61 bin konuta “ambalaj” eğitimi

Afyonkarahisar Çevre Hizmetleri Birliği tarafından 2009 yılından bu tarafa sürdürülen ambalaj atıklarının geri kazanım projesinde altıncı aşamaya gelindi. Geçen süre içerisinde Afyonkarahisar Merkez'de 61 bin 195 konutta kapı kapı hane eğitimi, 10 bin 907 öğrenciye, 220 öğretmene ve 350 apartman görevlisi ile yöneticisine ambalaj atıkları geri kazanımı hakkında eğitim seminerleri verildi Çevre Hizmetleri Birliği, ÇEVKO [&hellip]

61 bin konuta "ambalaj" eğitimi

Afyonkarahisar Çevre Hizmetleri Birliği tarafından 2009 yılından bu tarafa sürdürülen ambalaj atıklarının geri kazanım projesinde altıncı aşamaya gelindi. Geçen süre içerisinde Afyonkarahisar Merkez’de 61 bin 195 konutta kapı kapı hane eğitimi, 10 bin 907 öğrenciye, 220 öğretmene ve 350 apartman görevlisi ile yöneticisine ambalaj atıkları geri kazanımı hakkında eğitim seminerleri verildi

Çevre Hizmetleri Birliği, ÇEVKO Vakfı, Gültekin ve Çağdaş Toplama ve Ayırma Tesisleri ile 2009 yılında yürütülmeye başlanan Ambalaj Atıkları Geri Kazanım Projesinde Ambalaj Atıkları Yönetim Planına göre 6. Aşamaya gelinirken, Afyonkarahisar Merkez’de kaynağında ayrı toplama çalışmaları yürütülüyor.
Bu çalışmalar doğrultusunda İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün destekleriyle kent merkezinde bulunan tüm okullardaki öğretmen sayılarının yüzde 20’si oranında resmi görevlendirme yapıldı. Görevlendirilen öğretmenlere 26.Mart-25.Nisan tarihleri arasında eğitim toplantıları düzenlenerek 465 öğretmene Çevre Hizmetleri Birliği personeli ile Çağdaş ve Gültekin Geri Dönüşüm firmasının Çevre Mühendisleri tarafından proje hakkında eğitim semineri verildi.
Bu eğitim çalışması sonrasında görevlendirilen öğretmenlere öğrencilere göstermeleri için sunumlar ve eğitici videolar bırakıldı. Bu amaçla projenin sürdürülebilirliğinin sağlanması ve gelecek nesilleri oluşturacak çocuklarımız ve gençlerimizde çevre bilincinin oluşması hedefleniyor. (Kocaetepe)

Bakmadan Geçme