60 yıl sonra gelen madalya

Afyonkarahisarlı Kore Gazisi Hasan Demirkoç, Kore Savaşı'ndan yaklaşık 60 yıl sonra Devlet Madalyası'nı aldı. Demirkoç, madalyasını Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ile Güney Kore Ankara Büyükelçiliği Ataşesi Kurmay Albay Jooseong Han'ın katıldığı Türkiye Muharip Gaziler Derneği İl Temsilciliği'nin açılış törende aldı Türkiye Muharip Gaziler Afyonkarahisar İl Temsilciliği, Uydukent İş Merkezi'nde [&hellip]

60 yıl sonra gelen madalya

Afyonkarahisarlı Kore Gazisi Hasan Demirkoç, Kore Savaşı’ndan yaklaşık 60 yıl sonra Devlet Madalyası’nı aldı. Demirkoç, madalyasını Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ile Güney Kore Ankara Büyükelçiliği Ataşesi Kurmay Albay Jooseong Han’ın katıldığı Türkiye Muharip Gaziler Derneği İl Temsilciliği’nin açılış törende aldı

Türkiye Muharip Gaziler Afyonkarahisar İl Temsilciliği, Uydukent İş Merkezi’nde düzenlenen törenle açıldı. Törene Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ile Güney Kore Ankara Büyükelçiliği Ataşesi Kurmay Albay Jooseong Han katıldı.
“BUGÜN OLSA YİNE SAVAŞIRIM”
Derneğin açılış töreninin ardından 83 yaşındaki Kore Gazisi Hasan Demirkoç’a, Güney Kore devletinin madalyası verildi. “Vatan için bugün olsa yine savaşırım” diyen Demirkoç ile protokol heyeti bir süre sohbet etti. Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Gazi Demirkoç’a her türlü desteği vermeye hazır olduklarını kaydetti.
BİR EKSİKLİK GİDERİLDİ
Öte yandan Türkiye Muharip Gaziler Derneği’nin İl Temsilciliği’nin açılış töreninde konuşan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, “Afyonkarahisar’da bir eksiğimiz vardı. Afyonkarahisar’da şehit aileleri gazilere hizmet vermeye çalışıyorduk. Yalnız Kurtuluş Savaşı’nın başladığı topraklarda maalesef muharip gazilerin Kore, Kıbrıs gazilerinin bir denk temsilciliği veya şubesi yoktu. Uzun zamandır genel başkanımız komutanımızla beraber arayış içerisindeydik. Bu yerin verilmesinde bundan sonraki düzenlemede dernek olarak biz yardımcı olacağız” dedi.
GAZİ VE ŞEHİT EN DEĞERLİ VARLIKLAR
Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Şükrü Tandoğan da şöyle konuştu:
“Afyonkarahisar Kurtuluş Savaşı’nın önemli bir muhabereye sahne olmuş bir ilimizdir. Bu vatan topraklarında binlerce şehidimiz yatmaktadır. Türkiye’de kurtuluşu burada yapılan son muhabereyle gerçekleşmiştir; o nedenle burada derneğimizin bir temsilciliği kurmamızdan dolayı mutluluk duyuyoruz. Gazi ve şehit bir ilin ilçenin bir beldenin en değerli varlıklarıdır. Bu ünvanı sadece bizler taşımayacağız, bu ünvan için o ilin ilçenin mülki yerel ve askeri makamların bu değerlere karşı da bir hizmet bekliyoruz. Burada o hizmeti gördük” ifadelerini kullandı.
DEĞERLERİMİZİN BİR ÖZETİ
Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner de şehitlik ve gazilik mertebelerinin önemine dikkat çekti. Güner, “Bu şehir Türk Kurtuluş Savaşı’nın, İstiklal Savaşı’nın adeta meşalesi olmuş, adeta anahtarı olmuş. Şehitlik, gazilik ruhu bizim inancımızın, dinimizin, yaşamımızın adeta özetidir. Değerlerimizin bir özetidir çünkü insan her şeyi dünya için yapar ama canını değerler için ortaya koyar” dedi.
BAŞKAN ÇOBAN’A TEŞEKKÜR
Türkiye Muharip Gaziler Derneği Afyonkarahisar İl Temsilcisi Yusuf Aytaç Hürkal da verdiği destekler dolayısıyla Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a teşekkür etti. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme