Açba’ya yeni görev – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar eski Milletvekili Sait Açba özel sektörde görev aldı. Açba Kütahya Porselen’in bağımsız yönetim kurulu üyesi oldu.Refah Partisi, Fazilet Partisi ve AK Parti’den 5 dönem Afyonkarahisar Milletvekilliği yapan Sait Açba, AK Parti’nin 3 dönem kuralı gereğince yeniden milletvekili adayı olmamıştı. Milletvekilliği görevi sona erdikten sonra akademik çalışmalarına ağırlık veren Açba’ya özel sektörde de yeni bir [&hellip]

Afyonkarahisar eski Milletvekili Sait Açba özel sektörde görev aldı. Açba Kütahya Porselen’in bağımsız yönetim kurulu üyesi oldu.
Refah Partisi, Fazilet Partisi ve AK Parti’den 5 dönem Afyonkarahisar Milletvekilliği yapan Sait Açba, AK Parti’nin 3 dönem kuralı gereğince yeniden milletvekili adayı olmamıştı. Milletvekilliği görevi sona erdikten sonra akademik çalışmalarına ağırlık veren Açba’ya özel sektörde de yeni bir görev verildi. Nafi Güral’ın sahibi olduğu Kütahya Porselen Sanayii A.Ş.’nin 5 yönetim kurulu üyesinden birisi olan Sait Açba, bu görevini “bağımsız üye” sıfatıyla sürdürüyor.
Bilindiği gibi Açba’nın aslen Kütahyalı oluşu, Zafer Havaalanı’nın Açba’nın gayretleri ile Kütahya ili sınırları içerisinde yaptırılması Afyonkarahisar gündeminde uzun süre tartışma konusu olmuştu. Kütahya firması olan Güral Porselen’e bağlı turizm şirketlerinin Afyonkarahisar’da da yatırımları bulunuyor ve bu tesislerde yüzlerce kişiye istihdam sağlanıyor. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme