• Haberler
  • Genel
  • 700'ü aşkın yabancı öğrenci Afyonkarahisar'da okuyacak

700'ü aşkın yabancı öğrenci Afyonkarahisar'da okuyacak

Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, gelecek yıl 700'ü aşkın yabancı uyruklu öğrenciye eğitim vermek için hazırlık yaptıklarını belirtti Afyon Kocatepe Üniversitesi'nde 2012-2013 Akademik Yılı sona erdi, ancak üniversite yönetiminin çalışmaları yaz tatilinde de sürecek. Üniversite yönetimi, gelecek yıl yabancı öğrenci kontenjanının artması ve Afyonkarahisar'da Onkoloji Hastanesi kurulması için hazırlık yapıyor. AFYON'UN TANITIMINA [&hellip]

700’ü aşkın yabancı öğrenci Afyonkarahisar’da okuyacak

Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, gelecek yıl 700’ü aşkın yabancı uyruklu öğrenciye eğitim vermek için hazırlık yaptıklarını belirtti

Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde 2012-2013 Akademik Yılı sona erdi, ancak üniversite yönetiminin çalışmaları yaz tatilinde de sürecek. Üniversite yönetimi, gelecek yıl yabancı öğrenci kontenjanının artması ve Afyonkarahisar’da Onkoloji Hastanesi kurulması için hazırlık yapıyor.
AFYON’UN
TANITIMINA KATKI
Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, yabancı uyruklu öğrencilerin sayısının artmasıyla, Afyonkarahisar’ın dünya genelinde tanıtılacağını kaydetti. Solak, “Yabancı uyruklu öğrenci alım çalışmalarını hızlandırdık. Yükseköğretim Kurulu genel perspektifine uygun olarak ve Afyonkarahisar ilimizi de dünya kamuoyuna tanıtmayı amaç edinerek bir taraftan üniversitemizdeki eğitim kalitesini uluslararasılaştırmak, gelen öğrencileri kültür elçisi şeklinde eğitimin vererek şehrimizi uluslararası arenaya taşımak ve çok amaçlı bir fayda sağlamak üzere yabancı öğrenci kontenjanımızı 570 dolayında belirledik. 29 Mayıs günü genel sınavlarını yaptık. Kesin kayıt dönemine geçiyoruz. Önkayıtlardan sonra kontenjanımızı doldurursak, ÖSYM ve diğer ülkelerdeki sınavları kazanıp üniversitemize gelecek öğrencilerle 770-780 dolayında yabancı öğrencimizi hem kampus ortamında hem de şehrin caddelerinde göreceğiz” dedi.
ONKOLOJİ HASTANESİ KURULACAK
Afyonkarahisar’a Fizik Tedavi, Rehabilitasyon ve Acil Yardım Hastanesi’ni kazandırdıklarını hatırlatan Rektör Solak, kanserle mücadele için Onkoloji Hastanesi de kurmayı planladıklarını vurguladı. Solak, “Onkoloji Hastanesi için çalışmalarımız en üst düzeyde gidiyor. Bu çalışmaları tamamlamak üzere Ağustos’u bekliyoruz. Bütçe görüşmelerinde yatırım kapsamında ilk konuşacağımız konu Onkoloji Hastanesi olacak. Çağdaş bir acı kaynağı olan kanser, en önemli hastalıklardan biri. Projemiz bitti, hazırlıklarımız tamamlandı. Maliye ve Kalkınma Bakanlığı’nda bu çalışmayı tamamlayıp kamuoyuna açıklayacağız” diye konuştu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme