• Haberler
  • Genel
  • Acar’dan iktidar cephesine gönderme – Kocatepe Gazetesi

Acar’dan iktidar cephesine gönderme – Kocatepe Gazetesi

Dinar problemlerinin başta Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu olmak üzere ilgililere iktidar mensuplarınca kasten iletilmediğini iddia eden Dinar İGM üyesi MHP İlçe Başkanı İbrahim Acar, “Dinar’dan intikam almak için altını çizerek söylüyorum AK Parti İlçe teşkilatınca, İl Başkanlığınca Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu’na kasıtlı olarak ilçe problemlerinin iletmediklerini söylüyorum.” ididasında bulundu İl Genel Meclisi [&hellip]

Acar'dan iktidar cephesine gönderme

Dinar problemlerinin başta Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu olmak üzere ilgililere iktidar mensuplarınca kasten iletilmediğini iddia eden Dinar İGM üyesi MHP İlçe Başkanı İbrahim Acar, “Dinar’dan intikam almak için altını çizerek söylüyorum AK Parti İlçe teşkilatınca, İl Başkanlığınca; Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu’na kasıtlı olarak ilçe problemlerinin iletmediklerini söylüyorum.” ididasında bulundu

İl Genel Meclisi (İGM) Dinar üyesi MHP Dinar İlçe Başkanı İbrahim Acar düzenlediği basın toplantısında, partisinin ilçe kong-resinde yaptığı konuşma sonrası iktidar cephesinden gelen eleştirileri değerlendirdi.
“Emretme gibi durumum olamaz”
İGM üyesi Dinar MHP İlçe Başkanı İbrahim Acar, genel kurul toplantısında 2004 yılından sonra İl Özel İdaresi’nin Dinar köylerine çivi çakılmadığı sözlerini tekrarladı. Acar, bu sözleri nedeniyle Dinar AK Parti İGM üyeleri, AK Parti İlçe Başkanı, İGM Başkanı Salih Sel ve İl Başkanı Mehmet Zeybek’in alınganlık gösterdiklerini kaydetti. Acar; “Ben partimin ilçe kongresinde; ‘Dinar’daki Büyük Menderes nehirine Akarçay’a yapılan projenin aynısının yapılmasını bizde istiyoruz. Bu projeyi Sayın Bakanımız gerçekleştirirse Dinarlılar adına Sayın Bakanımızın elini değil ayağını Dinar’da öperim.’ diye benim bir açıklamam vardı. AK Parti İl Başkanı da bu ifadelerimin üzerine ‘Emri olur. İbrahim Acar’ın emri olur.’ demiş. Bu emri olur ifadesini ben anlamadım. Yalnız benim siyasi kültürümde bir il başkanına emretmek gibi bir eğitimi ben almadım. Siyasi partisi ne olursa olsun ben bir partinin ilçe başkanı olarak bir partinin il başına emretme gibi bir durumum olamaz. Sadece bulunmuş olduğum ilçe başkanlığı interlandındaki sıkıntıları Afyon kamuoyuna, Dinar kamuoyuna duyurmayı amaçladım.” diye konuştu.
“Emir konusunda
açıklama bekliyoruz”
Acar, AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek’e Dinar’da Büyük Menderes’in çıktığı gibi Türkiye genelinde 81 il ve ilçelerinde çıkan bir kaynak olup olmadığını sordu. Acar; “Eğer Akarçay projesi Dinar’a gerçekleştirilirse, nasıl Afyon termalin başkentiyse Dinar’da suyun başkenti olur. Suyun harman olduğu yerdir. Türkiye’nin en güzel ilçelerinden birisi olacaktır. Sayın Başkan bunu çok mu görmektedir? Emri olur kastından anlayamadım. Yalnız biz sadece rica eder veya isteriz. Emir konusunda Sayın İl Başkanımız bir açıklama getirirse onu daha sonra cevaplandırırız.” diye konuştu. Dinar imar planı içerisinde doğan Büyük Menderes başlangıç suyunun içme suyu kalitesinde bir su olduğunun altını çizen İbrahim Acar, çoğu yerlerde içme suyu olmadığını söyledi. Akarçay projesinin aynısını Dinar’a istediklerini tekrarlayan Acar, Dinar’da bu projenin 5 kilometrelik bir alana uygulanacağını, bu alan için harcanak paranın Akarçay projesinin yarısı olduğunu ifade etti. Acar, Dinarlılar olarak Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’ndan böyle bir istekte bulunmanın hakları olduğunu vurguladı.
“Eksiklik varsa görelim”
AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek’in Dinar ilçesine bağlı bir köyü örnek göstere-rek şehirde olan hizmetlerin o köydede bulunduğu ifadelerini hatırlatan İbrahim Acar, ilçeye bağlı toplam 55 adet köy olduğunu bildirdi. Dinar’a bağlı köylerde tüm hizmetlerin yapıldığı açıklamasına karşılık, basın mensuplarıyla 55 köy muhtarı ve azaları ile birlikte görüşülmesini öneren Acar; “Hizmet eksiliği var mı yok mu hep beraber görelim. Eğer benimde varsa hatam kabul ederim. 1994-2004 yılları arasında MHP İl Genel Meclisi’nde bugün AK Parti’nin olduğu gibi tek başına çoğunluğu sağlıyordu. Altını çizerek söylüyorum; 1994-2004 yılları arasında 9. dönem İGM’de yapılan yolların bırakın biz bugün tamirini, İl Özel İdaresi olarak şarampollerindeki ot mücadelesini dahi yapamıyoruz. Benim elimde bir yetki ve belgede yok. Sayın İl Başkanımız talimat verirse, İGM Başkanımızdan rica ederse 1994-2004 yılları 9. dönem İGM’de yapılan yolları, stabilizeleri saymıyorum, birinci, ikinci kat asfalt yol çalışmasının kaçar kilometre yapıldığını karşılaştırarak ne-reye nasıl hizmet yapıldığı net şekil-de ortaya çıkar.” şeklinde konuştu.
“Tatarlı’ya 112 acilen lazım”
“AK Parti İl Başkanımız emir telakki etmez, alınganlık göstermezse Dinar çöl ovasında 112 acil istasyonuna ihtiyaç vardır. Bunun kurulması gereken yeride Dinar’ın Tatarlı beldesidir.” diyen İbrahim Acar, bu talebide AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek’in emir telakki etmemesini, 112 acil servesin Tatarlı beldesine acilen yapılması gerektiğini dile getirdi. Üç askerin geçtiğimiz yıllarda geçirdiği trafik kazası sonucu 112 acil istasyonu olmaması nedeniyle şehit olduklarını belirten Acar şunları söyledi: “Orada yoğun bir nüfus ve trafik akışı var. Bu durum yolun genişletilmesi ve standardı-nın yükseltilmesinden kaynaklanıyor. Buda tabi MHP döneminin hizmetidir. Çay-Konya arası yolu olarak tabir ettiğimiz yolda yoğun bir trafik akışı var. Buraya’da Sayın İl Başkanım emir telakki etmezse burayada 112 acili istiyoruz. Dinar AK Parti İlçe teşkilatıda benim ‘bir çivi çakmadılar’ sözlerime alınmışlar. Madem bir sürü hizmet ettiler, Dinar’daki İGM üye sayısı 2004 yılında 5 taneydi. 2009 yılı seçimlerinde dörde düştü. Önümüzdeki seçimlerde ise Dinar nüfusunun 50 binin altına düşmesi nedeniyle 3 tane İGM üyesi gelecek. Buda İl Özel İdare’nin İGM üye sayısının tıpkı Dinar ilçesi gibi eksilmesi anlamına gelir.”
Siyaset hizmet ve uzlaşı sanatı
Dinar ilçesine çok sayıda çakılan çiviler sonucu insanların basacak yer bulamadıkları için başkaca yerlere göç ettiğini iddia eden Dinar İGM üyesi MHP İlçe Başkanı İbrahim Acar şöyle konuştu: “AK Parti İlçe Başkanımıza buradan seslenmek istiyorum; ben her zaman için uzlaşmadan yanayım. Dinar’daki problemleri lüftfen Dinar dışına çıkarmayalım. Uzlaşmayı yaptığımız zaman Sayın İlçe Başkanımız çok iyi biliyor, Dinar Devlet Hastanesi’nin yapılması gereken yer konusunda İlçe Başkanımızın olumlu bir tavır sergilemesi sonucu benle birlikte oturup uzlaşmayı sağladık. İhalesi yapılan Nisan ayında temeli atılacak olan Dinar Devlet Hastanesi’nin yer tespitini biz uzlaşma ile yaptık. Dinar merkezi bir yerde devlet hastane yeri kazandı. Çekişmelerle hiçbir yere gelemeyiz. Biz asla çekişmeyle, kavgayla, tahteravalli siyaseti ile kimseye emir vermeden oturarak aynı dili konuşuyoruz. Siyaset hizmet yapma sanatıdır. İnsanların birbirine çamur atması, dedikodu yapması sanatı değildir. Her zaman için biz uzlaşmadan yanayız.”
Referandumdan başka il çıkar
Dinar İGM üyesi İbrahim Acar, geçmiş dönemde ilçesine yapılması gerekenlerin yapıldığını, bir okulun rastgele yapılmadığını, okulun yapıldığı yerdeki öğrenci sayısı ve ihtiyaç olanların gerçekleştirildiğini kaydetti. “AK Parti’nin Sayın İl Başkanı Mehmet Zeybek’in ifadesine göre madem Dinar’a milyonlarca çivi çaktılar, bugün Dinar’da çok vahimdir. Ben bunu uzun süre siyaset yapan birisi olarak, bir ilçe başkanı bir İGM üyesi olarak bir Afyonlu olarak üzelerek söylüyorum; madem o kadar Afyon’dan Dinar’a trilyonlarca yatırım geliyor, bir anket ve referandum yapılsa yüzde 90’ın üzerinde Isparta veya başka bir alternatif ile Denizli’ye, Burdur’a bağlanma isteği çıkar. Bunuda Dinar’a trilyonlarca lira yatırım yaptık diyenlerin vicdanlarına bırakıyorum. Demek Dinar’da insanlar yeterince hizmet alamıyorlar. Büyük Menderes’in doğdu yer olan Dinar ilçesi Afyon’a bağlıdır. Büyük Menderes Havzası Belediyeler Birliğine, vilayetler ve valilerde dahil bir tek ilin valisi, bir tek ilin İl Özel İdaresi ortak değil. O da Menderes’in doğduğu yerin ili Afyonkarahisar. Dinar’a ne kadar sığ bakı-yorlar, kör bakıyorlar bunun en açık beyan örneği budur. Bir referandum yapılsa yüzde 90’ın üzerinde başka ile bağlanma isteği çıkar. Bu kadar yatırım alması halinde Dinarlı nankör falan değil. Dinarlı ahde vefaya inan ve sürekli ispat eden bir insan topluluğunu oluşturur.” ifadelerini kullandı.
“Yapılan başa kakılıyor”
Dinar’da yapılacak bir anket sonucu hizmet alamama, Afyonlu hissettirilmeme nedenleriyle Dinarlıların şehirden kaçma yollarını aradığını öne süren İbrahim Acar, bunları söylemenin kendisine zul geldiğini belirtti. Siyasette ortak paydada buluşma yanlısı olduğunu söyleyen Acar, MHP’nin 1999 yılı seçimlerinde çoğunluğu aldığında Dinar ilçesi yollarının çoğunda asfalt olmadığını ifade etti. “Sayın İl Başkanının hizmete boğduk dediği Göçerli köyününde asfaltı yoktu.” diyen Acar sözlerini şöyle sürdürdü: “O dönemde insanlar tozdan köylerine gidip gelemiyorlardı. Biz o yolların hepsine asfalt yaptık. Biz Dinar’a hizmeti yaptık. Elbetteki AK Parti döneminde de hizmet yapılmıştır. Elbette 8-10 senedir hizmet yapıyorlar. Tabiki yapacaklar yan gelip yatmayacaklar. Gidip tabiki Uşak ya da Kütahya’nın bir ilçesine, köyüne değil Afyonkarahisar’ın köylerine ve ilçelerine yapacaklar. Yetersiz kardeşim. Bazı basın mensuplarıyla beraber Çapalı köyüne gittik. Çapalı köyü kendisini Afyonkarahisarlı hissetmediği için Isparta ilinin Uluborlu ilçesine bağlanmak istiyor. Burada sıkıntı Dinarlı hizmet konusunda yeterince hizmet alamı-yor. Yani gelde yediğini öde. Şunu şunu yaptık nankörlük yapma deniliyor. Başa kakıldığını söylüyoruz. Her platformda Dinar’ın eksik hizmet aldığını, az hizmet aldığını defalarca söylüyorum. Dinar’daki problemleri, Dinar’dan intikam almak için altını çizerek söylüyorum AK Parti İlçe teşkilatınca, İl Başkanlığınca; Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu’na kasıtlı olarak iletmediklerini söylüyorum. Bunun somut örneği Çöl Ovası’nda yaklaşık 7 köy ve belediyenin olduğu yerde arıtma tesisi yapılıyor. Bunun fikir babası Tatarlı beldesinin MHP’li Belediye Başkanıdır. Sayın Bakanımızın bayram ziyareti sırasında Yıprak Belediyesi’nde bu Bakanımıza iletildi. Sayın Bakanımız bir yıl gibi kısa sürede bizzat kendiside ilgilenerek temelleri atıldı. Bundan şu sonucu çıkarıyorum AK Partide görev yapan arkadaşlarımızın Dinar problemlerini ilgilileri-ne zamanında ve etkin olarak aktarmıyorlar. Veysel hocama bir Dinarlı olarak Çöl Ovasına yapılan arıtma tesisi için teşekkür ediyorum.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme