Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

65 yaş üstü hassasiyeti

65 yaş üstü hassasiyeti

Türkiye genelinde olduğu gibi Afyonkarahisar’da da “dışarı çıkan 65 yaş üstü vatandaşlarla ilgili” hassas denetimler sürdürülüyor

 

Dünya genelinde olduğu gibi Türkiye genelinde de Koronavirüsle ilgili mücadele yaşamın tüm alanlarında devam ediyor.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın, “Son 24 saatte 2.953 ŞÜPHELİYE TEST yapıldı. 277’si POZİTİF ÇIKTI. Hasta sayımız 947’ye ulaştı. Yaşlı hastalarımızdan 12’sini KAYBETTİK. Bugüne dek toplam 21 can kaybımız var. Yaşlılarımızı uyaralım. Sokağa çıkma sınırlandırmasına uysunlar. Ölüm riski, yaş yükseldikçe çok artıyor” açıklamalarının ardından Afyonkarahisar’da 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkmaması için tedbirler alındı.
Afyonkarahisar Valiliği konuyla ilgili genelge yayımladı. Dün gün boyu polise “Sokağa çıkan 65 yaş üstü vatandaşlarla” ilgili olarak bir çok ihbarda bulunuldu. Yapılan ihbarları değerlendiren polis sokağa çıktıkları belirlenen vatandaşları uyardı ve evlerine dönmelerini sağladı.
OTOBÜSLERE ÜCRETSİZ BİNİŞ YOK
Afyonkarahisar Belediyesi Halk Otobüs-leri, 65 yaş üstü vatandaşların ücretsiz binişlerini geçici olarak askıya aldı.
Belediye’den konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada “İçişleri Bakanlığı Genelgesi gereği 65 Yaş ve üstü vatandaşlarımızın şehir içi toplu taşıma kartları, 21 Mart #Saat24:00 itibariyle geçici süreyle askıya alınmıştır.” denildi.