• Haberler
  • Genel
  • 󈬬 camide din görevlisi eksik, 40 atanamayan hafız var”

󈬬 camide din görevlisi eksik, 40 atanamayan hafız var”

Hafızlık Belgesi’ne sahip oldukları halde herhangi bir camide görev alamayan Atanamayan Hafızlar Grubu, Afyonkarahisar’da basın açıklaması yaptı. Atanamayan Hafızlar Türkiye Sözcüsü Ahmet Gazi Arpacı, “Afyon’da 60 camide görevli eksik. Atanamayan hafız sayısı ise 40” dedi Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri’nde “mele” adı verilen din adamlarının görevli olarak atanacağının açıklanmasından sonra harekete geçen ortaokul mezunu hafızlar, [&hellip]

"60 camide din görevlisi eksik, 40 atanamayan hafız var"

Hafızlık Belgesi’ne sahip oldukları halde herhangi bir camide görev alamayan Atanamayan Hafızlar Grubu, Afyonkarahisar’da basın açıklaması yaptı. Atanamayan Hafızlar Türkiye Sözcüsü Ahmet Gazi Arpacı, “Afyon’da 60 camide görevli eksik. Atanamayan hafız sayısı ise 40” dedi

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri’nde “mele” adı verilen din adamlarının görevli olarak atanacağının açıklanmasından sonra harekete geçen ortaokul mezunu hafızlar, atanmak için mücadeleyi sürdürüyor. Afyonkarahisar merkezli Atanamayan Hafızlar Grubu, Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği Sosyal Tesisleri’nde bir basın toplantısı düzenledi.
TÜRKİYE’DE 15 BİN ATANAMAYAN HAFIZ
Atanamayan Hafızlar Türkiye Sözcüsü Ahmet Gazi Arpacı, “Afyonkarahisar’da 60 camide din görevlisi eksik. Belki de Cuma Namazı bile kılınamıyor. Atanamayan hafızların bu ildeki sayısı ise 40.Türkiye genelinde 10 bine yakın camide görevli eksik, 15 bin atanamayan hafız var” dedi.
MECLİS’E DÜZENLEME ÇAĞRISI
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin istenilen anda, istenilen gruba yönelik düzenleme yapabildiğini, ancak hafızların bu konuda ihmal edildiğini belirten Arpacı, “Sayın Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Meclis’e hafızlarla ilgili bilgi verdi mi? Çok merak ediyorum. Hafızlığın vebalini kendisi çok iyi biliyordur. Sayın Başbakan Yardımcımız Bülent Arınç bize nazikçe davrandı, randevu verdi. Ama Diyanet İşleri Başkanımızdan aynı nezaketi göremedik” diye konuştu.
HAFIZLIK BELGESİ’NİN ANLAMI VAR MI?
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in Afyonkarahisar ziyaretinde hafızlık için üniversite mezuniyeti aranacağını açıkladığını hatırlatan Arpacı, “Diyanet İşleri Başkanlığımızın bize verdiği Hafızlık Belgesi’nin bir anlamı varsa Yüce Meclisimizin bu konuda düzenleme yapması gerekiyor” ifadelerini kullandı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme