70 yıllık askeri demiryolu hattı yenileniyor

TCDD 7. Bölge Müdürü Âdem Sivri, Afyonkarahisar İkmal ve Garnizon Komutanlığına 70 yıldır hizmet veren iltisak demiryolu hattının yenilendiğini söyledi   TCDD 7. Bölge Müdürü Adem Sivri rehabilitasyon çalışmaları devam eden Milli Savunma Bakanlığı'nın 13. Ana Deposu Afyonkarahisar İkmal ve Garnizon Komutanlığına hizmet veren iltisak demiryolu hattındaTCDD Teknik A.Ş yetkilileriyle incelemelerde bulundu. Bölge Müdürü Âdem [&hellip]

TCDD 7. Bölge Müdürü Âdem Sivri, Afyonkarahisar İkmal ve Garnizon Komutanlığına 70 yıldır hizmet veren iltisak demiryolu hattının yenilendiğini söyledi

TCDD 7. Bölge Müdürü Adem Sivri rehabilitasyon çalışmaları devam eden Milli Savunma Bakanlığı’nın 13. Ana Deposu Afyonkarahisar İkmal ve Garnizon Komutanlığına hizmet veren iltisak demiryolu hattındaTCDD Teknik A.Ş yetkilileriyle incelemelerde bulundu. Bölge Müdürü Âdem Sivri, askeri iltisak demiryolu hattı yenileme çalışmaları hakkında Demiryolu Bakım Servis Müdür Vekili Ahmet Özkan’dan bilgi aldı.
“HATTIN
REHABİLİTESİNİN STRATEJİK ÖNEMİ VAR”
İltisak demiryolu hattının 1950 yılında günün şartlarına göre ahşap ve demir travers kullanılarak yapıldığını kaydeden Sivri, “Bu hat 70 yıldır İkmal ve Garnizon Komutanlığı’nın lojistik taşımaları için hizmet vermektedir. Bu hattın rehabilitesinin stratejik önemi vardır.” dedi.
“AFRAY PROJESİNE ENTEGRESİ HEDEFLENİYOR”
Çalışmalar hakkında bilgi veren Sivri, “çalışmalar kapsamında Afyon Gar’dan ayrılıp, makaslar ve yükleme yolları dâhil 3 kilometre demiryolu hattı rehabilitasyonun da alt yapı iyileştirme kısmı tamamlanıldı. Ray ve travers döşeme işlerine başlanırken kalan çalışmaların kısa zamanda tamamlanması planlanıyor. Demiryolu hattı rehabilitasyonu tamamlandığında emniyetli ve konforlu taşıma yapılarak, Park Afyon-Güvenevler arası demiryolu hattının AFRAY Projesine entegresi hedefleniyor.
>> Kocatepe Haber Merkezi

Bakmadan Geçme