Abdullah Gül de davet edildi

Afyonkarahisar'da gerçekleştirilecek Yörük ve Türkmen Şöleni öncesinde fikir alışverişinde bulunmak amacıyla 16 ilin Yörük ve Türkmen Dernekleri temsilcileri bir çalıştay düzenledi. Şölen'e Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve devletin üst düzey yöneticilerini de davet edildiği açıklandıAfyonkarahisar Oğuz Boyu Yörük ve Türkmenler Derneği ev sahipliğinde 16 ilin Yörük ve Türkmen Dernekleri işbirliğinde 6 Haziran'da Milli Park'ta Yörük ve [&hellip]

Abdullah Gül de davet edildi

Afyonkarahisar’da gerçekleştirilecek Yörük ve Türkmen Şöleni öncesinde fikir alışverişinde bulunmak amacıyla 16 ilin Yörük ve Türkmen Dernekleri temsilcileri bir çalıştay düzenledi.

Şölen’e Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve devletin üst düzey yöneticilerini de davet edildiği açıklandı
Afyonkarahisar Oğuz Boyu Yörük ve Türkmenler Derneği ev sahipliğinde 16 ilin Yörük ve Türkmen Dernekleri işbirliğinde 6 Haziran’da Milli Park’ta Yörük ve Türkmen Şöleni Karamanoğlu Mehmet Bey Anma Töreni düzenlenecek. Şölen öncesi dernek temsilcileri, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Ahmet Necdet Sezer Kampusu Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde çalıştay düzenleyerek, fikir alış verişinde bulundu. Çalıştaya AKÜ Devlet Konservatuarı Müdürü Doç. Dr. Artay Yağcı da katıldı.
“Her yıl bir Türk büyüğü anılacak”
Şenliğin amacının bir araya gelmek ve Türk örf, adetlerini gelecek nesillere aktarmak olduğunu vurgulayan AKÜ Devlet Konservatuarı Müdürü Yağcı, bundan sonra düzenlenecek her şenlikte bir Türk büyüğünün anılacağını belirtti. Yakın tarihe bakıldığında son yıllarda müthiş bir sosyal değişme yaşandığına dikkat çeken Yağcı, “Şehirleşme ve iletişim alanındaki gelişmeler insanların alışkanlıklarını değiştirirken diğer yandan da geleneksel kültürün bozulmasına neden olduğu ortadadır. Bu durum kuşaklar arasında farklılıkların oluşmasına bireyselliğin ve çıkar ilişkilerinin ön plana çıkmasına neden olmaktadır. Cumhuriyetin kurulduğu ilk yıllara oranla şehirleşme gittikçe artmış ve yeni kuşakta, popüler kültüründe etkisiyle, geleneksel kültürden bir kopuşu başlatmıştır. Bu noktada sivil toplum örgütleri yapacakları etkinliklerle geleneksel kültürümüzü canlı tutmak ve insanlarımız ile buluşmak zorundadır. Bu amaca yönelik 16 ilin Yörük Türkmen Federasyonları tarafından Yörük Türkmen şenliği düzenlenecek. Bunun yanında her şenlikte Türk büyüklerimiz anılacaktır. Bu seneki şenlikte Türk diline büyük önem veren Karamanoğlu Mehmet Bey ve fikirleri hakkında konuşmalar yapılacaktır” diye konuştu.
“Tarih en büyük Yörük
Türkmen buluşması”
Dernek Başkanı Şakir Altıntaş ise, şölene başta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül olmak üzere tüm üst düzey yöneticileri davet ettiklerini söyledi. Altıntaş, herkesin barış ve kardeşlik içinde olacağı, küslük ve kırgınlıkların unutulacağı bir şölen düzenleyeceklerini belirtti. Altıntaş, “Çanakkale kadar önemli olan Büyük Taarruz’un ve cumhuriyetin kazanıldığı toprakları tanıtmak istiyoruz. Varlığını borçlu olduğumuz cumhuriyetin kazanıldığı toprakları Türk gençliğine ve yurdun her yöresindeki insanlara tanıtmalıyız. Tarihin en büyük Yörük ve Türkmen buluşmasının Afyonkarahisar’da yapılmasının asıl maksadı budur. Yörük Türkmen şölenleri Türk kültürünün tanıtılması ve gelecek kuşaklara aktarılması için yapılmaktadır. Bunun için Yörük Türkmen şölenleri Türk Dili ve Türk kültürüne hizmet etmelidir. Şölenimize Cumhurbaşkanımız, TBMM Başkanı, Başbakan, bakanlar, siyasi parti genel başkanları, milletvekilleri, askeri erkan, yargı mensupları ve vatandaşlarımız davetlidir” dedi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme