• Haberler
  • Genel
  • 6 yıllık kavşak isyanı – Kocatepe Gazetesi

6 yıllık kavşak isyanı – Kocatepe Gazetesi

Anıtkaya Kasabası'nın girişine yapılması gereken kavşak tam 6 yıldır Konya Karayolları 3. Bölge Müdürlüğü'nün engeline takılıyor 2004 yılında projesi tamamlanarak hayata geçirilen Kütahya Karayolu bölünmüş yol çalışmaları Anıtkaya Kasabası halkının kabusu haline geldi. Konya Karayolları 3. Bölge Müdürlüğü'nün kasabaya giriş kısmına kavşak yapmaması nedeniyle yolun karşısındaki tarlalarına gitmek isteyen Anıtkayalılar 5 kilometre ileride bulunan Yenice [&hellip]

6 yıllık kavşak isyanı

Anıtkaya Kasabası’nın girişine yapılması gereken kavşak tam 6 yıldır Konya Karayolları 3. Bölge Müdürlüğü’nün engeline takılıyor

2004 yılında projesi tamamlanarak hayata geçirilen Kütahya Karayolu bölünmüş yol çalışmaları Anıtkaya Kasabası halkının kabusu haline geldi. Konya Karayolları 3. Bölge Müdürlüğü’nün kasabaya giriş kısmına kavşak yapmaması nedeniyle yolun karşısındaki tarlalarına gitmek isteyen Anıtkayalılar 5 kilometre ileride bulunan Yenice Kavşağı’na kadar giderek yolun karşısına geçebiliyorlar.
Defalarca yazı yazıldı
Kavşak sorunu nedeniyle Anıtkayalıların büyük sıkıntılar yaşadığını belirten Anıtkaya Belediye Başkanı Remzi Kayır, “Defalarca Karayolları 3. Bölge Müdürlüğüne yazı yazdık. Bizzat giderek durumu anlattık. Ancak her defasında elimiz boş döndü. Yolun karşısına geçmek isteyen çiftçilerimiz 5 kilometre ileride bulunan Yenice Kavşağına gitmek zorunda kalıyorlar. Biz Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün art niyetli olduğuna inanmıyoruz. Ama nedense kavşak sorunumuzun çözülmesine sürekli engel çıkarılıyor” dedi.
Petrol istasyonu geri çekilmeye hazır
Daha önce yolun giriş kısmının karşısında bulunan Petrol Ofisinin kavşak yapılmasına engel teşkil edildiğini belirten Başkan Kayır, “Petrol Ofisi yetkilileri kavşağın yapılabilmesi için yüksek ücretler ödeyerek arazi satın aldılar. Petrol Ofisi yetkilileriyle Konya’ya giderek durumu anlattık. Petrol Ofisinin onay vermeleri halinde hemen boşaltılacağını ve geriye çekileceğini söyledi. Şu an Tavşanlı Belediye Başkanı olan Mustafa Güler’e tüm projelerimizi hazırlattık. Belgelerimiz sunduk. Ama yine de kabul etmediler” diye konuştu.
Bölgenin oy potansiyeli yok
Afyonkarahisar- Kütahya Karayolu üzerinde Özdilek’ten itibaren tek kasabanın Anıtkaya olduğunu ve bölgenin az oy potansiyeline sahip olması nedeniyle siyasilerin konuya gerekli desteği vermediğini belirten Başkan Kayır, “Yollarımızın hali içler acısı. Son 5 yılda meydana gelen kazalarda 40 civarı vatandaşımız hayatını kaybetti. Ramazan Bayramı’ndan bir gün önce de bir kaza meydana geldi ve bir vatandaşımızın hayatına mal oldu. Bayramgazi rampasını artık ölüm virajı haline geldi. Erkmen Kasabası civarındaki işyerleri için açılan yol ceplerinin bir tanesini bile bize çok görüyorlar” ifadelerini kullandı.
Satış yasağı koydular
Kasabanın giriş kısmında yoldan geçen araçlara katmer ve gözleme yaparak geçimini sağlayan Mehmet İleri ise Karayolları yetkililerinin kendisine engel olmaya çalıştıklarını iddia etti. Tatil bölgelerinde bu tür yüzlerce satıcının bulunduğunu belirten İleri “Ben kasabanın giriş kısmında katmer ve gözleme yaparak geçimimi sağlıyorum. Karayolları yetkilileri gelerek, ‘Burada satış yapamazsın’ dediler. Turistik bölgelerde bu tür satıcılar bulunduğunu belirttiğimde yine de ikna olmadılar. Ben yolun kenarında satış yapmıyorum. Kasabanın giriş bölümündeyim. Ayrıca çadırda değil, araçta da olsa katmer-gözleme sattırmayacağız dediler” şeklinde konuştu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme