• Haberler
  • Genel
  • AB’nin tarımsal desteğini Afyon ve Isparta kazandı

AB’nin tarımsal desteğini Afyon ve Isparta kazandı

10 yıl önce Avrupa’dan hibe almanın bir hayal olduğunu söyleyen yetkililer, bu gün yatırımcıların kendi başlarına hibe desteğinden yararlanabildiğine dikkat çekti Avrupa Birliği’nin (AB) aday ve potansiyel aday ülkelerde başlattığı ‘Tarımsal ve Kırsal Kalkınma Programı – IPARD’ için tanıtım toplantısı Antalya’da yapıldı. Toplantının, programın dışında bırakılan Antalya’da yapılması dikkat çekerken, Akdeniz Bölgesi’nden sadece Isparta ve [&hellip]

AB'nin tarımsal desteğini Afyon ve Isparta kazandı

10 yıl önce Avrupa’dan hibe almanın bir hayal olduğunu söyleyen yetkililer, bu gün yatırımcıların kendi başlarına hibe desteğinden yararlanabildiğine dikkat çekti

Avrupa Birliği’nin (AB) aday ve potansiyel aday ülkelerde başlattığı ‘Tarımsal ve Kırsal Kalkınma Programı – IPARD’ için tanıtım toplantısı Antalya’da yapıldı. Toplantının, programın dışında bırakılan Antalya’da yapılması dikkat çekerken, Akdeniz Bölgesi’nden sadece Isparta ve Afyonkarahisar’ın hibe desteğinden faydalanabileceği belirtildi. AB tarafından aday ve potansiyel aday ülkelere destek sağlamak amacıyla oluşturulan ‘Katılım öncesi Yardım Aracı’nın kırsa! kalkınma bileşeni olan IPARD’ın, Türkiye’de 20 kente, toplam 872 milyon euroluk hibe desteği sağlayacağı kaydedildi.
10 yıl önce hayaldi
Projenin tanıtımı amacıyla düzenlenen toplantıya, Antalya Gıda Tarım ve Hayvancılık II Müdürü Bedrullah Ercin, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İsparta Koordinatörü Ayhan Koç, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı(BAKA) Antalya Koordinatörü Alaaddin özyürek ile yatırımcılar katıldı. AB’nin hangi projelere hibe desteği sağlayacağının anlatıldığı toplantıda konuşan Bedrullah Ercin, bundan 10 yıl önce AB’den hibe almanın hayal olduğunu, bugün ise yatırımcının kendi başına hibe desteğinden yararlanabildiğim söyledi. Toplantıda, TKDK Isparta Koordinatörü Ayhan Koç tarafından projenin detaylarına ilişkin bilgiler de verildi.
Başvurular Ağustos’ta
IPARD projesinin 25 şubat 2008’de başladığını belirten Ayhan Koç, ‘süt üreten tarımsal işletmelere yatırım’, ‘süt ve süt ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, ‘meyve ve sebzelerin işlenmesi ve pazarlanması’, ‘su ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması’ ile ‘kültür balıkçılığının geliştirilmesi’ni kapsayan alanlarda, hibe desteğinden yararlanabilmek için birinci başvurunun 1-15 Ağustos tarihleri arasında yapılacağını söyledi.
Koç, ikinci başvurunun ise 5- 20 Eylül tarihleri arasında olacağını kaydederek, mevcut işletmelerin yanında, yeni kurulan işletmelerin de hibeden faydalanabileceğini bildirdi. Ayhan Koç, “Yatırımlar 5 yıl boyunca muhafaza edilmezse hibe, faiziyle birlikte geri alınıyor. 5 yıl boyunca destek verilen yatırım her yıl denetleniyor” dedi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme