65 yaşındaki hasta koronavirüsü AFSÜ'de yendi

AFSÜ’de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedavisi tamamlanan 65 yaşındaki hasta sağlık çalışanlarının alkışlarıyla evine uğurlandı   Koronavirüse (Covid-19) yakalanan hasta, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ndeki (AFSÜ) 7 günlük tedavisinin ardından sağlığına kavuşarak taburcu edildi. Hastaneden ayrılırken sağlık çalışanlarına teşekkür eden 65 yaşındaki erkek hasta, 'Yaptığınız hizmetlerden dolayı Allah razı olsun.' dedi. Kovid-19 testinin pozitif çıkmasının ardından [&hellip]

AFSÜ’de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedavisi tamamlanan 65 yaşındaki hasta sağlık çalışanlarının alkışlarıyla evine uğurlandı

Koronavirüse (Covid-19) yakalanan hasta, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ndeki (AFSÜ) 7 günlük tedavisinin ardından sağlığına kavuşarak taburcu edildi. Hastaneden ayrılırken sağlık çalışanlarına teşekkür eden 65 yaşındaki erkek hasta, “Yaptığınız hizmetlerden dolayı Allah razı olsun.” dedi.
Kovid-19 testinin pozitif çıkmasının ardından Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezinde tedavi altına alınan hasta sağlığına kavuştu. Tedavisi tamamlanan hasta sağlık çalışanlarının alkışlarıyla taburcu edildi.
“ERKEN TANI VE TEDAVİ
SONUÇ VERİYOR”
Prof. Dr. Neşe Demirtürk, Covid-19 hastalığının, vakaların sadece %15-20’sinde ağır akciğer hastalığı tablosunda seyrettiğini söyledi. Hastalardaki en önemli şikâyetlerin ateş yüksekliği, öksürük ve nefes darlığı olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Demirtürk, özellikle yaşlı ve hipertansiyon başta olmak üzere kronik hastalığı olan kişilerin hastalığı çok daha ağır geçirdiğini ve ölüm riski ile karşı karşıya kaldıklarını ifade etti.
Bu bireylerde hastalığın erken fark edilip tedavinin erken başlanmasının önemli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Demirtürk, şöyle konuştu:
“Her ne kadar mevcut ilaçların %100 etkin olduğu kanıtlanmamış olsa da özellikle hidroksiklorokin ve favipiravir ilaçlarını birlikte ve erken dönemde kullandığımız hastalarda oldukça iyi klinik yanıtlar alınıyor. Bu tedaviler ülkemizde Covid-19 Bilim Kurulunun hazırladığı rehberde yer alan ve Sağlık Bakanlığı tarafından temin edilen ilaçlar arasındadır. Erken tedavi ile hastaların yoğun bakım ihtiyaçları azalabiliyor. Ancak bu hastaların iyileşip taburcu olduktan sonra bir süre daha virüsü yayabilecekleri ve bu yüzden taburcu olduktan sonraki 14 gün boyunca sıkı izolasyon koşullarına uymaları, salgının kontrolünde son derece önemlidir.”

Bakmadan Geçme