ABİDE -10 Puanlama çalıştayı düzenlendi

Çalıştaya, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın’ın yanı sıra, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fatih Akçil ve ABİDE -10 puanlamasında görev alan  öğretmenler katıldı. ABİDE -10 puanlamasında görev alan öğretmenleri ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Yalçın, yapılan puanlama çalışmaları hakkında İl Ölçme Değerlendirme Merkezi personelinden bilgi aldı.“AÇIK UÇLU SORULAR ÖĞRENCİLERE DÜŞÜNME İMKANI VERİYOR”ABİDE projesiyle [&hellip]

Çalıştaya, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın’ın yanı sıra, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fatih Akçil ve ABİDE -10 puanlamasında görev alan  öğretmenler katıldı. ABİDE -10 puanlamasında görev alan öğretmenleri ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Yalçın, yapılan puanlama çalışmaları hakkında İl Ölçme Değerlendirme Merkezi personelinden bilgi aldı.
“AÇIK UÇLU SORULAR ÖĞRENCİLERE DÜŞÜNME İMKANI VERİYOR”
ABİDE projesiyle farklı soru türleri kullanılarak öğrencilerin üst düzey zihinsel özelliklerine sahip olma durumlarının belirlenmesinin amaçlandığını ve bunun sonucunda da ulusal düzeyde bir izleme-değerlendirme sisteminin kurulmasının planlandığını kaydeden Yalçın, “25 Nisan 2019 tarihinde ülke genelinde pilot olarak uygulanan ABİDE-10 uygulamasının ikinci aşaması olan puanlama çalışmasını yürüten öğretmenlerimizle bir araya geldik. Bilindiği üzere eğitim sistemimizde öğrenci seçme ve yerleştirme sınavlarında çoktan seçmeli sorular kullanılmaktadır. Ancak çoktan seçmeli sorular, öğrencilerin cevapları kendilerinin oluşturmasına imkân vermez. Bu tür sorularda seçenekler vardır ve öğrencilerden seçenekler arasında tercih yapmaları beklenir. Bu nedenle bu tür sorularla öğrencilerin eleştirel düşünme, problem çözme, yorum yapma gibi üst düzey zihinsel özelliklerinin ölçülmesi zordur. Öğrencilerin üst düzey zihinsel özelliklerini ölçmek için açık uçlu soruların kullanımı daha uygundur. Çünkü açık uçlu sorular öğrencilere düşünme ve kendi cevabını oluşturma imkânı vermektedir.” dedi.

Bakmadan Geçme