A-DA-NA-DA-YIZ – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Belediyespor ile Karşıyaka Bostanlıspor'un arasında oynanan yarı final maçında Afyonkarahisar Belediyespor Basketbol takımı baştan sona üstün oynadığı maçı aldı. Afyonkarahisar Belediyespor kazandığı maçın ardından Adana'da yapılacak olan 2'nci Lige Yükselme Play-Off grup maçlarında oynamaya hak kazandı 2'nci Lige Yükselme yarı final maçında Afyonkarahisar Belediyespor Basketbol takımı kendi evinde Karşıyaka Bostanlıspor'u konuk etti. Afyonkarahisar Atatürk [&hellip]

A-DA-NA-DA-YIZ

Afyonkarahisar Belediyespor ile Karşıyaka Bostanlıspor’un arasında oynanan yarı final maçında Afyonkarahisar Belediyespor Basketbol takımı baştan sona üstün oynadığı maçı aldı. Afyonkarahisar Belediyespor kazandığı maçın ardından Adana’da yapılacak olan 2’nci Lige Yükselme Play-Off grup maçlarında oynamaya hak kazandı

2’nci Lige Yükselme yarı final maçında Afyonkarahisar Belediyespor Basketbol takımı kendi evinde Karşıyaka Bostanlıspor’u konuk etti. Afyonkarahisar Atatürk Spor Salonu’nda oynanan karşılaşma taraftarların gerginliği ile bir süre durduktan sonra devam etti. 2’nci Lige Yükselme Yarı Final maçında Afyonkarahisar Belediyespor Basketbol takımı maçı 79-73 kazanarak Adana’da yapılacak olan Play-Off Grup maçlarında oynamayı başardı.
İlk periyodun başladığında ilk sayısını bulan Afyonkarahisar Belediyespor maçı alacağını başında göstermişti. Maçın başlamasıyla geçen 7 dakikada Karşıyaka Bostanlıspor sayı bulamazken mor-beyazlı temsilciler 12 sayı kaydetmişti. İlk periyodun sonuna doğru tribünlere alınan Karşıyaka taraftarların yaptığı taşkın hareketlere Afyonkarahisarlı taraftarların cevap vermesi oyunu durdurdu. Bir süre duran oyun salondaki taraftarların çıkartılmasıyla tekrar başladı. Oyunun başlamasıyla birlikte ilk sayıyı bulan ekibimiz, savunmasında bir an sıkıntı yaşadı ve ilk periyot 16-13 Afyonkarahisar Belediyespor’un üstünlüğü ile sona erdi.
İkinci periyotta üstünlük hakimiyetini koruyan Afyonkarahisar Belediyespor hızlı başladı. Aradaki farkı açma çabası içinde olan Afyonkarahisar Belediyespor ilk yarıyı 40-32’lik skorla önde tamamladı. İlk yarının üstünlüğü ile ikinci yarıya iyi başlayan Afyonkarahisar temsilcisi aradaki farkı iyice açmaya başladı. Üçüncü periyodun sonunda 17 sayı farkı bulan Afyonkarahisar Belediyespor son periyoda 65-48’lik üstünlükle başladı. Son periyotta 5 faulle oyundan atılan 11 numaralı Mesut’un moral bozukluğu ile oyundan düşen Afyonkarahisar Belediyespor maçı vermekten son anda döndü. Fırsatı yakalayan Karşıyaka Bostanlıspor son periyotta 25 sayı buldu. Afyonkarahisar Belediyespor ise 14 sayı buldu ve maçın sonunda 79-73’lük skorla Afyonkarahisar Belediyespor kazanmasını bildi.
Afyonkarahisar Belediyespor 79-73’lük skorla kazandığı maçın ardından 13-18 Mayıs’ta Adana’da yapılacak 2’nci Lige Yükselme Play-Off Grup maçlarına katılacak. >> Ali Fuat Güçlüer’in haber

170 POLİS GÖREVLENDİRİLDİ
Maça yoğun güvelik önlemleri ile alınan taraftarların üzerleri aramak için 27 Emniyet mensubu görevlendirildi. 27 Emniyet mensubunun 19’unu erkek personel oluştururken 8’i de bayan personeldi. Toplamda ise Atatürk Spor Salonu’nda 170’in üzerinde emniyet mensubu görev aldı.

SANDIKLISPOR YÖNETİMİ DE MAÇI İZLEMEYE GELDİ

Elibol Sandıklıspor Yönetiminde yer alan Halil İbrahim Necipoğlu, Elibol Sandıklıspor Teknik Kaptanı Kadir Ünal da Afyonkarahisar Belediyespor’un Karşıyaka Bostanlıspor’u konuk ettiği maçı izlemeye geldi.

HAKEMLER AFYONKARAHİSAR’I HÜKMEN MAĞLUP SAYACAKTI

Afyonkarahisar Belediyespor Basketbol takımının Karşıyaka Bostanlıspor’u ağırladığı maçta çıkan olaylardan dolayı soyunma odasına gitmek zorunda kalan Baş Hakem Halit Can Cihan, Birinci Yardımcı Hakem Seda Yılmaz ve Teknik Komiser Yüksel Çakır olayların bitmemesi halinde maçı sona erdireceklerini bildirdi. Yapılan anoslarda taraftarların sahayı terk etmemeleri halinde Afyonkarahisar Belediyespor’u hükmen yenik sayılacağı bildirildi. Anonsların ardından son bir tezahürat daha yapan Afyonkarahisarlı sporseverler sahayı sorunsuz bir şekilde terk etti. Salonun boşaltılmasıyla sahaya çıkan hakemler ve teknik komiser maçı tekrar başlattı.

VUR, KIR, PARÇALA BU MAÇI KAZAN

Afyonkarahisarlı sporseverler ve AFYOK Taraftar Grubu salonu terk ederken yaptıkları son tezahüratlarda ‘Vur, Kır, Parçala Bu Maçı Kazan’ sloganlarıyla salonu, ne emniyet mensupları ne de herhangi bir zorlamaya mahal vermeden sorunsuz bir şekilde terk etti.

ŞAN VE ŞEREFLE 175 YIL

Afyonkarahisar Belediyespor Basketbol Takımı salona çıkarken Jandarma Teşkilatı’nın 175’inci yılını ellerinde getirdikleri pankartla kutladı. Pankartta ‘Şan ve Şerefle dolu Jandarma 175 Yıldır Sizlerle’ ibaresi yer aldı.

10 SANİYEDE SALONU KARIŞTIRDILAR

Afyonkarahisar Belediyespor’un Karşıyaka Bostanlıspor’u ağırladığı maça gecikmeli olarak gelen Karşıyaka taraftarları Emniyet mensuplarının aldığı gerekli önlemlerden sonra salona alındı. Daha salona girerken yaptıkları taşkın hareketlerle Afyonkarahisarlı sporseverleri galeyana getirdiler. Tribünlere alınan Karşıyaka taraftarları koltuklarına oturmadan olaylar başladı. Basın tribününde, pota arkasında oturan taraftarlara ve sahaya maytap atan Karşıyaka taraftarları bir anda oyunun durmasını sağladı. Afyonkarahisarlı taraftarların da verdiği tepkilerin sonucunda oyuncular ve hakemler sahayı terk etti. Emniyet mensuplarının zor kullanarak sahadan çıkartmak zorunda olduğu Karşıyaka taraftarları polise de güçlük çıkarttı.

MAÇI KAZANAN
SPORCULAR EĞLENDİLER

Afyonkarahisar Belediyespor kazandığı olaylı maçın ardından salondan çıkmadan eğlencelere başladı. 2’nci Lig Play-Off Grup maçlarını oynamaya hak kazanan Afyonkarahisar Belediyesporlu Basketbolcular kendi söyledikleri slogan ve marşlarla eğlendi.

MAÇTAN ÖNCE VE SONRA SORUN YOKTU

Afyonkarahisar Belediyespor’un Karşıyaka Bostanlıspor’la karşılaştığı maç öncesinde oyuncular kendi aralarında kucaklaşıp selamlaştıktan sonra da her hangi bir olay olmadı. Atmosferin gerginliğine kapılan oyuncular zaman zaman maç içinde gergin anlar yaşadı. Fakat oyun bittiğinde de yine kucaklaşıp sorunsuz ve sıkıntısız ayrıldılar.

Bakmadan Geçme