AB süreci, ülkemizdedemokratikleşmeye öncü oldu
Avrupa Birliği ile Afyonkarahisar E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü'nce ortak yürütülen Eğitim-Öğretim Öğrenme: Demir Parmaklıklar Arkasında adlı proje kapsamında Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde panel düzenlendi. Panelde konuşan Yrd. Doç. Dr. Mustafa Fişne, Avrupa Birliği süreciyle birlikte demokratikleşme adımları atıldığını kaydetti. Araştırma Görevlisi Ahmet Bozdağ da Afyonkarahisar Kapalı Cezaevi’nde yaptığı araştırmayı, paneli izleyenlerle paylaştı Avrupa [&hellip]
Avrupa Birliği ile Afyonkarahisar E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü’nce ortak yürütülen Eğitim-Öğretim Öğrenme: Demir Parmaklıklar Arkasında adlı proje kapsamında Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde panel düzenlendi. Panelde konuşan Yrd. Doç. Dr. Mustafa Fişne, Avrupa Birliği süreciyle birlikte demokratikleşme adımları atıldığını kaydetti. Araştırma Görevlisi Ahmet Bozdağ da Afyonkarahisar Kapalı Cezaevi’nde yaptığı araştırmayı, paneli izleyenlerle paylaştı
Avrupa Birliği ile Afyonkarahisar E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü tarafından yürütülen Eğitim-Öğretim Öğrenme: Demir Parmaklıklar Arkasında projesi kapsamında Afyon Kocatepe Üniversitesi Ahmet Necdet Sezer Kampüsü 3’üncü Eğitim Binası Sabri Berktöre Salonu’nda panel düzenlendi. Paneldeki sunumlar İngilizce yapıldı. Panelde ilk sözü alan Yrd. Doç. Dr. Mustafa Fişne, Türkiye’nin 1963’ten bu yana Avrupa Birliği’ne üyelik amacını taşıdığını, ancak şu anki aşamada 2014’ten önce üyeliğin gerçekleşmeyeceğini söyledi. Fişne, asıl hedefin Avrupa Birliği’ne üye olmak değil, kanun ve mevzuatı, aynı zamanda vatandaş ve bürokrasideki anlayışın Avrupa Birliği standartlarına ulaşması olduğunu söyledi. Avrupa Birliği sürecinde Türkiye’nin demokratikleşme için adım attığını belirten Fişne, bu konuda Türkçeden başka dillerde televizyon yayını yapılmasını gösterdi. Daha önce Türkçe dışında konuşulan dillerin ve lehçelerin televizyonlarda temsil edilmediğini kaydeden Fişne, son dönemlerde yapılan yeni düzenlemelerle bu temsilin arttığını kaydetti.
Fişne’nin üzerinde durduğu bir konu da eğitimdi. Yapılan araştırmalara göre Türkiye’nin 2015’e kadar dünyada en çok genç nüfusa sahip ülke olacağının altını çizen Fişne, bu bağlamda eğitimin de büyük bir önemi sahip olacağını vurguladı. Çeşitli değişim programlarıyla Türk öğrencilerin Avrupa yaşam tarzı ve eğitim sistemini tanıma fırsatı bulduğunu söyleyen Fişne, eğitim için uzun vadeli planlamalar yapılması gerektiğini de sözlerine ekledi.
Araştırma Görevlisi Ahmet Bozdağ ise Afyonkarahisar Kapalı Cezaevi’nde yaptığı araştırmayı, paneli izleyenlerle paylaştı. Bozdağ, Cezaevi’ndeki mahkumların yüzde 23,5’inin Afyonkarahisar’dan, yüzde 76,5’inin ise farklı illerden olduğunu söyledi. Bozdağ, mahkumların yüzde 56,9’unun ilkokul, 19,6’sının da ortaokul mezunu olduğunun altını çizdi. (Kocatepe)