Açba'nın mutlu günü – Kocatepe Gazetesi

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Sait Açba Zafer Havaalanı'nın temelinin atılmasıyla birlikte en mutlu ve gururlu günlerinden birini yaşadı AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili ve bu seçimlerin AK Parti 2. sıra milletvekili adayı Doç. Dr. Sait Açba dün en mutlu günlerinden birini yaşadı. Zafer Havaalanı'nın temel atma töreninde Açba'nın mutluluğu ve gururu gözlerinden okunuyordu.Kendi memleketi olan Kütahya-Altıntaş'a [&hellip]

Açba’nın mutlu günü

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Sait Açba Zafer Havaalanı’nın temelinin atılmasıyla birlikte en mutlu ve gururlu günlerinden birini yaşadı

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili ve bu seçimlerin AK Parti 2. sıra milletvekili adayı Doç. Dr. Sait Açba dün en mutlu günlerinden birini yaşadı. Zafer Havaalanı’nın temel atma töreninde Açba’nın mutluluğu ve gururu gözlerinden okunuyordu.
Kendi memleketi olan Kütahya-Altıntaş’a havaalanı yapılması için olağanüstü çaba gösteren, projenin her etabını bizzat takip ederek gerçekleşme aşamasına getiren AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Sait Açba emeklerinin karşılığını görmenin mutluluğunu yaşadı. Açba’nın bu mutluluğuna AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay ile eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da konuşmaları ile destek verdiler.
Zafer Havaalanı’nın Altıntaş bölgesi için altın bir fırsat olduğuna işaret eden Kinay konuşmasında “Biz Kütahya’da Gümüşköy dedik gümüş çıktı. Şimdi de Altıntaş dedik, içinden altın çıkacak. Altıntaş’ı bir mücevher gibi işledik” dedi.
Eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ise “Havaalanının yapıldığı iller Süper Lig’e atlar. Zafer Havaalanı ile Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak Süper Lig’e çıktı” dedi.
Bilindiği gibi yaklaşık 7 yıl önce alevlenen Afyonkarahisar Askeri Havaalanı’nın sivil uçuşlara açılması talepleri, bir dizi müracaatın ardından sonuçsuz kalmıştı. Bu çabalar sürerken AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Sait Açba’nın girişimleri ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın kabulü ile Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak illerinin orta noktası olarak belirlenen Kütahya’nın Altıntaş ilçesi Aykırıkçı bölgesindeki alan Bölgesel havalanı için tespit edilmişti. Açba’nın memleketi olan bu bölgede havaalanı yapılacak olması Afyonkarahisar’da tepki çekmiş, ancak son dönemde yapılan açıklamalar ve verilen güvencelerle bu tepkiler dindirilmişti. Afyonkarahisar’da oluşan tepkiler “Türkiye’nin 4. büyük pisti Afyonkarahisar’ın yanı başında dururken, trilyonlar harcanarak Kütahya’ya yeni havaalanı yapılıyor” fikrinde yoğunlaşıyordu. Bu projenin takipçisi olan Açba da “Yatırımı kendi memleketine götürdü” suçlamalarına muhatap oluyordu.
Zafer Havaalanı’nın temelinin dün atılmasıyla birlikte Havaalanı tartışmaları yeni bir boyut kazanmış oldu.

Bakmadan Geçme