9. ATSO Spor Oyunları başlıyor

Soma'da yaşanan maden faciası sonrasında ertelenen 9. ATSO Spor Oyunları 17 Eylül günü başlayacak Mayıs ayında yaşanan Soma maden kazası sonucu ülkede milli yas ilan edilmesinden dolayı ertelenen 9. ATSO Spor Oyunları 17 Eylül'de saat 17.00'da Atatürk Stadyumu'nda yapılacak açılış töreni ile başlayacak.ATSO Spor Oyunları Komisyon Başkanı Gürcan Aşçı 'Ülkemizde meydana gelen iş kazalarının vahim [&hellip]

9. ATSO Spor Oyunları başlıyor

Soma’da yaşanan maden faciası sonrasında ertelenen 9. ATSO Spor Oyunları 17 Eylül günü başlayacak

Mayıs ayında yaşanan Soma maden kazası sonucu ülkede milli yas ilan edilmesinden dolayı ertelenen 9. ATSO Spor Oyunları 17 Eylül’de saat 17.00’da Atatürk Stadyumu’nda yapılacak açılış töreni ile başlayacak.
ATSO Spor Oyunları Komisyon Başkanı Gürcan Aşçı; “Ülkemizde meydana gelen iş kazalarının vahim sonuçlarından biri Soma maden faciasıdır. Bu durumdan tüm Ülkemiz etkilenmiştir. Bu tür acıların tekrarlanmaması ümidi içerisindeyim. 9. ATSO Spor Oyunları Komitesi olarak büyük heyecan içerisindeyiz. Herkes için hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.
Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yürütülen ve odanın üyeleri arasında gerçekleşen spor oyunları ligi 17 Eylül 2014 tarihinde saat 17.00’de Atatürk Stadyumu’nda yapılacak açılış töreni ile başlayacak. Spor Oyunları Komisyonu tarafından verilen bilgiler arasında birçok yeniliğin yaşanacağı ATSO Spor Oyunları’nda bu yıl üye firmalarda çalışan kadın ve engelli vatandaşların da başvurularının olması durumunda destekleneceği bildirildi.
15 FARKLI BRANŞ
15 farklı branşın yer aldığı spor oyunları adeta mini olimpiyatlara dönüştü. Bu yıl yapılacak olan branşlar ise şöyle; Futbol, Basketbol, Voleybol, Dragon Bot, Halat Çekme, Yüzme, Tavla, Dart, Bowling, 100 mt koşu, 400 mt koşu, Masa Tenisi, Kort Tenis, Bilek Güreşi, Penaltı atışı.
“TÜRKİYE’DE ÖRNEĞİ YOK”
ATSO Spor Oyunları Komisyonu Başkanı Gürcan Aşçı “Bu yıl 9.su gerçekleşecek olan spor oyunları ligine kayıtlar başladı. Her yıl büyüyerek devam eden ATSO Spor Oyunları ligine geçen yıl 99 Üye firmamız ve yaklaşık 800 civarında sporcu katıldı. Çekişmeli ve heyecanlı geçen ligimizin Türkiye’de örneği yok. Bir ay süren organizasyonumuzda temel felsefemiz iş dünyasında yer alan firmalarımızı yakınlaştırırken aynı zamanda da işverenlerle çalışanlar arasındaki bağı da güçlendirmektir.” dedi.
Spor Oyunları liginin ilimizde düzenlenen önemli bir özel sektör spor organizasyonu olduğunu dile getiren ATSO Spor Oyunları Komitesi Başkanı Gürcan Aşçı, “ATSO’nun 9 yıldır desteklediği organizasyonun üye firmalardaki birçok çalışanına spor yapma imkânı sağlaması, önemli bir sosyal sorumluluk bilincini de yerine getirmektedir” dedi.
MİNİ OLİMPİYAT
ATSO Spor Oyunları Komisyonu Başkanı Gürcan Aşçı; “Her yıl oyunlarımıza yeni branşlar katarak adeta mini bir olimpiyat heyecanı yaşamaktayız. Bu yıl oyunlarımızın açılışında 100 metre koşusu ile start vereceğiz. Atletizm olimpiyatların ve sporun çıkış branşıdır. Atletizm olmazsa olmaz diyerek bu yıl atletizm ve beraberinde yüzme branşını da oyunlara dahil ettik. Tüm Afyon halkımızı 9. ATSO Spor Oyunları açılışına bekliyoruz.” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme