• Haberler
  • Genel
  • 900 öğrenci, AKÜ'de buluştu – Kocatepe Gazetesi

900 öğrenci, AKÜ'de buluştu – Kocatepe Gazetesi

Geleneksel olarak her yıl düzenlenen “İstatistik Öğrenci Kolokyumu”nun yedincisi, 15-16 Mayıs 2010 tarihlerinde Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi İstatistik Bölümü ve Türk İstatistik Derneğinin işbirliğinde gerçekleştirildi Kolokyum, Türkiye’de 26 üniversitede bulunan İstatistik Bölümünün yaklaşık 900 öğrencisi ve 60’ın üzerindeki öğretim üyesinin katılımıyla gerçekleştirildi. Ahmet Necdet Sezer Kampusü Atatürk Kongre Merkezinde, farklı salonlarda eş zamanlı [&hellip]

900 öğrenci, AKÜ’de buluştu

Geleneksel olarak her yıl düzenlenen “İstatistik Öğrenci Kolokyumu”nun yedincisi, 15-16 Mayıs 2010 tarihlerinde Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi İstatistik Bölümü ve Türk İstatistik Derneğinin işbirliğinde gerçekleştirildi

Kolokyum, Türkiye’de 26 üniversitede bulunan İstatistik Bölümünün yaklaşık 900 öğrencisi ve 60’ın üzerindeki öğretim üyesinin katılımıyla gerçekleştirildi. Ahmet Necdet Sezer Kampusü Atatürk Kongre Merkezinde, farklı salonlarda eş zamanlı olarak dört oturum halinde yapılan kolokyumda, öğrenciler tarafından toplam 77 bildiri sunuldu.
“7. İstatistik Öğrenci Kolokyumu”, Ahmet Necdet Sezer Kampusü Atatürk Kongre Merkezinde düzenlenen açılış töreni ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, AKÜ Devlet Konservatuvarı öğrencileri tarafından verilen müzik dinletisi, AKÜ ve geçmiş yıllardaki kolokyumların tanıtım filminin izlenmesinin ardından açılış konuşmaları ile devam etti.
Sponsorlara teşekkür
AKÜ İstatistik Kulübü Başkanı Cengiz Gazeloğlu konuşmasında, “17. İstatistik Öğrenci Kolokyumunun gerçekleşmesinde emeği geçen başta AKÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kasım Turhan’a, Türk İstatistik Derneği üyelerinden Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşe Apaydın’a ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cenap Erdemir’e, AKÜ İstatistik Bölümü öğretim üyelerine ve sponsorlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
En büyük pay üniversite
ve öğrencilere ait
Türk İstatistik Derneği Üyesi Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cenap Erdemir, “Kolokyumun ilk duyurusunu yaptığımız günden başlayarak üniversitelerimizin İstatistik Bölümleri’nden gördüğümüz ilgi ve destekle ‘İstatistik Kolokyumu’nun yedincisini gerçekleştiriyoruz. Hemen hemen tüm istatistik bölümlerinin öğrenci temsilcilerinin katıldığı bu çaptaki toplantıyı ulusal istatistik öğrenci kolokyumu olarak tanımlamamız sanırım daha doğru bir nitelendirme olacaktır. İstatistik Öğrenci Kolokyumların geleneksel hale gelmesinde en büyük pay kuşkusuz üniversitelerimizin İstatistik Bölümlerine ve kolokyumlara coşkuyla katılan öğrencilerimize aittir. Derneğimizin bağımsız ve özgür yapısını üniversitelerimizin özgür bilimsel ortamı ile birleştirerek bu güzel etkinliği her yıl artan bir heyecanla gerçekleştirmeye devam edeceğiz” dedi. Prof. Dr. Erdemir, “Biz dernek olarak İstatistik Öğrenci Kolokyumlarının ileride mesleğimize ve dolayısıyla derneğimize yararlı dönüşleri olacağını düşünüyoruz. Bunun sonuçlarını da almış bulunmaktayız. Bu sebepledir ki, Kolokyumların ilki 2004 yılında Derneğimizin o zamanki Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ayşen Apaydın tarafından başlatılmıştır. Bu yönüyle Türkiye’de ve araştırdığımız kadarıyla Dünyada bir ilk olma özelliliğine de sahiptir. Kolokyumlara katılan öğrenciler, ilk kez araştırmacı kimliği ile bir soruna çözüm önerileri getirip bunları sunmayı ve birlikte tartışmayı öğrenmektedirler. Bu açıdan Derneğimiz üniversitelerle işbirliği yaparak, öğrencilerin araştırmacı ve tartışma becerilerini geliştirme yolunda önemli bir görev üstlemiş bulunmaktadır. Bu yılki Kolokyuma, ev sahibi öğrencilerimiz hariç 800-1000’e yakın öğrenci katılmaktadır. Geçmiş yıllara göre en fazla katılımı sağlamış bulunmaktayız. Kolokyum etkinlik programı, 85’in üstündeki bildiri ile geçen yıllarda olduğu gibi bu yılda da beklenen sayının üzerine çıkmış bulunmaktadır. Toplantının düzenlenmesinde Üniversitenin tüm imkanlarını sunan başta AKÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Altuntaş’a, İstatistik Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Süleyman Dündar’a ve yardımcılarına, Kolokyum Danışma ve Yürütme Kurulu üyeleri ile sponsor firmalara ayrı ayrı teşekkür ederim” diye konuştu.
4 yılda önemli başarı
AKÜ Fen-Edebiyat Fakültesi İstatistik Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Süleyman Dündar, “AKÜ İstatistik Bölümü, 2006 yılında eğitime başlamıştır ve bu yıl ilk mezunlarımızı vereceğiz. İlk öğrencilerimizi mezun etmenin ve ‘7. İstatistik Kolokyumu’na ev sahipliği yapmanın heyecanını ve gururunu yaşıyoruz. İstatistik Öğrenci Kolokyumunun birincisini Ankara Üniversitesi İstatistik Bölümünün ev sahipliğinde başlatan ve bütün kolokyumlara katılarak destek veren Prof. Dr. Ayşen Apaydın, kolokyum ile ilgili hazırlıklarda bizlere verdiği desteklerden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Ali Altuntaş’a, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kasım Turhan’a, İstatistik Bölümü öğretim elemanlarına ve hiçbir fedakarlıktan kaçınmayarak, canla başla çalışan öğrencilerime teşekkür ediyorum” dedi. Fen-Edebiyat Fakültesi Prof. Dr. Kasım Turhan da konuşmasında, “7. İstatistik Kolokyumu”na ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, emeği geçen herkese teşekkür etti.
“7. İstatistik Kolokyum”u, açılış konuşmalarının ardından yenilen öğle yemeği sonrasında gerçekleştirilen oturumlarla devam etti. Tüm gün süren oturumlar, Atatürk Kongre Merkezinin Kocatepe, Erkmentepe, Tınaztepe ve Çiğiltepe Salonlarında eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. Kolokyumun ilk gün programı, akşam “Feedback” adlı müzik grubu tarafından verilen konserin ardından sona erdi.
İkinci gün programı, Atatürk Kongre Merkezinde farklı salonlarda eş zamanlı olarak gerçekleştirilen oturumlarla başladı. Oturumların ardından “İstatistik Bölüm Mezunlarının İstihdam Edilebilirliğini Artırmak İçin Öneriler” konulu panel gerçekleştirildi. Başkanlığını Ankara Üniversitesi Prof. Dr. Ayşe Apaydın’ın yaptığı panele Anadolu Araştırma, Eğitim ve Danışmanlık şirketi yetkilisi Hakan Tarhan, Supremum Araştırma, Danışmanlık ve Eğitim şirketi yetkilileri Rıza Aladaş, Samet Şenol, Türkiye İş Bankasından Mahmut Öztürk ve 19 Mayıs Üniversitesi İstatistik Bölümü Öğretim Görevlisi Naci Murat konuşmacı olarak katıldı. “7. İstatistik Öğrenci Kolokyumu”, kapanış paneli ve Afyonkarahisar’ın tarihi yerlerinin gezilmesinin ardından sona erdi.
“İstatistik Öğrenci Kolokyumu”nun ilki, 2004 yılında Ankara Üniversitesinin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. İkincisi Başkent Üniversitesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen İstatistik Öğrenci Kolokyumunu üçüncüsü Ortadoğu Teknik Üniversitesi; dördüncü Karadeniz Teknik Üniversitesi; beşincisi Selçuk Üniversitesi ve altıncısı da Adana’da Çukurova Üniversitesinin ev sahipliğinde yapıldı.

Bakmadan Geçme