Acarlar Şirketi sertifika aldı – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Dinar'da Faaliyet Gösteren Acarlar Vagon 'ECM Sertifikası'nı alan ilk Türk şirketi Oldu. Acarlar Vagon, bu sertifika ile Avrupa'dan gelen vagonların bakım ve revizyonlarını yapabilecek.Acarlar Vagon A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Anıl Acar, alınan sertifikanın bakımdan sorumlu kuruluş anlamına geldiğini, özel şirket olarak bu sertifikanın sadece Acarlar Vagon'da olduğunu belirterek şunları söyledi: “Biz de ve Devlet [&hellip]

Afyonkarahisar Dinar’da Faaliyet Gösteren Acarlar Vagon “ECM Sertifikası”nı alan ilk Türk şirketi Oldu. Acarlar Vagon, bu sertifika ile Avrupa’dan gelen vagonların bakım ve revizyonlarını yapabilecek.
Acarlar Vagon A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Anıl Acar, alınan sertifikanın bakımdan sorumlu kuruluş anlamına geldiğini, özel şirket olarak bu sertifikanın sadece Acarlar Vagon’da olduğunu belirterek şunları söyledi: “Biz de ve Devlet Demiryolları’nda bulunan bu sertifika ile AB’ye bağlı TSI’lı vagonların revizyonlarını yapma hakkına sahip olduk. Dünyanın her yerinden gelen vagonların bakımları burada yapılabilecek. Aynı zamanda tehlikeli madde taşıyan vagonların da revizyonları ve bakımlarını yapacağız. Alman Gatx firması bu konuda bizi tercih ederek vagonlarını gönderdi. Ayrı bir yeni yatırımımız  ise Çek Cumhuriyetinden Legios firmasıyla anlaştık. Vagon üretimine de başlayacağız.”
Acarlar Vagon Yönetim Kurulu Başkanı Anıl Acar, konuşmasının devamında sertifikanın Afyonkarahisar ekonomisine büyük katkı sağlayacağını söyledi.
Acar, “Biz Acarlar Vagon olarak Afyonkarahisar’ın Dinar İlçesi’nde faaliyet gösteriyoruz. Yük vagonlarının revizyonunu yapıyoruz. Türkiye’de ilk defa şirket olarak ECM Belgesini aldık. Bu belge ile, Avrupa Birliği Ülkeleri’ne bağlı vagonlara revizyon yapma hakkına sahip olduk Bu sertifika; Dinar ve Afyonkarahisar ekonomisine muazzam bir katkıda bulunacak. Yabancı menşeli Avrupa Birliği’ne bağlı vagonlar, Türkiye’ye gelip revize edilecek. Hem daha fazla istihdam yaratacak, hem de ekonomiye katkıda bulunacak. TCDD, her geçen gün biraz daha ivme kazanmaktadır. Biz de firmalar olarak elimizden geldiğince katkıda bulunmaya çalışıyoruz. ECM Belgemiz, Ülkemize ve İlimize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme