90 okulda AB Kulübü kuruldu

ADAY-Afyonkarahisar Değerleriyle Avrupa Yolunda isimli proje, Çakmak Marble Otel’de tanıtıldı. Avrupa Birliği Daimi Temas Noktası Ofisi Koordinatörü Hasan Hüseyin Oğuz, proje kapsamında 90 okulda Avrupa Birliği Kulübü kurulduğunu söyledi Afyonkarahisar’ın Avrupa Birliği sürecine hazırlanmasını hedefleyen ADAY- Afyonkarahisar Değerleriyle Avrupa Yolunda Projesi, Çakmak Marble Otel’de tanıtıldı. Tanıtım toplantısında konuşan Avrupa Birliği Daimi Temas Noktası Ofisi Koordinatörü [&hellip]

90 okulda AB Kulübü kuruldu

ADAY-Afyonkarahisar Değerleriyle Avrupa Yolunda isimli proje, Çakmak Marble Otel’de tanıtıldı. Avrupa Birliği Daimi Temas Noktası Ofisi Koordinatörü Hasan Hüseyin Oğuz, proje kapsamında 90 okulda Avrupa Birliği Kulübü kurulduğunu söyledi

Afyonkarahisar’ın Avrupa Birliği sürecine hazırlanmasını hedefleyen ADAY- Afyonkarahisar Değerleriyle Avrupa Yolunda Projesi, Çakmak Marble Otel’de tanıtıldı. Tanıtım toplantısında konuşan Avrupa Birliği Daimi Temas Noktası Ofisi Koordinatörü Hasan Hüseyin Oğuz projenin, Avrupa Birliği Daimi Temas Noktası Ofisi tarafından hazırlandığını, Afyonkarahisar İl Özel İdaresi ile Afyon Kocatepe Üniversitesi ortaklığında Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından finanse edildiğini söyledi.
Afyonkarahisar’da, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün desteğiyle 90 okulda Avrupa Birliği Kulübü kurulduğunu belirten Oğuz, bu çalışmalar kapsamında 157 öğretmen ve 2 bin 298 öğrencinin görev aldığını aktardı.
Projenin birçok
hedefi var
Oğuz, ADAY projesi ile hayata geçirilmesi düşünülenleri de şöyle özetledi:
“Afyonkarahisar’ın Avrupa Birliği sürecine entegrasyonu, Avrupa Birliği uyum çalışmalarının yakından incelenmesi ve kurumsal kapasitenin geliştiril-mesi bu proje ile hedefleniyor. Ayrıca projenin hedefleri arasında Avrupa Birliği Daimi Temas Noktası Ofisi’nin bilişim ve teknolojik altyapısının güçlendirilmesi, Avrupa Birliği Daimi Tema Noktası Ofisi’nde görev yapan 8 personelin, İl Özel İdaresi’nden 3 personelin, Valilik’ten ve Afyon Kocatepe Üniversitesi’nden 1’er personelin AB uzmanı olarak yetiştirilmesini de amaçlıyo-ruz. Bununla birlikte ildeki kamu kurumlarına, yerel yönetimlere ve sivil toplum kuruluşlarına, müzakere fasıllarının ve ülkemizin bu kapsamdaki yükümlülüklerinin öğretilmesi, Afyonkarahisar halkının, Avrupa Birliği süreci konusunda bilinç düzeyinin artırılması, Avrupa Birliği kurumlarının tanınması, diyaloğun artırılması ve iyi uygulamaların transfer edilmesi, Afyonkarahisar ilinin proje hazırlama kapasitesinin artırılması da hedeflerimiz arasında.”
Bağış’ın ziyareti de
gündemde
Avrupa Birliği Daimi Temas Noktası Ofisi’nden Özlem Yılmaz ise Avrupa Birliği Kulüpleri ile ilgili gelen soruları yanıtlamak için böyle bir toplantı düzenlediklerini kaydetti. Yılmaz, Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış’ın da projenin yürütüldüğü Afyonkarahisar’ı ziyaret edebileceğinin altını çizdi. Yılmaz, 81 ilde 25 projenin kabul gördüğünü vurguladı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme