Abdullah Çatlı Kaç Yaşında Vefat Etti?

1 Haziran 1956 tarihinde Nevşehir'de dünyaya gelen Abdullah Çatlı, 3 Kasım 1996 tarihinde Balıkesir'in Susurluk ilçesinde geçirdiği trafik kazasında vefat ettiğinde 40 yaşında idi.

Abdullah Çatlı, kamuoyunda yakın tarihte uzun süre tartışılan isimler arasında yer aldı. Organize suç örgütü lideri, mafya lideri, derin devlet ajanı ve kontrgerilla mensubu olarakda tanımlanan Abdullah Çatlı, gençliğinde çeşitli cinayet davalarında yargılanmıştı.

ABDULLAH ÇATLI İLE AYNI ARAÇTA İKİ KİŞİ DAHA ÖLMÜŞTÜ

3 Kasım 1996 tarihinde Susurluk ilçe sınırlarında gerçekleşen trafik kazası sonucu aralarında Abdullah Çatlı’nın da yer aldığı 3 kişi hayatını kaybetmişti. Aynı araçta olup kazada ölenler arasında İstanbul Eski Emniyet Müdür Yardımcısı Hüseyin Kocadağ, üstünde Mehmet Özbay adına düzenlenmiş bir kimlik bulunan Abdullah Çatlı ve sevgilisi olduğu iddia edilen Gonca Us adlı kadın da hayatını kaybetmişti.

KAZA YAPAN ARAÇ KAMYONA ARKADAN ÇARPMIŞTI

Abdullah Çatlı, Hüseyin Kocadağ’ın sürücülüğünü yaptığı Mercedes otomobil içinde, 3 Kasım 1996 tarihinde akşam saat 19.30 sıralarında, Balıkesir’in Susurluk ilçesi yakınlarında bir kamyona arkadan çarpma sonucu hayatını kaybetti.

ABDULLAH ÇATLI ANKARA ÜLKÜ OCAKLARI İL BAŞKANLIĞI YAPTI

Abdullah Çatlı, 1977 yılında Ülkü Ocakları Ankara İl Başkanlığına, 25 Mayıs 1978’de de Ülkücü Gençlik Derneği Genel Başkan Yardımcılığına seçildi. 1977’de Ankara Emniyet Müdürlüğünce polise ateş etmek ve suç aleti tabancayı saklamak suçundan hakkında işlem yapılan Çatlı, 11 Temmuz 1978’de Ankara’da Hacettepe Üniversitesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Bedrettin Cömert’in öldürülmesi olayının faili olarak Ankara 5. Sulh Ceza Mahkemesince hakkında gıyabi tutuklama kararı verildi. 23 Ağustos 1978’de Sakarya ilinde yakalanarak gözaltına alındı. Abdullah Çatlı’nın, 9 Ekim 1978’de de Ankara ili Bahçelievler semtindeki 7 TİP’linin öldürülmesi olayının planlayıcısı ve baş sorumlusu olduğu iddialarına ilişkin tutuklama kararı olayın üzerinden 4 yıl, 4 ay geçmesinden sonra gerçekleştirilebildi. Bahçelievler katliamında suç ortakları ile birlikte Ankara’da 7 kişiyi öldürmek, yasadışı örgüt kurmak, patlayıcı madde atmak ve 6136 sayılı kanuna muhalefet suçlarından Ankara Sıkıyönetim Komutanlığı tarafından tutuklama ve uluslararası seviyede aranması için Kırmızı Bülten çıkarma kararları 1982’de alındı.

Bakmadan Geçme