• Haberler
  • Genel
  • Abdülkadir Konak yeniden başkan – Kocatepe Gazetesi

Abdülkadir Konak yeniden başkan – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Olağan Genel Kurulu'nda, mevcut başkan Abdülkadir Konak güven tazeledi. Konak, Birlik'te 4 yıldır yaptığı faaliyetlerin daha da artacağı sözü verdi Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Olağan Genel Kurulu, ESOB binasında gerçekleştirildi. Genel Kurul'a Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, [&hellip]

Abdülkadir Konak yeniden başkan

Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Olağan Genel Kurulu’nda, mevcut başkan Abdülkadir Konak güven tazeledi. Konak, Birlik’te 4 yıldır yaptığı faaliyetlerin daha da artacağı sözü verdi

Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Olağan Genel Kurulu, ESOB binasında gerçekleştirildi. Genel Kurul’a Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz katıldı. Genel Kurul’a ESOB Başkanı olarak giren Abdülkadir Konak, güven tazeledi.
TEMEL
DÜSTUR BİRLİK
Genel Kurul’da bir konuşma yapan Konak, “2014 yılı olağan genel kurulunu birlik ve beraberlik içinde yapmak üzere burada toplanmış bulunuyoruz. Felsefemiz, birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır inancı ile kimseyi küçümsemeden, büyüklerimize saygı; küçüklerimize sevgi çerçevesinde yaklaşarak, yaratılanı severiz, Yaratan’dan ötürü düsturuyla hareket ederek, kimseyle kavga etmeden, küsmeden, kimsenin makam ve mevki ile dünyaya gelmediğine inanarak hizmete talip oldum ve bugünlere geldik” dedi.
ESNAF DAHA BİLİNÇLİ
2010 yılında ESOB Başkanı seçildiğinden bu yana verdiği sözleri tuttuklarının altını çizen Konak, “2010 yılında verdiğimiz sözlerin tamamına yakınını gerçekleştirmiş olmaktan mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. İlimizdeki aktif esnaf ve sanatkar sayısı 17 bin 460 olup ilimiz nüfusunun yüzde 2,44’ünü oluşturuyor. 81 il içinde 26’ncıyız. Esnaf ve sanatkarımızın yüzde 10’u bayanlardan oluşmaktadır. Bundan yıllar önce işyeri açanların yüzde 85’i ilk 5 yıl içinde işi bırakırken, bugün son 5 yıl içinde işi bırakanların sayısı yüzde 42’yi oluşturmaktadır. 5 yılı doldurmadan işi bırakan kişilerin oranı ise yüzde 16,57’dir. İstediğimiz seviyede olmasa bile yüzde 85’lerle kıyaslanınca esnaf ve sanatkarlarımızın geçmişe göre daha bilinçli olduğunu görüyoruz” diye konuştu.
TÜRKİYE’DE İLK 5 ARASINDA
Konak, devletin ve hükümetin esnaf-sanatkarı desteklemesi gerektiğine dikkat çekerek şu vurguları yaptı:
“Avrupa’da olduğu gibi biz de 100 yıllık işletmeler görmek istiyoruz. Bunlar, devletimizin esnaf ve sanatkara vereceği desteğe bağlıdır. Devletimizin ve hükümetimizin esnaf ve sanatkarlara desteğinin artmasını beklemekteyiz. Bayrağı 2010’da devraldığımız yerden daha yukarı taşıyarak, binası, eğitim altyapısı, çalıştırdığı personeli, hizmet kalitesi ve diğer faaliyetlerle birliğimizin ilk 5 birlik içinde yer aldığını düşünmekteyiz.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Üstün’den önemli çıkış

Afyonkarahisar Bakkallar Odası Başkanı Cengiz Üstün, 2010 yılında ESOB Başkanlığı’na aday olduğunu, 2014 yılında ise ısmarlama oylarla başkan seçilmek istemediği için aday olmadığını söyledi

Afyonkarahisar Bakkallar Odası Başkanı Cengiz Üstün, ESOB Genel Kurulu’nda dikkat çekici bir konuşma yaptı. Esnafın sıkıntılarının dile getirilmediğini belirten Üstün, “Valimiz buradaydı, milletvekillerimiz buradaydı, bürokratlarımız burada. Ama sıkıntılarımızı söylemedik. Demek ki bizim hiç sıkıntımız yok. Bugün konuşmak zaruri oldu” dedi.
PAZARLIKLA
BAŞKAN OLMAM
2010 yılındaki ESOB Genel Kurulu’nda Başkanlık için aday olduğunu hatırlatan Üstün, 2014’te neden aday olmadığını şu ifadelerle anlattı:
“Geçen dönem adaydım. Bugün neden aday değilim? Birçok arkadaşım aday olmam noktasında ısrarcı telkinlerde bulundu. Aday oldum, yönetim kurulu üyeleri arkadaşlarım içindeki arkadaşlarımız, 2 yıl öncesinden aday olmam için bana geldiler. 65 yaşındaki bir oda başkanı arkadaşımız geçen genel kurulda konuşmuştu. Genel Kurullarda bunları dile getirelim. İnşallah, maşallahla genel kurul yapılmaz. Genel kurul, sıkıntıların dile getirildiği bir platform. 65 yaşına girmiş, helallik istiyor bizden. Bir daha aday olmayacağım, diyor. Diyor ki bu oda başkanımız, ‘sen aday olacaksın’. 15 tane oyumla birlikte oyum senin diyor. Ben öyle oy istemem, o oyla oraya oturmam. Sayın Başkan ve arkadaşlarını tenzih ederim.”
DİĞER ADAYLAR NEREDELER?
2010 yılında başkanlığa aday olanların bir anda çekildiğini aktaran Üstün, “Elimden gelen desteği verdim. Bunu da faaliyet raporlarında yazdılar. 4 tane aday çıktı. Kavas Başkanım, Karagöz Başkanım aday. Son dakikaya kadar bir oy alsam da çıkacağım dediler. Niye çekildiler? Çok mu önemliydi kurullarda aldığınız 300-500 lira paralar? Bu yapının yıkılmadığı sürece hiç kimseye derdimizi anlatamayız. İtibarımız da olmaz. Bunun yanında aslan gibi duran arkadaşlarımız da vardı. Menfaatleri elinin tersiyle ittiler. Bugün yine burada” diye konuştu.
NEDEN YOK?
Üstün, Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı M. Emin Birliktir’in Genel Kurul’da olmamasını da eleştirerek “Birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır diyor sayın Birlik Başkanım. Bugün ben göremiyorum Madeni Sanatkarlar Odası’nı. Aday olan arkadaşımız burada. Siz seversiniz, sevmezsiniz Başkan arkadaşımızın buraya çağrılması gerekiyor. Kendisi aynı zamanda Belediye Meclis Üyesi, Başkan Yardımcısı” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Esnaf, toplumun temel direği

Afyonkarahisar ESOB’un Genel Kurulu’na katılan protokol üyeleri, esnafın toplumun temel direği olduğunu belirtti

Afyonkarahisar ESOB’un Genel Kurulu’na katılan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, esnafın şükür müessesini elden bırakmadığını söyledi. Balkanlıoğlu, “Zaman zaman esnafımızı ziyaret ediyoruz. Bunlardan büyük bölümü ilk defa dükkanlarına bir Vali’nin girdiğini söylüyor. Esnafımızın hepsi hallerine şükrediyorlar. Şükreden bir esnafa sahip olduğumuz için mutluyuz. Biz Afyonkarahisar olarak proje tekliflerinde Doğu illerinden geri durumdaydık. Ama şimdi iyi yerlere geldik. Berber esnafımızın bir kısmı Avrupa’da şu an” dedi.
İSTİŞARE YAPILIYOR
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise esnafla istişare hâlinde olduklarını belirtti. Çoban, “2009-2014 görev sürem boyunca, esnafımızı ilgilendiren tüm konularda Esnaf Odaları Başkanlarımla ve Birlik Başkanı Abdülkadir Bey’le, bu konuyu görüşmeden hiçbir şeye imza atmadık. Ne yaptıysak arkadaşlarımızla birlikte yaptık. İnşallah 2014-2019’da da bu anlayışımız devam edecek. Hiçbir oda mensubu ile asla kavga etmedik, onlara karşı kin gütmedik. Bize oy veren-vermeyen hesabı yapmadık, yapmayacağız” ifadelerini kullandı.
ESNAF, KENTİN ELÇİSİ
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, Genel Kurul’un hayırlı olmasını dilerken, CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş da şöyle konuştu:
“Esnaflarımızın sorunlarının takibinde, sürekli temas halindeyiz. Eksiklerini gidermek için çaba içinde oluyoruz. Esnaf toplumun temel direklerinden biridir. Onları birbirinden ayırmamak gerekir. Esnaf bulunduğu kentin ilçesidir. Esnafımız ne kadar lonca geleneğine uygun davranırsa, dışarıdan gelen insanlar da olumlu bir propaganda yaparlar.”
SIKINTILAR ELBİRLİĞİYLE ÇÖZÜLMELİ
MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz da esnafın sıkıntılarının elbirliğiyle çözülmesi gerektiğini vurguladı. Yılmaz, “Esnafımızın içinde bulunduğu şartlardan ne kadar bahsetsek azdır. Bunu hep beraber yaşıyoruz. Yapılan şeyleri takdir ederken, yapılması gereken şeyleri de her zaman paylaştık. Esnafın yüzü asılırsa, toplumun tamamının yüzü asılır. İktidarı ve muhalefetiyle herkes üzerine düşeni yapmak zorundadır. Esnafımızın toplumumuzun temel direğidir. Bu temel direk, dimdik ayakta kalmalıdır” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme