82 yıldır bitmeyen özlem

Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkeleri, düşünceleri ve yaptıklarıyla her zaman ilham kaynağı olan eşsiz bir lider olduğunu söyledi   Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk vefatının 82'nci yıldönümünde yayınlanan mesajlarla saygı, özlem, minnet ve rahmetle anıldı. 'GAZİ ATATÜRK İLHAM KAYNAĞI' Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, askeri dehasını, vatan sevgisiyle birleştirerek, [&hellip]

Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkeleri, düşünceleri ve yaptıklarıyla her zaman ilham kaynağı olan eşsiz bir lider olduğunu söyledi

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk vefatının 82’nci yıldönümünde yayınlanan mesajlarla saygı, özlem, minnet ve rahmetle anıldı.
“GAZİ ATATÜRK
İLHAM KAYNAĞI”
Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, askeri dehasını, vatan sevgisiyle birleştirerek, milletin bağımsızlığı için tarihte eşine az rastlanır bir zafere imza atan Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 82’nci yıl dönümünde sevgi, saygı ve özlemle anıldığını belirtti.
Vali Çiçek, şanlı Türk tarihine damga vuran, Milli Mücadelenin Başkomutanı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ilkeleri, düşünceleri ve yaptıklarıyla her zaman ilham kaynağı olan eşsiz bir lider olduğunu ifade ederek, “Yalnızca milletimizin değil bütün insanlığın saygısını ve takdirini kazanan Mustafa Kemal Atatürk; ‘Ya istiklâl, ya ölüm!’ diyerek, saygın ve şerefli Türk ulusunun baskılara boyun eğmeyeceğini, bağımsızlık meşalesinin hiçbir zaman söndürülemeyeceğini ve ilelebet payidar kalacağını tüm dünyaya kanıtlamıştır. Bizlere bağımsız bir millet olarak yaşama onuru kazandıran, bir asker ve devlet adamı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü minnet ve özlemle andığımız bu günde onun Türk ulusuna olan inancını ve güvenini rehber almalıyız.” dedi.
“ATA’NIN EN BÜYÜK
MİRASI CUMHURİYET”
Vali Çiçek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk Milletine bıraktığı en büyük mirasın, kendi ayakları üzerinde durabilen her alanda muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmayı hedefleyen, bölgesinde ve dünyada söz sahibi bağımsız Türkiye Cumhuriyeti olduğunu vurgulayarak şu ifadeleri kullandı: “Bu mirasa sahip çıkmak, ülkemizi aklın ve bilimin rehberliğinde geleceğe taşımak bizlerin en önemli vazifesidir. Bu bilinçle yılmadan, yorulmadan üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, ebediyete intikalinin 82’nci yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha rahmet ve minnetle yâd ediyor, silah arkadaşları olmak üzere istiklâl mücadelemizin tüm kahramanlarını bir kez daha rahmet ve şükranla anıyorum.”
“ATATÜRK TARİHE MAL OLAN BİR LİDER”
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ise, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 82’nci yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında Atatürk’ün tüm dünyada hayranlık uyandıran başarıları, düşünceleri, liderlik yeteneği ve üstün kişiliği ile tarihe mâl olmuş bir lider olduğunu vurguladı.
Başkan Zeybek 10 Kasım mesajında şu görüşlere yer verdi: “Büyük devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk’ü, sonsuzluğa uğurladığımız günün 82’nci yıldönümünde onu bir kez daha özlemle, saygıyla, sevgiyle ve rahmetle anıyorum. Milletimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘en büyük eserim’ olarak adlandırdığı Cumhuriyetimizi, kardeşlik, birlik ve bütünlük ruhunu koruyarak tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet ilkeleri kapsamında azim ve kararlılıkla sonsuza kadar koruyacaktır. Anadolu topraklarından başlayan bağımsızlık ve özgürlük mücadelesi hiç kuşku yoktur ki Atatürk sayesinde başarıya ulaşmıştır. Bu sebepledir ki Başkomutan Atatürk, dünyada pek çok topluma istisnasız bir örnek olmuştur. Gerek yurt içinde ve gerekse de tüm dünyada adının ilk günkü gibi taze kalması ve heyecanla anılması büyük ölçüde bu yüzdendir.”
“ATA’NIN TEMEL
FELSEFESİ ÜLKEYİ
MUASSIRLAŞTIRMAK”
Gazi Mustafa Kemal’in temel felsefesinin ülkeyi muasırlaştırmak, milletin sahip olduğu imkânları güçlendirmek olduğunu kaydeden Zeybek, “Bugün gelinen noktada, ülkemiz sanayi tesisleriyle, üniversiteleriyle, otoyollarıyla, eğitim ve sağlık alanındaki devasa gelişmeleriyle, tarım ve turizmdeki başarılarıyla, modern şehircilik uygulamalarıyla, her alanda standartlarını yükselterek, yarınlara güven ve umutla bakan bir ülke konumundadır. Bu duygu ve düşüncelerle; Mustafa Kemal Atatürk’ü, O’nun şahsında silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yaparak bize emanet eden şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.” ifadelerini kullandı.
Öte yandan; AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Av. Ali Özkaya, Av. İbrahim Yurdunuseven, Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Demokrat Parti Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, İl Genel Meclisi Başkanı Av. Burhanettin Çoban, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, ATSO Yönetim Kurulu Bakşanı Hüsnü Serteser, Eğitim İş Şube Başkanı Çağdaş Yalçınkaya’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 82’nci yıldönümü nedeniyle mesaj yayınladılar.
>> Kocatepe Haber Merkezi

Bakmadan Geçme