67 mahallede alt ve üstyapı tamamlandı

Afyonkarahisar Belediyesi, 2009 yılından bu yana 67 mahallede alt ve üstyapı çalışmalarını tamamladı Afyonkarahisar Belediyesi tarafından yapıla açıklama ile son dönemde yapılan alt yapı çalışmaları hakkında bilgi verildi. Açıklamada yapılaşması yıllar öncesine dayanan birçok mahallenin hizmetle tanıştırıldığı bildirildi. Alt ve üst yapısı yenilenen mahalle sayısının bu dönemde 67’ye ulaştığı belirtilen açıklamada şu bilgilere yer verildi:Afyonkarahisar’ın [&hellip]

67 mahallede alt ve üstyapı tamamlandı

Afyonkarahisar Belediyesi, 2009 yılından bu yana 67 mahallede alt ve üstyapı çalışmalarını tamamladı

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından yapıla açıklama ile son dönemde yapılan alt yapı çalışmaları hakkında bilgi verildi. Açıklamada yapılaşması yıllar öncesine dayanan birçok mahallenin hizmetle tanıştırıldığı bildirildi. Alt ve üst yapısı yenilenen mahalle sayısının bu dönemde 67’ye ulaştığı belirtilen açıklamada şu bilgilere yer verildi:
Afyonkarahisar’ın en büyük ve en güzide mahallelerinden olan ancak bugüne kadar yüzde 70’nde kaldırım dahi olmayan Cumhuriyet Mahallesi’nin de alt ve üst yapısı bu dönemde yenilendi. Çalışmalar yıllar itibariyle diğer mahallelerde de sürdürüldü.
NELER YAPILDI?
Kaldırımlar ve yollar kilitli parke ile döşenirken bazı mahallelerde yollar sıcak asfaltla kaplandı. İçme suyu şebekeleri yenilenen mahallelerin kanalizasyon sorunları giderildi. Son beş yılda, 531 bin ton sıcak asfalt, 1 milyon 450 bin metrekare sathi kaplama, 1 milyon 550 bin metrekare beton parke ve doğal taş çalışması yapıldı. Bunların yanında, 200 kilometre içme suyu hattı, 55 kilometre kanalizasyon hattı ve 47 kilometre yağmur suyu hattı döşemesi yapıldı. Yaptığı tüm işlerde kaliteye ve estetiğe özen gösteren Afyonkarahisar Belediyesi, Organize Sanayi Bölgesi’nde kurduğu Asfalt Üretim Tesisi’nde ürettiği asfaltın kalitesini de tescil ettirdi. Afyonkarahisar Belediyesi, SİT alanı içerisinde bulunan 18 mahallede de müthiş bir altyapı hamlesine girdi. Mahallelerde içme suyu hatlarını yenileyen Belediye, bu bölgelere ilk kez kanalizasyon döşedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme