ABD'den Türkiye'ye 350 Milyon Dolarlık Kredi

ABD Uluslararası Kalkınma Finansmanı Kuruluşu, Türkiye'de 350 milyon dolarlık rüzgar enerjisi yatırımını duyurdu. Bu yatırım, Türkiye'de 3 ili ihya edecek.

ABD'den Türkiye'ye 350 Milyon Dolarlık Kredi

ABD Uluslararası Kalkınma Finansmanı Kuruluşu (DFC), Türkiye’nin batısında yapılacak yeni kara üstü rüzgâr enerjisi projelerinin finansmanı için Enerjisa Enerji Üretim A.Ş.’ye (Enerjisa) 350 milyon dolarlık kredi vereceğini duyurdu.
DFC’nin bu finansmanı; Aydın, Balıkesir ve Çanakkale illerinde yılda yaklaşık 2,51 teravat-saatlik (TWh) enerji üretmesi beklenen 9 rüzgar enerjisi santralini geliştirme, inşa etme ve işletme faaliyetlerini destekleyecek.
CEO Yardımcısı Biswal, “Bu proje, DFC için bir kilometre taşı ve enerji geçişini hızlandırmak için bir model teşkil ediyor. DFC, enerji güvenliğini arttırmak ve sürdürülebilir ekonomik büyümeyi daha da ileriye taşımak için Türkiye’de ve dünyada temiz enerji altyapısının büyümesine yön vermeye kararlıdır.” dedi.
Sabancı Holding Enerji Grubu Başkanı Kıvanç Zaimler, “Enerjisa Üretim olarak yenilenebilir enerji dönüşümünde öncü olma hedefine doğru her adımı çevreye ve topluma dair sorumluluklarımızın bilinciyle atıyoruz. Bu yatırımı üstlenmemiz, ülkemizin net sıfır emisyon vizyonuna ve Türkiye’nin enerji güvenliğini muhafaza etmeye önemli katkılarda bulunacak" ifadelerini kullandı.
 

Bakmadan Geçme