'600 sorun ve talebin 400'ü çözüldü'

Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, Ocak ayı halk toplantısında vatandaşın sorun, talep ve ihtiyaçlarını dinledi. Bir muhtar, 'Sayın Valim size mesaj atmışım, bakmadınız' deyince Vali Çiçek, 'Bazen bakamayabiliyorum, özür dilerim. Siz vatandaşla konuşurken suçu bana atın, Vali bakmıyor deyin. Ama biz bir aileyiz, sorunları hep birlikte çözeceğiz' dedi Ocak ayı Halk Toplantısı dün öğleden sonra saat [&hellip]

Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, Ocak ayı halk toplantısında vatandaşın sorun, talep ve ihtiyaçlarını dinledi. Bir muhtar, “Sayın Valim size mesaj atmışım, bakmadınız” deyince Vali Çiçek, “Bazen bakamayabiliyorum, özür dilerim. Siz vatandaşla konuşurken suçu bana atın, Vali bakmıyor deyin. Ama biz bir aileyiz, sorunları hep birlikte çözeceğiz” dedi

Haber

Haber

Haber

Haber

Haber

Ocak ayı Halk Toplantısı dün öğleden sonra saat 14.00’te Valilik B Blok Toplantı Salonunda Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek’in başkanlığında yapıldı. Çok sayıda vatandaşın yoğun katılım gösterdiği toplantıda;Vali Yardımcısı Mehmet Keklik, Belediye Başkan Yardımcısı Barış Dal, İl Emniyet Müdürü Ali Temiz, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Yılmaz Kırgel, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Serhat Korkmaz, İl Özel İdare Sekreteri Murat Toy, SYDV Müdürü Yaman Şenol, OEDAŞ Müdürü Cafer Demir, mahalle muhtarları hazır bulundu.
“OSMANGAZİ MAHALLESİNDE
9 SAAT ELEKTRİK KESİLDİ”
Toplantının ilk bölümü vatandaşların genel konulardaki talep ve istekleri alındı. Bu kısım basına açık olarak gerçekleştirildi. Toplantıda ilk sözü alan Osmangazi Mahallesi Muhtarı Arif Zenger, mahallesinde uzun süreli ve sık yapılan elektrik kesintilerin sıkıntı oluşturduğunu söyledi. Zenger, “17 Ocak Pazartesi günü Sayın Valimize telefon açtım. Benim mahallemde ilkokul ve ortaokul olmak üzere toplam 5 okul vardır. Hava sıcaklığı sıfırın altında 13 derecede iken 9 saat elektrik kesintisi yapıldı. Mahallemde halen daha elektrik kesiktir. Mahalleliye telefon açılarak elektrik kesintisi doğrulanabilir. Bu hava şartlarında Osmangazi EDAŞ’ın iş verdiği müteahhitin iş yapmasının sırası mıdır? Ben size 10 Ocak tarihinde mesajlar attım. Vali Yardımcımız Nurullah Kaya’ya da konu hakkında mesajlar attım. Mahallemizde halen daha elektrik kesiktir.” dedi.
“TÜM ABONELERİN ELEKTRİĞİ
9 SAAT KESİLMEDİ, KONTROLLÜ KESİLME YAPILDI”
Osmangazi Elektrik Dağıtım A.Ş (OEDAŞ) Afyonkarahisar İl Müdürü Cafer Demir konu hakkında bilgi verdi. Sözkonusu bölgede OEDAŞ’ın 15 milyon TL’lik yatırım yaptığını söyleyen Demir, “Yatırım kapsamında şu anda yeni tesislerimizi bitirdik. Eskilerini devreden çıkarıp yenilerini devreye alınması için yaptığımız çalışmalar sırasında elektrik enerjisini kesmek zorundayız. Yeni tesisi elektrik enerjisini kesmemiz lazım. Geçtiğimiz günlerde Osmangazi Mahallesinde 9 saatlik elektrik kesintisi yapıldı. Muhtarımız doğru söylüyor. Ama belirli noktalarda en fazla 2 saatlik enerji kesintisi yapıldı. Yani bir abonenin elektriği 9 saat boyunca kesilmedi.” diye konuştu. Vali Gökmen Çiçek, OEDAŞ İl Müdürü Cafer Demir’e bilgilendirme yapılsa bile özellikle kış şartlarında 9 saatlik enerji kesintisinin çok fazla olduğunu söyledi. Osmangazi Mahallesindeki elektrik enerjisinin mevcut durumunu soran Vali Gökmen Çiçek’e, İl Müdürü Cafer Demir, mahallede herhangi bir elektrik kesintisi olmadığını cevabını verdi. Mahalle Muhtarı Arif Zenger, aksini iddia ederek komşularını ve mahalle sakinlerini telefonla arayıp durumu netleştirmek istediğini belirtti. Vali Gökmen Çiçek İl Müdürü Cafer Demir’den gerekli birimi arayarak durumu öğrenmesini istedi. Karşılıklı telefon aramaları sonucu belli bir süre yaşanan elektrik kesintisinin giderildiği öğrenildi. Ayrıca Zenger, bir mahalle sakini ile konu hakkında Vali Gökmen Çiçek’i hopörler açarak telefonda görüştürdü. İl Müdürü Cafer Demir, hava koşulları el verdiği süre 48 saat öncesinden medya aracılığıyla ilan ederek elektrik enerjisini kesebildiklerini sözlerine ekledi. Vali Gökmen Çiçek, kış şartlarında Osmangazi Mahallesi’nde elektrik kesintisi yapılmamasını söyledi. Cafer Demir, “Hava şartları nedeniyle zaten elektrik enerjisini kesmiyoruz.” ifadelerini kullandı.
“BİZ BİR AİLEYİZ, SORUNLARI
EL BİRLİĞİYLE ÇÖZECEĞİZ”
Vali Gökmen Çiçek, Osmangazi Mahallesi Muhtarı Arif Zenger’e OEDAŞ İl Müdürü Cafer Demir ve ekibinin gece gündüz kesintisiz ve sorunsuz elektrik enerjisini sağlamak için çalıştığını, hava şartlarının gözettiklerini bu noktada karşılıklı anlayış gösterilmesi gerektiğini vurguladı. Tüm halk toplantılarında vatandaşın sorunlarını elden geldiği ölçüde ve imkânlar dâhilinde çözüme kavuşturma gayretini gösterdiklerini söyleyen Çiçek, “Biz büyük bir aileyiz. Bugüne kadar bu toplantılarda birçok sorunu kimini anında kimini belli zamanda çözüme kavuşturduk. Çözemediğimiz sorunda oldu, hata yaptığımızda oldu. Ama biz bir aileyiz. Bir hata varsa düzeltecek hep beraber el birliğiyle sorunun üstesinden geleceğiz. Sinirlenmeye ve gerginlik oluşturmaya gerek yok. Bir şey olursa tekrar görüşelim. Telefon edildiği ya da mesaj çekildiği anda dönemeyebilirim. Bunun için özür diliyorum. Hakkınızı helal edin. Bundan sonra açmaya gayret edececeğim. Ne yazık ki bazen herşeye yetişemiyorum. Mahalleliye laf anlatamıyorsan; Bir vali var,kabahat onun de. Telefonlara bakmıyor diyebilirsin muhtarım.” diye konuştu.
“600 TALEP VE SORUNUN 400’Ü ÇÖZÜME KAVUŞTURULDU”
Toplantının devam eden kısmında Vali Gökmen Çiçek kadınlara öncelik tanıdı. Asgari ücret altında 1500 TL ücrete çalıştırılan ve zam talebi doğrultusunda işten çıkarılan, sağlık sorunları bulunan, eşini kaybettiği için annesinden evinin onarımını yaptıramayan bir hanım yardım talebinde bulundu. Tüm vatandaşları bizzat ve tek tek dinleyen Vali Gökmen Çiçek ilgili birimlere ve müdürlere talimatlar vererek sonuç hakkında kendisine geri dönülmesini istedi. 26 yaşında bir tarih öğretmeni sınav ücretleri nedeniyle 2 yıldır sınavlara giremediğini, kendi olanaklarıyla memuriyet için KPSS sınavlarına hazırlandığını ifade ederek iş talebinde bulundu. Çiçek, Gebze’li hemşehrisi olduğunu söyleyen genç öğretmeni özel bir okulun yöneticisine yönlendirdi.Vali Gökmen Çiçek bugüne kadar yapılan halk toplantılarında gündeme getirilen 600 talepten 400’nün çözüme kavuşturulduğunu kalan talepler, iş ve işlemler için çalışıldığını söyledi.
“BAŞ TACISINIZ VALİM,
ALLAH RAZI OLSUN”
Vali Gökmen Çiçek, “Erkekler hiç kusura bakmasınlar önce kadınlarımızı dinleyeceğim.” diyerek önceliği kadınlara verdi. Kozluca köyünden üç çocuk annesi bir hanım bir oğlunun hafız olduğunu, diğer oğlunun derslerinde çok başarılı bir öğrenci olduğunu belirterek ev sorunun giderilmesini, çocuklarının geleceği için uğraştığını söyleyerek yardım talep etti. Çiçek, ailenin barınma ve iş ihtiyacı başta olmak üzere çocukların eğitimiyle ilgilenilmesi yönünde talimatlar verdi. Üç çocuk annesi hanım Vali Çiçek’e, “Büyük oğlum hafız olacak dersleri gayet güzel. Araştırılabilir. Ben kendim için değil çocuklarımın geleceğini garanti altına almak istiyorum. Ben çadırda bile dururum. Diğer oğlumda matematik başta olmak üzere derslerinde birinci durumdadır. Ben üçününde vatana, millete hayırlı evlatlar olmasını istiyorum. Siz gibiler başa geldikçe baş tacısınız. Allah sizlerden razı olsun.” dedi.
Toplantı basına kapatılmadan önce Vali Gökmen Çiçek, basın mensuplarına “Basın, aslında SYDV Müdürü Yaman Şenol’un verilen sözleri yerine getirip getirmediğini takip edin. Ben basın mensuplarının yerinde olsam vatandaşlarla görüşür sorunların çözülüp çözülmediğini araştırırdım.” ifadelerini kullandı. Toplantı özel görüşmek isteyen vatandaşların talebi üzerine basına kapalı olarak devam etti. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme