ABD, Kudüs tertibinin altında kalacak

Afyonkarahisar Vatan Partisi İl Başkanı Halil Şahin, Amerika Birleşik Devletleri’nin İsrail’in başkenti olarak Kudüs’ü kabul etmesine tepki gösterdi. Şahin, “ABD'nin Kudüs kararı emperyalizmin bölgemizde barış, huzur ve istikrar istemediğini bir kez daha göstermiştir. Bu karar, bölgemiz devletlerine karşı açık bir kışkırtmadır. ABD-İsrail ikilisi, Filistin ve Kudüs'le ilgili Birleşmiş Milletlerin bugüne dek almış olduğu tüm kararların [&hellip]

Afyonkarahisar Vatan Partisi İl Başkanı Halil Şahin, Amerika Birleşik Devletleri’nin İsrail’in başkenti olarak Kudüs’ü kabul etmesine tepki gösterdi. Şahin, “ABD’nin Kudüs kararı; emperyalizmin bölgemizde barış, huzur ve istikrar istemediğini bir kez daha göstermiştir. Bu karar, bölgemiz devletlerine karşı açık bir kışkırtmadır. ABD-İsrail ikilisi, Filistin ve Kudüs’le ilgili Birleşmiş Milletlerin bugüne dek almış olduğu tüm kararların aksine davranmaktadır. İsrail ile Filistin arasında uzun yıllardan bu yana sürdürülen barış görüşmelerini de dinamitleyen karar, uluslararası hukuk açısından yok hükmündedir. Irak’ta ve Suriye’de kaybeden ABD-İsrail ikilisi, kendilerine yeni bir cephe açma derdindedir. Bölge ülkeleri sorunlarını artık ABD’nin emirleriyle değil, Astana ve Soçi gibi süreçlerle çözmektedir. Sıkışan ve yeni mevziler elde etmeye çalışan Emperyalizm ve Siyonizm; önce, bağımsız Barzanistan kurmaya kalktı. Başaramadı. Şimdi ise Suudi Arabistan’ı ve İsrail’i öne çıkararak Batı Asya’da tutunmanın yollarını aramaktadır” dedi.
ABD SALDIRGANLIĞINA
 TESLİM OLMAYACAĞIZ
Şahin şöyle devam etti:
“Kudüs tertibi geri tepmiştir. Milliyeti ve inancı ne olursa olsun, ABD ve İsrail dışında kalan çoğu devlt, bu kararın karşısında konumlanmıştır. Bu olayla da insanlık, ABD yönetiminin haydutluğunu, hukuk tanımazlığını bir kez daha görmüştür. Vatan Partisi olarak; İsrail’in hem askeri olarak hem de sivil kaçak yerleşimlerle işgal altında tuttuğu Doğu Kudüs’ten derhal çekilmesini ve Doğu Kudüs merkezli Bağımsız bir Filistin Devleti’nin Birleşmiş Milletler üyesi olarak tanınması gerektiğini söylüyoruz. Kudüs, bütün Batı Asya halklarının kutsal kentidir. ABD ve İsrail saldırganlığına teslim edilemez.”

Bakmadan Geçme