• Haberler
  • Genel
  • ABD’nin mermer fayans ilgisi – Kocatepe Gazetesi

ABD’nin mermer fayans ilgisi – Kocatepe Gazetesi

Tiryakioğlu Mermer Fabrikası yılda 70 bin metrekarelik mermer fayans üretimi yaparak tamamına yakınını ABD'ye ihraç ediyor Özellikle ev ve iş yerlerinin dekorasyon ve kaplamalarında Afyon'dan gönderilen mermer fayanslara ilgi gsöteren ABD’liler bu ürünlerin ürütemini yapan Tiryakioğlu Mermer’in işlerini genişletmesini sağladı.ÜRETİMİNİN TAMAMINI ABD’YE GÖNDERİYORMermer sektöründe teknolojinin getirdiği yenilikleri sektörde kullanarak ürün çeşitliliğine giden işletmeler, artık blok [&hellip]

ABD'nin mermer fayans ilgisi

Tiryakioğlu Mermer Fabrikası yılda 70 bin metrekarelik mermer fayans üretimi yaparak tamamına yakınını ABD’ye ihraç ediyor

Özellikle ev ve iş yerlerinin dekorasyon ve kaplamalarında Afyon’dan gönderilen mermer fayanslara ilgi gsöteren ABD’liler bu ürünlerin ürütemini yapan Tiryakioğlu Mermer’in işlerini genişletmesini sağladı.
ÜRETİMİNİN TAMAMINI ABD’YE GÖNDERİYOR
Mermer sektöründe teknolojinin getirdiği yenilikleri sektörde kullanarak ürün çeşitliliğine giden işletmeler, artık blok mermer gönderme yerine, bunu işleyerek ev ve iş yerlerinde kullanılabilecek özel malzemeler haline getiriyorler. Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Tiryakioğlu Mermer Fabrikası da mermer fayans üretimi yaparak tamamına yakınını ABD’ye ihraç ediyor. İşletme sahibi Ural Tiryakioğlu, yılda 70 bin metrekarelik mermer fayans üretimi yaparak tamamına yakınını ABD’ye ihraç ettiklerini söyledi.
200 BİN LİRALIK
YENİLEME YAPILDI
Tiryakioğlu, blok mermerleri keserek üretimi entegre hale getirmek için Zafer Kalkınma Ajansı’ndan (ZEKA) destek aldıklarını belirterek, “Daha önce mermer blokları kesemiyorduk, yarı mamul halinde alıyorduk. Bu da zaman ve iş gücü kaybına neden oluyordu. ZEKA’dan aldığımız proje karşılığında 200 bin liralık bir destek alarak makine parkurunu oluşturduk. Tesisimiz entegre tesis haline geldi.” dedi. Mermerlerin fayansa dönüştürüldüğünü ifade eden Tiryakioğlu, ürünlerinin seramik fayanslarla aynı standart kalınlık ve ölçüde olduğunu anlattı. ABD, Kanada, İngiltere gibi ülkelerde mermerin daha çok bu formatta kullanıldığını ifade eden Tiryakioğlu, buralarda büyük ölçüde ev ve işyerlerinde iç dekorasyonda, kaplamada kullanıldığını belirtti. ABD’lilerin şıklığı, kalitesi ve sağlamlığı ve nedeniyle mermer fayansları tercih ettiğini ifade eden Tiryakioğlu, yılda 70 bin metrekarelik ürün ihraç ettiklerini dile getirdi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme