Açba'nın son dönemi – Kocatepe Gazetesi

AK Parti'den 3. dönem milletvekili seçilen Sait Açba parti tüzüğü gereğince gelecek dönem aday olamayacak AK Parti'den 3. kez Afyonkarahisar Milletvekili seçilen Doç. Dr. Sait Açba AK Parti tüzüğü gereğince son kez milletvekili oldu.TBMM'nin 20, 21 ve 22. Dönemlerinde Afyonkarahisar Milletvekili olan Sait Açba, 20. Dönem’de Refah Partisi Milletvekili iken Avrupa Konseyi Üyeliği yaptı. Açba [&hellip]

Açba’nın son dönemi

AK Parti’den 3. dönem milletvekili seçilen Sait Açba parti tüzüğü gereğince gelecek dönem aday olamayacak

AK Parti’den 3. kez Afyonkarahisar Milletvekili seçilen Doç. Dr. Sait Açba AK Parti tüzüğü gereğince son kez milletvekili oldu.
TBMM’nin 20, 21 ve 22. Dönemlerinde Afyonkarahisar Milletvekili olan Sait Açba, 20. Dönem’de Refah Partisi Milletvekili iken Avrupa Konseyi Üyeliği yaptı. Açba mensubu olduğu Refah Partisi’nin kapatılması sonrasında Fazilet Partisi’nde yer almış ve FP’nin ikiye bölünerek AK Parti’nin kurulmasıyla AK Parti saflarına katılmıştı. 22. Dönem’de TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığı görevini yürüten Açba, 23. Dönem’de aynı Komisyon’un Başkanlığına yeniden seçildi. Görev süresinin sonuna doğru Komisyon Başkanlığı’ndan ayrılan Açba, AK Parti çatısı altında bu dönem 3. kez milletvekilliği yapacağı için gelecek dönemde milletvekili adayı olamayacak. AK Parti tüzüğüne göre bir kişi 3 dönemden fazla milletvekilliği görevinde bulunamıyor. Bu nedenle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da kısa süre önce yaptığı açıklamada önümüzdeki dönemde milletvekili olamayacağına açıklamıştı.

Bakmadan Geçme