8403 okul müdürü, görevine döndü

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Nizamettin Şenol, Danıştay'ın Yönetici Atama Yönetmeliği'nin bazı maddelerinin durdurulduğunu aktardı. Şenol, 8 bin 403 okul müdürünün görevine göre döndüğünü söyledi Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Nizamettin Şenol, 'Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı o günlerde yaptığı açıklamada 16 bin 553 okul müdürüne puanlama yapıldığı, bunun sonucunda 8 bin 150 okul müdürü başarılı ve [&hellip]

8403 okul müdürü, görevine döndü

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Nizamettin Şenol, Danıştay’ın Yönetici Atama Yönetmeliği’nin bazı maddelerinin durdurulduğunu aktardı. Şenol, 8 bin 403 okul müdürünün görevine göre döndüğünü söyledi

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Nizamettin Şenol, “Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı o günlerde yaptığı açıklamada 16 bin 553 okul müdürüne puanlama yapıldığı, bunun sonucunda 8 bin 150 okul müdürü başarılı ve 8 bin 453 okul müdürünün puanlama sonucunda başarısız olduğunu açıklamıştı. Ancak Danıştay, görevden alınan 8 bin 403 okul müdürünün görevine dönmesine onay verdi” dedi.
“HAKSIZLIK YARGIDAN DÖNDÜ”
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan bir haksızlığın yargıdan döndüğünü kaydeden Şenol, “Türk Eğitim-Sen olarak, 10 Haziran 2014 tarih ve 29026 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine İlişkin Yönetmeliğin bazı maddelerinin iptali istemiyle açtığımız davada; Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nun 2014/1151 Y.D. İtiraz nolu ve 18 Şubat 2014 tarihli kararı ile Yönetmeliğin ‘Yönetici görevlendirmede esas alınacak hususlar’ başlıklı 10’uncu Maddesi’nin 9’uncu Fıkrası’nın, ‘Müdür başyardımcılığı ve müdür yardımcılığına görevlendirme’ başlıklı 23’üncü Maddesi’nin 1’inci Fıkrasında hiçbir ölçüt ve duyuruya yer verilmemesine ilişkin eksik düzenleme, EK-1 Değerlendirme Formunun ‘Açıklama’ başlıklı kısmının 3. Maddesinde ‘en az altı ay çalışmış olma’ şartının İlçe Milli Eğitim Müdürü, Eğitim Kurumundan Sorumlu Şube Müdürü Ve İnsan Kaynaklarından Sorumlu Şube Müdürleri için aranmamasına ilişkin eksik düzenleme yönünden itirazın kabulüne karar verilmiştir” ifadelerini kullandı.
“İŞLEMLER İPTAL EDİLMELİ”
Şenol, şöyle devam etti:
“Danıştay İDDK kararının gerekçesinde; madde hükmünde objektif kıstas öngörülmemesi, takdir yetkisine mutlak ölçüde bir etki kazandırması, hiçbir değerlendirme kriterine yer vermeyerek hukuka uygunluk denetiminin etkinliğini daraltması, kariyer ve liyakat ilkelerinin gözetilmemesi, ayrıca adayların görevlendirmelerden haberdar olmasını sağlayacak duyuruya yer vermeyerek geniş katılımı ve fırsat eşitliğini ortadan kaldırması nedeniyle hukuka uygunluk bulunmadığı belirtilmiştir. Şayet altı aydan az süreyle çalışmış olan İlçe Milli Eğitim Müdürü, Eğitim Kurumundan Sorumlu Şube Müdürü ve İnsan Kaynaklarından Sorumlu Şube Müdürleri tarafından yapılmış ise bu değerlendirme işlemlerinin de iptali gereklidir.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme