88 konut için kura çekimi yapıldı

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Afyonkarahisar Çetinkaya Mahallesi'nde yapılan 88 adet toplu konut için kura çekimi yapıldı Kura çekimi Rehberlik Araştırma Merkezi konferans salonunda gerçekleştirildi. Noter huzurunda yapılan ve kamera ile kayıt altına alınan kura çekiminde 2 şehit ailesinin yanında 5 engelli vatandaş konut sahibi oldu. Konut sahibi belirleme kura çekimine çok sayıda vatandaş katıldı. [&hellip]

88 konut için kura çekimi yapıldı

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Afyonkarahisar Çetinkaya Mahallesi’nde yapılan 88 adet toplu konut için kura çekimi yapıldı

Kura çekimi Rehberlik Araştırma Merkezi konferans salonunda gerçekleştirildi. Noter huzurunda yapılan ve kamera ile kayıt altına alınan kura çekiminde 2 şehit ailesinin yanında 5 engelli vatandaş konut sahibi oldu. Konut sahibi belirleme kura çekimine çok sayıda vatandaş katıldı.
Kura çekimi ve yapılan konutlarla ilgili bilgi veren TOKİ uzmanı Levent Çeyikçi, “Afyonkarahisar merkez Çetinkaya Mahallesi’nde bulunan 88 adet toplu konut için noter huzurunda kura çekimi gerçekleştiriyoruz. Engelliler için ayrılan kontenjan için 10 kişi başvuruda bulunurken normal başvuru için ise 320 adet başvuru yapıldı. 10 engelliden 5 tanesine konut verilecek. Bunun yanında 88 asil 50 tane de yedek belirlenecek. Konutların taksitleri sözleşme imzalandıktan sonraki ay başlayacak. Konutların teslimi ise sözleşme imzalandıktan sonra 36 ay içinde yapılacak” dedi.
Kura çekiminde ev sahibi olmaya hak kazananlar, sevinçli haberi telefonla yakınlarına bildirirken, büyük sevinç yaşadı. Kura çekimi yapılan 88 konut, üç farklı ödeme seçeneği ile ödenebilecek. 120 metre kare olan konutların en düşük fiyatı 128 bin lira olurken, en yükseği ise 157 bin lira olarak belirlendi. Yeni Otogar’ın karşısında bulunan konutlar, yapılan peşinata göre 96 ay, 108 ay ile 120 aya varan vadelerle ödenebilecek.
Konut sahibi olmaya hak kazanamayanların başvuru bedelleri 15 Haziran’dan itibaren iade edilmeye başlanacak. Kurada adı çıkan ancak sözleşme imzalamayan asil veya yedek alıcıların başvuru bedelleri ise 29 Haziran’dan itibaren ödenmeye başlanacak. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme