91 yıllık coşku… – Kocatepe Gazetesi

Dünyada kutlanan ilk ve tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Afyonkarahisar ve ilçelerinde coşkuyla kutlandı İlimizde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına Kocatepe Atatürk Anıtı’na çelenklerin konulmasıyla başlandı. Atatürk Stadyumunda büyük bir coşkuyla gerçekleşen kutlamalar ise Vali İrfan Balkanlıoğlu, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral [&hellip]

91 yıllık coşku...

Dünyada kutlanan ilk ve tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Afyonkarahisar ve ilçelerinde coşkuyla kutlandı

İlimizde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına Kocatepe Atatürk Anıtı’na çelenklerin konulmasıyla başlandı. Atatürk Stadyumunda büyük bir coşkuyla gerçekleşen kutlamalar ise; Vali İrfan Balkanlıoğlu, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Veli Yıldırım ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın ve öğrencilerin bayramını kutlamalarıyla başladı. Tören başlangıcında minik öğrenciler tarafından protokol erkânına, protokol eşlerine ve vatandaşlara çiçekler dağıtıldı.
Saygı duruşu, İstiklal Marşının okunması ve Öğrencilerin hep bir ağızdan Andımız’ı okumalarının ardından İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Atatürk’ün Türk çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan bayram şenliklerine son yıllarda dünya çocuklarının da katıldığını hatırlatan Yıldırım, “http://m.kocatepegazetesi.com/”Bugünün çocukları, yarının büyükleridir” diyen Atatürk’ün çocuklara ne kadar değer verdiğini bir kere daha ispatladığını söyledi.
Törende daha sonra öğrenciler tarafından 23 Nisana ilişkin şiirler okundu ve çocuklardan oluşan koro tarafından şarkılar söylendi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen şiir, resim, kompozisyon, bilgi yarışması ve spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilerin ödüllerini Vali İrfan Balkanlıoğlu, Milletvekili Av.Halil Ünlütepe, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Veli Yıldırım ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban verdi. Kutlama töreni, resmi geçit ve öğrenciler tarafından sunulan halk oyunu gösterilerinin ardından sona erdi.
Törenlerin sonunda Vali İrfan Balkanlıoğlu, törenleri hazırlayan komitede bulunan Öğretmenleri ve öğrencileri tebrik etti. Törenlerin ardından öğrencileri 23 Nisan etkinliklerine hazırlayan Öğretmenlerde başarılarını ve öğrencilerinin kusursuz gösterilerine hep birlikte oynayarak kutladılar. Törende İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım’da tüm ekibi kutlayarak birlikte hatıra fotoğrafı çekindiler.

Bakmadan Geçme