'98 yıl önceki mücadelenin benzeri halen veriliyor'

AK Parti İl Başkanı Av. Hüseyin Sezen, 98 yıl önce verilen mücadelenin bir benzerinin hem içeride hem de birçok cephede hala daha verildiğini, en kısa sürede yeni bir zafere daha imza atılacağını söyledi   AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Av. Hüseyin Sezen Büyük Taarruzun başlangıcı ve şehrin düşman işgalinden kurtuluşu dolayısıyla mesaj yayınladı. 'MANDA KOALİSYONU [&hellip]

AK Parti İl Başkanı Av. Hüseyin Sezen, 98 yıl önce verilen mücadelenin bir benzerinin hem içeride hem de birçok cephede hala daha verildiğini, en kısa sürede yeni bir zafere daha imza atılacağını söyledi

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Av. Hüseyin Sezen Büyük Taarruzun başlangıcı ve şehrin düşman işgalinden kurtuluşu dolayısıyla mesaj yayınladı.
“MANDA KOALİSYONU KAYBETMEYE MAHKÛM”
Hüseyin Sezen 98 yıl önce verilen mücadelenin bir benzerinin hem içeride hem de birçok cephede gerçekleştirildiğini kaydederek, “İnşallah en kısa sürede yeni bir zafere daha imza atacağız. Bu yüzdendir ki dış güçlerin Türkiye’de kurduğu manda koalisyonu bunalıma girmiştir ve kaybetmeye mahkûmdur. Mondros Barış Antlaşması’ndan hemen sonra İngiliz, Fransız ve İtalyan birlikleri yer yer Osmanlı topraklarına girdiler. Bu arada, 16 Nisan 1919’da Fransızlar Afyonkarahisar istasyonuna yerleşti. 21 Mayıs 1919’da iki subay ve 262 erden meydana gelen bir İtalyan birliği de Afyonkarahisar’a geldi. Bu birlikler, 17 Mart 1920’de buradan çekilerek yerlerini Yunanlılara bıraktılar.” dedi.
“DESTANSI ZAFERLER 98 YIL ÖNCE KOCATEPE’DE TAÇLANDI”
Her bir karış toprağı şehit kanları ile sulanan Afyonkarahisar için kurtuluş planlarının Akşehir’de yapılıp daha sonra Şuhut’a gelindiğini söyleyen Sezen, “Atatürk ve silah arkadaşlarının gizlice hazırladıkları Büyük Taarruz planları 26 Ağustos 1922 tarihinde saat 05.30′da top ateşiyle başladı. Afyonkarahisar’daki bin 874 rakımlı Kocatepe’den çıkan Türk orduları, Yunan mevzilerine, büyük bir insanüstü güçle atılarak saldırıya geçti. Mevziler tek tek ele geçirilerek Afyonkarahisar’da Kurtuluş Savaşı destanını yazdırdı. Büyük Taarruz, 1071’den bugüne bu topraklarda yaşayan aziz milletimizin bağımsızlığa, dirilişe, dik duruşa ne derece önem verdiğinin bir örneğidir. 25 Ağustos 1071’de Sultan Alparslan’ın Malazgirt Meydan Muharebesi’nden sonra Anadolu kapılarının Türklere açılmasıyla başlayan destansı zaferler, 98 yıl önce Kocatepe’den başlayan emperyalistlere karşı 26 Ağustos’taki Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başkanlığında Türk Ordusunun vermiş olduğu Büyük Taarruzla taçlanmıştır. Bu aziz millet hiçbir zaman hürriyetine, özgürlüğüne, vatanına, bayrağına ve inancına karşı yapılan saldırılara duyarsız kalmamıştır.” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme