7 Bin 395 Sivil Kahraman…

İdlib operasyon bölgesinde ilk sivil şehidini veren Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Fırat Kalkanı'nın ardından Afrin operasyonunda da Mehmetçik ile omuz omuza mücadele veriyor. Zeytin Dalı Harekâtı'na destek için İdlib'in kuzeyinde intikal eden konvoya düzenlenen saldırıda Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü'nde görevli Yasin Tanboğa'yı şehit veren Orman ve Su İşleri Bakanlığı, operasyona onlarca araç ve [&hellip]

İdlib operasyon bölgesinde ilk sivil şehidini veren Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Fırat Kalkanı’nın ardından Afrin operasyonunda da Mehmetçik ile omuz omuza mücadele veriyor. Zeytin Dalı Harekâtı’na destek için İdlib’in kuzeyinde intikal eden konvoya düzenlenen saldırıda Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nde görevli Yasin Tanboğa’yı şehit veren Orman ve Su İşleri Bakanlığı, operasyona onlarca araç ve binlerce personelle destek veriyor.
98 ARAÇ SAHADA
Bakanlık, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’ne ait 46 iş makinası, kamyon, treyler ve Orman Genel Müdürlüğü’ne ait 52 iş makinası, arazöz, su tankeri, ilk müdahale aracı olmak üzere toplam 98 araç ile sahadaki operasyona katılıyor. TSK tarafından talep edilmesi halinde bakanlığın bünyesindeki diğer iş makinaları da gönderilecek. Operasyona çağrılması halinde 7 bin 395 personel hazır tutuluyor.
YANGIN GÖZETLEME KULESİ TSK’DA
Operasyon kapsamında Kilis Ömer Dede Yangın Gözetleme Kulesi de lojistik destek için Türk Silahlı Kuvvetleri’ne tahsis edildi. Devlet Su İşleri tarafından Türkiye-Suriye sınır hattı boyunca hudut güvenliğinin sağlanması, yasa dışı geçişlerin önlenmesi ve kaçakçılık ile etkin mücadelenin sağlanması için Asi Nehri’nin ayırdığı 52 km’lik sınır hattının 35 km’lik kısmına sedde inşa ediliyor. Şu ana kadar 800 metresi tamamlanan sedde inşaatında 40 iş makinası ve 60 personel ile çalışmalara devam ediliyor.
TEDAVİSİ DEVAM EDİYOR
Zeytin Dalı Harekâtı’na destek veren ve İdlib Gerginliği Azaltma Kontrol Gücü faaliyetleri kapsamında, İdlib’in kuzeyinde intikal halinde olan konvoya düzenlenen saldırıda DSİ çalışanı Yasin Tanboğa şehit olurken, ağır yaralanan Mahmut Pakyürek’in tedavisi devam ediyor.

Bakmadan Geçme