• Haberler
  • Genel
  • 8. Arnica Frig Ultra Maratonu hafta sonu yapılacak

8. Arnica Frig Ultra Maratonu hafta sonu yapılacak

Afyonkarahisar bugün ve yarın yapılacak olan Arnica Frig Ultra Maratonu’na 8. kez ev sahipliği yapacak. Maratonun tanıtım toplantısı NG Afyon Otel’de gerçekleşti. 6K Frig Koşusu, 11K Frig Trail Koşusu, 22K Frig Kısa Trail Koşusu ve 44K Frig Orta Trail Koşusu ve 66K Frig Ultra Maratonu olmak üzere beş farklı parkurdan oluşan Arnica Frig Ultra Maratonunda, [&hellip]

Afyonkarahisar bugün ve yarın yapılacak olan Arnica Frig Ultra Maratonu’na 8. kez ev sahipliği yapacak. Maratonun tanıtım toplantısı NG Afyon Otel’de gerçekleşti.

6K Frig Koşusu, 11K Frig Trail Koşusu, 22K Frig Kısa Trail Koşusu ve 44K Frig Orta Trail Koşusu ve 66K Frig Ultra Maratonu olmak üzere beş farklı parkurdan oluşan Arnica Frig Ultra Maratonunda, bugün bin sporcunun, yarın ise yüz elli sporseverin katılımıyla başlayacak.
Yarın Frig Ultra Maratonu’na ek olarak düzenlenen Afyonkarahisar Kale yarışında 150 koşucu kentin tarihi evleri ve sokakları arasında koştuktan sonra Afyon Kalesi’ne yine koşarak çıkacak.
Kurtuluşun 100. yılında coşku ile düzenlenen Arnica Frig Ultra Maratonu’nun basın toplantısında konuşan Limit Sensim Firmasından Ali Cem Aktaş, “Maratonumuz, çocuk ve gençleri spora teşvik ederek farkındalık oluşturmak adına yapılacak. Kurtuluş mücadelesinin yüz yıl önce bu topraklarda başladığını hatırlayarak bölgenin uluslararası düzeyde tanıtımını, barışın sembolü olan spor ile yapmak Arnica Frig Ultra’nın ana hedefimiz oldu.” dedi.
Toplantıda bulunan Vali Kübra Güran Yiğitbaşı ise, katılımcılara ve destek verenlere teşekkür ettiği konuşmasında uluslararası pek çok etkinliğe de profesyonelce paydaşları sayesinde ev sahipliği yapabilme potansiyeline sahip olduklarını kaydetti. Yiğitbaşı, “Uluslararası misafirleri de kapsayan bu etkinlik bizim için Büyük Taarruz’un 100. yılını da kutladığımız bu dönemde ayrı bir önem taşıyor. Geçmişten bugüne kendi tarihimizi, kendi kültürümüzü, gençlerimize çocuklarımıza anlatmaktayız. Tarihi bazı olayların önemini anlatırken, sporun kültürün çok fazla vurgulanması ve dahil edilmesi gerekiyor. Ben bütün paydaşlarımıza bu anlamda destekleri için çok teşekkür ediyorum. Bizler zaten her zaman sizlerin arkasındayız. Böyle etkinlikleri memnuniyetle yapıyoruz bütün desteği Valilik olarak veriyoruz. Devletimiz ve Gençlik Spor Bakanlığımız öncülüğünde Afyonkarahisar’da spora çok ciddi yatırımlar yapıldı. Sporun da adeta başkenti olma niteliğini taşıyoruz. Uluslararası Motokros Şampiyonası’nı da çok yakın bir zamanda başarıyla tamamladık. Orada da çok fazla yabancı ülkeden yarışmacıya ev sahipliği yaptık. Afyon olarak aynı zamanda çok da önemli bir ödül aldık. Ev sahipliğinden dolayı ‘En İyi Tanıtım Yapan Ülke’ ödülünü de aldık. Onun için umuyoruz çok daha farklı spor alanlarında kendi şehrimizi ülkemize tanıtacağımız çok farklı etkinliklere de ev sahipliği yapmaya devam edeceğiz.” ifadelerine yer verdi.
Toplantıya Vali Kübra Güran Yiğitbaşı, Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, Belediye Gençlik ve Spor İl Müdürü Sami Çetinaktı, Limit Sensin Firmasından Ali Cem Aktaş, Afyonkarahisar Sanayi ve Ticaret Odası’ndan yetkililer ve sponsor firma yetkilileri katıldı. >> Ş. Cüneyt BURSALIOĞLU’nun Haberi

Haber

Haber

Bakmadan Geçme