• Haberler
  • Gündem
  • Abdioğulları’ndan Yusuf İlgar’a teşekkür – Kocatepe Gazetesi

Abdioğulları’ndan Yusuf İlgar’a teşekkür – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Abdioğulları, Yusuf İlgar’ın Gazeteniz Kocatepe’de yayımlanan yazısı dolayısıyla teşekkür etti. Yusuf İlgar’ın Şuhutlu Şehit Mustafa Abdioğlu’nu gündeme getirdiğini söyleyen Abdioğulları, “Kocatepe Gazetemiz’in kıymetli köşe yazarlarından bir tanesi olan araştırmacı yazar Sayın Yusuf Ilgar, bugünkü köşesinden sülalemizin kıymetli büyüklerinden Şehit Mustafa Abdioğulları’nın nerede ve hangi tarihte nasıl şehit [&hellip]

Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Abdioğulları, Yusuf İlgar’ın Gazeteniz Kocatepe’de yayımlanan yazısı dolayısıyla teşekkür etti. Yusuf İlgar’ın Şuhutlu Şehit Mustafa Abdioğlu’nu gündeme getirdiğini söyleyen Abdioğulları, “Kocatepe Gazetemiz’in kıymetli köşe yazarlarından bir tanesi olan araştırmacı yazar Sayın Yusuf Ilgar, bugünkü köşesinden sülalemizin kıymetli büyüklerinden Şehit Mustafa Abdioğulları’nın nerede ve hangi tarihte nasıl şehit düştüğünün belgesini konu edinmiş. Rahmetli adını aldığım Mehmet Abdioğulları dedem de Gazi olarak vatanına dönmüş, Balkan Savaşları’nda 23 yıla yakın cephede kalmasına rağmen çok arzuladığı şehadet şerbetinden içmek nasip olmamış ve 17 yaşında gittiği cephelerden, 40 yaşında gazi olarak dönmüştür” dedi.
Abdioğulları, şöyle devam etti:
“Balkan Harpleri’ne ve Çanakkale’de, Sakarya’da, Dumlupınar ve diğer cephelerde savaşarak şehit olan veya gazilik ünvanı alan, bu ülke için hala canını seve seve veren asker, polis, öğretmen ve vatandaşlarımızı, tüm şehit ve gazilerimizi dualarla anıyor ve Ilgar hocama sonsuz teşekkürlerimi bir kez daha sunuyorum. Sayın Yusuf Ilgar hocamın bu konudaki araştırmaları hâlen devam etmekte olup, sınıf arkadaşım sayın Tarık Özaşkın’ın da yeni kitabı hazırlanmakta olup, gazi dedem Mehmet Abdioğulları ile alakalı vesika ve belgeler Sayın Tarık Özaşkın’ın yeni basılacak olan kitabında yayınlanacaktır. Afyonkarahisar Belediyemiz tarafından bastırılan, Sayın Mehmet Gümüş tarafından hazırlanan ‘Çanakkelede şehit olan Afyonkarahisarlılar’ isimli kitap içinde sayın Mehmet Gümüş’e ve Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a bu vesile ile teşekkür ve minnetlerimizi sunarım.”

Bakmadan Geçme