ABİGEM, Noterler Birliği ile protokol imzaladı
Afyonkarahisar Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi ABİGEM, Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) hizmeti vermek üzere lisanslandırılan Türkiye'deki ilk özel kuruluş TNB KEP ile yeni bir iş birliğineimza attı.Bölgesindeki ve tüm Türkiye'deki KOBİ’lerin rekabet seviyelerinin ve uluslararası piyasalardaki aktivitelerinin arttırılması amacıyla faaliyet gösteren Afyonkarahisar ABİGEM'in tüm ortakları ve bunların üyeleri, KEP ve E-imza hizmetlerini TNB KEPile yapılan [&hellip]
Afyonkarahisar Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi ABİGEM, Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) hizmeti vermek üzere lisanslandırılan Türkiye’deki ilk özel kuruluş TNB KEP ile yeni bir iş birliğineimza attı.
Bölgesindeki ve tüm Türkiye’deki KOBİ’lerin rekabet seviyelerinin ve uluslararası piyasalardaki aktivitelerinin arttırılması amacıyla faaliyet gösteren Afyonkarahisar ABİGEM’in tüm ortakları ve bunların üyeleri, KEP ve E-imza hizmetlerini TNB KEPile yapılan protokol kapsamında ABİGEM aracılığıyla temin edebilecek.
Bu işbirliği kapsamında sunulan hizmetler, Afyonkarahisar ABİGEM’in farklı il ve ilçelerde bulunan Ticaret ve Sanayi Odaları, Ticaret Borsaları, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birlikleri ve Dernekleri kapsayan 28 hissedar üyelerininde yararlanabileceği özel fırsatlar ile sunulacak.
KAYITLI ELEKTRONİK POSTA NEDİR?
KEP yani Kayıtlı Elektronik Posta; gönderici ve alıcı kimliklerinin belli olduğu, gönderi zamanının ve içeriğin değiştirilemediği, uyuşmazlık durumunda hukuki geçerliliği olan güvenli elektronik posta anlamına geliyor. Bu amaçla yetkilendirilmiş KEP Hizmet Sağlayıcılar tarafından sunulan bu hizmet, standart e-posta sistemlerinden ayrılıyor. KEP sisteminde gönderici ve alıcı kimlikleri belli olduğu gibi ayrıca gönderim, teslim, okunma zamanı değiştirilemiyor, içerik bütünlüğü korunuyor. Tüm gönderimler, 5070 sayılı Elektronik İmza Kanunu’na göre ıslak imza ile aynı hukuki geçerliliğe sahip elektronik imza ile imzalanıyor. Elektronik imza, KEP’in yanısıra şirket kuruluş, değişiklik işlemleri, sözleşme işlemleri, MERSİS işlemleri, gümrük işlemleri, EKAP ihale başvuruları gibi günlük hayatımızda birçok alanda yaygın olarak kullanılıyor.