61 çocuk erkekliğe ilk adımını attı

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından geleneksel hale gelen Hıdırlık Yaz Akşamları’nda Toplu Sünnet Şöleni’ni gerçekleştirildi. Hıdırlık Açık Hava Tiyatrosu’nda kınaları yakılan 61 çocuk, Özel Park Hastanesi’nde sünnet edildi Hıdırlık Yaz Akşamları programına katılan vatandaşlar, Fatoş Kadıoğlu ve Nisan’ın seslendirdiği birbirinden güzel şarkılar eşliğinde gönüllerince eğlendi. Sünnet çocuklarının ellerine kına yakan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, şölenin düzenlenmesine destek [&hellip]

61 çocuk erkekliğe ilk adımını attı

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından geleneksel hale gelen Hıdırlık Yaz Akşamları’nda Toplu Sünnet Şöleni’ni gerçekleştirildi. Hıdırlık Açık Hava Tiyatrosu’nda kınaları yakılan 61 çocuk, Özel Park Hastanesi’nde sünnet edildi

Hıdırlık Yaz Akşamları programına katılan vatandaşlar, Fatoş Kadıoğlu ve Nisan’ın seslendirdiği birbirinden güzel şarkılar eşliğinde gönüllerince eğlendi. Sünnet çocuklarının ellerine kına yakan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, şölenin düzenlenmesine destek olan hayırsever işadamlarına teşekkür etti.
“ÇOCUKLARIMIZ,
GENÇLERİMİZ GELECEĞİMİZ”
Şölende konuşuna Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, böylesi anlamlı bir organizasyonu düzenlemekten büyük memnuniyet duyduklarını söyledi. İnsanların hayatlarındaki en önemli anılardan birisinin sünnet, bir diğerinin de evlilik olduğunu belirten Başkan Çoban, sünnet çocuklarının ailelerine ‘Allah evlenmelerini de göstersin” dedi.
Başkan Çoban; “Bugün hem bizim için hem de 61 aile için de özel bir gün. Mutluluklar paylaşıldıkça çoğalır, acılar paylaşıldıkça azalır. Hayatlarının dönüm noktalarından biri olan sünnet merasimlerinde, çocuklarımıza ve ailelerine şölenimizle sevinç yaşattık. Çocuklarımız, gençlerimiz geleceğimizdir. Mutlu günlerinde ailelerimizle birlikte olmaktan kıvanç duyduk. Afyonkarahisar için kültürel ve sanatsal etkinliklerimizi artırarak devam ettireceğiz” diye konuştu.
ÇOCUKLAR KADAR
AİLELERİ DE HEYECAN YAŞADI
Özel Park Hastanesi’nin uzman doktorları tarafından ameliyathanelerde tek tek sünnet edilen çocuklar, daha sonra yine özel odalarda müşahede altına alındı. Hijyenik koşullarda gerçekleşen sünnet işlemlerinde, en az çocuklar kadar aileleri de heyecan yaşadı.
Çocuklarının ilk mürüvvetini görmenin mutluğunu yaşayan aileler, şölenin düzenlenmesini sağlayan başta Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a Özel Park Hastanesi yöneticileri ile destek veren herkese teşekkür etti. Kına gecesinin ardından çocukların sağlıklı bir ortamda sünnet işlemlerinin gerçekleştiğine dikkat çeken Başkan Burhanettin Çoban; “Daha önceki yıllarda olduğu gibi bu sene de Park Hastanemiz, sağlıklı şartlarda, modern ameliyathanelerde, uzman doktorların nezaretinde çocuklarımızın sünnet işlemlerini gerçekleştirdi. Park Hastanemizin çalışanlarına, ortaklarına sağlık ekibine gösterdikleri misafirperverlikten dolayı candan teşekkür ediyorum” dedi.
“SÜNNETİN BİLİMSEL GEREKLİLİĞİNİ GERÇEKLEŞTİRDİK”
Özel Park Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Uzman Dr. Enis Arabacı ise sünnet merasiminin Park Hastanesi ev sahipliğinde yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek bundan sonraki yıllarda da bu tür etkinliklerde Afyonkarahisar Belediyesi ile işbirliği halinde olmaya devam edeceklerini söyledi.
Sünnet merasimine Park Hastanesi olarak destek vermekten büyük mutluluk duyduklarını dile getiren Uzman Dr. Enis Arabacı düzenlenen etkinliğin önemli bir sosyal sorumluluk girişimi olduğuna dikkat çekerek; “Şu anda sünnet olan çocuklarımızın ve ailelerinin mutluluğunu görmek bizleri de ziyadesiyle mutlu etmektedir. Hastane olarak sünnetin bilimsel gerekliliği ne ise onu gerçekleştirdik. Üroloji hekimlerimiz, sünnet işlemlerini bizzat kendileri yaptı. Böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyduk” diye konuştu.
Törende Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve tüm katılımcılar, sünnet edilerek özel odalarda müşahede altına alınan çocukları ziyaret etti. Sünnet olan çocuklara geçmiş olsun dileklerini ileten Başkan Burhanettin Çoban çocuklara çeşitli hediyeler verdi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme