Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

9 kez bıçaklanarak öldürülen kitapçı gencin davası başladı

9 kez bıçaklanarak öldürülen kitapçı gencin davası başladı

Kitap mağazası işleten üniversiteli genç M.E.A.’nın 30 santimlik bıçakla 9 kez bıçaklanarak öldürüldüğü davanın ilk duruşması dün başladı

 

İl merkezinde kitapçılık yapan 22 yaşında üniversite öğrencisi M.E.A.’yı geçtiğimiz Ağustos ayında kitap alışverişindeki anlaşmazlık gerekçesiyle 9 yerinden bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen sanık B.K.’nın yargılaması dün Afyonkarahisar 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı. Sanığın tutukluluk hali devam ediyor.
“KENDİMİ KAYBETTİM PİŞMANIM”
Mahkeme maktul M.E.A.’nın anne ve babasının şikâyet ve davaya katılım taleplerini kabul etti. Dün görülen ilk duruşmada ifade veren sanık B.K. cinayet işlemeyi tasarlamadığını belirterek olay günü Hıdırlık’ta alkol aldıktan sonra mahalleye gittiğini maktul M.E.A.’ya babası ve kardeşlerine ait olduğu öğrenilen kitapları sattığını kaydetti. İkinci el çıkma kitap alışverişinde internet üzerindeki fiyatlarla maktulün kendisine ödediği rakam arasında fark nedeniyle tartıştıklarını öne süren B.K., “Beni kazıkladığını internetteki kitap fiyatlarını görünce anladım. Yaklaşık 80 kadar kitabı benden ucuza aldığını öğrendim. Bunu konuşmak üzere dükkâna gittiğimde bana küfür etti. Kendimi kaybetmişim. Korunma amacıyla taşıdığım bıçağı kaç kere salladığımı bilmiyorum. Pişmanım.” dedi.
ACILI BABA BALERİN CEREN ÖZDEMİR CİNAYETİNİ ÖRNEK GÖSTERDİ
Maktul genç M.E.A.’nın babası M.A.A. sanık B.A.’nın en ağır şeklide cezalandırılmasını istedi. Maktul Babası M.A.A., “Benim evladım 9 kez bıçaklanarak vahşice, katledildi. Herkesin evladı, kardeşi var. Avukatının ezberlettiklerini söyleyip, psikolojim bozuk diyerek hapis yatıp çıkmasını istemiyorum. En ağır şekilde cezalandırılmalı. Ceren Özdemir kızımızın katledildiği gibi bunun gibiler yatıp çıktıktan sonra toplumun başına bela oluyor. Hapis yatıp çıktıktan sonra bu yine birini öldürecektir. Lütfen bunu gözetin. Kim yanında 30 santimetre bıçak taşır?” dedi. Maktul M.E.A.’nın annesi Z.Z.Y.’de sanık B.K.’dan şikayetçi olduğunu belirterek, “Benim oğlum çevresinde sevilen ve kimseye zararı olmayan bir çocuktu. Canice öldürüldü. Ne ceza verilirse verilsin ne acım dinecek ne de oğlum geri gelecek. Ama sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ediyorum.” diye konuştu. Mağdur anne babanın avukatı sanığın pişman olduğu ifadesine dikkat çekerek, “Akıl hastası olan bir kişi yaptığından pişmanlık duymaz. İfadelerinin tümü çelişkili.” vurgusunda bulundu.
“OĞLUMU YANLIŞ YAPIYORSUN DİYEREK UYARDIM”
Duruşmada tanıklar; N.B.K., M.E.T., S.F.K. sanığın babası H.K. tanık olarak dinlenildi. Duruşma sırasında salonda olduğu tespit edilen tanık O.K.’nın soruşturma aşamasındaki beyanı dikkate alındı. Sanık B.K.’nın babası H.K. tanıklıktan çekilmeyerek bildiklerini anlattı. H.K. “Oğlum benden habersiz benim ve kardeşlerinin kitaplarını harçlıksız kaldığı gerekçesiyle götürüp satmış. Oğlumla kitapçıya giderek kitapların iadesini talep ettim. Kitapçı prensip gereği veremeyeceğini bazılarının da satıldığını söyledi. Ama bazı kitaplarımızı orada gördüm. Almak için parasını vermeyi teklif ettim kabul etmedi. Dükkândan çıkınca oğlumu yanlış yaptığını söyleyerek uyardım. Oğlum psikolojik tedavi görüyor, alkolde kullanıyor. Çocuklarıma karşı otoriter değil esnek bir babayım.” dedi.
Mart ayına ertelenen ikinci duruşmada 3 tanık daha dinlenip, sanığın akli dengesinin yerinde olup olmadığına yönelik rapor alınacak. >> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi