6 özel halk otobüsüne onay

Afyonkarahisar Belediye Meclisi Aralık ayı olağan toplantısı, Mustafa Albay'ın başkanlığında yapıldı. Toplantıda, özel halk otobüsü firmasının toplu ulaşımda kullanılmak üzere ek olarak 6 otobüsü trafikte kullanmasına onay verildi Afyonkarahisar Belediye Meclisi Aralık ayı olağan toplantısı, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın şehirdışında olması dolayısıyla Mustafa Albay tarafından yönetildi. 39 gündem maddesiyle toplanan Meclis'teki önemli konulardan biri, özel [&hellip]

6 özel halk otobüsüne onay

Afyonkarahisar Belediye Meclisi Aralık ayı olağan toplantısı, Mustafa Albay’ın başkanlığında yapıldı. Toplantıda, özel halk otobüsü firmasının toplu ulaşımda kullanılmak üzere ek olarak 6 otobüsü trafikte kullanmasına onay verildi

Afyonkarahisar Belediye Meclisi Aralık ayı olağan toplantısı, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın şehirdışında olması dolayısıyla Mustafa Albay tarafından yönetildi. 39 gündem maddesiyle toplanan Meclis’teki önemli konulardan biri, özel halk otobüsü firmasının trafikteki araç sayısını artırma talebiydi. Özel halk otobüsü firma yetkilileri 10 araç daha almak isterken, Trafik Komisyonu’nun bu sayıyı sözleşme hükümlerine göre 6’ya çektiği belirtildi.
“YETERİ KADAR ARAÇ VAR”
Bu maddenin oylanmasından önce söz alan MHP’li Belediye Meclis Üyesi Halil İbrahim Baykara, trafikte yeteri kadar toplu ulaşım aracı olduğunu söyledi. Baykara, “Toplu taşıma araçları gereğinden fazla. Uygun görülürse diye bir madde var. Afyonkarahisar’daki otobüs ve minibüs sayısının fazla olduğunu herkes biliyor. Bu haldeyken araç artırımına gitmenin uygun olmadığı kanaatindeyim. Eksiltmeye çalışalım hatta. Meselemiz otobüsçü, minibüsçü meselesi değil. Buna benzer bir kararı iki sene önceki Belediye Meclisi toplantısında da görüşmüştük ve o zaman oybirliği ile reddedilmişti” dedi.
“MİNİBÜSÇÜLERİN
ÜSTÜNE GİTMEYELİM”
Trafik Komisyonu Başkanı M. Emin Birliktir, durumun sözleşmeden doğan bir hak olduğunu dile getirirken AK Partili Belediye Meclis Üyesi Orhan Atam da bu maddenin reddedilmesini istedi. Atam, “Minibüsçülerin bu kadar üstüne gitmeye gerek yok. Bu şartlarda bu otobüs Afyonkarahisar’a çok” diye konuştu. AK Partili Erol Çetinkaya ise, bazı hatlarda otobüs hatlarının yeterli olmadığını belirtti. Konuşmaların ardından karar, 8 MHP’li ve bir AK Partili Meclis Üyesi’nin ret oyuna karşılık, oyçokluğu ile kabul edildi.
HIZ KESİCİLER YİNE GÜNDEMDE
Meclis’in gündemindeki bir madde de hız kesicilerle ilgiliydi. Kamu kurum ve kuruluşları ile vatandaşlardan hız kesici talepleri geldiği belirtilirken M. Emin Birliktir, hemen hemen her muhtarın benzer taleple kendilerine başvurduğunu kaydetti. Birliktir, her hız kesici talebine olumlu yanıt verilmesi hâlinde Afyonkarahisar’ın ‘kasaba azmanı’ bir kente dönüşeceğinin altını çizdi. Belediye Meclisi’ndeki diğer üyeler de gelişmiş kentlerde fazla sayıda hız kesici olmadığı konusunda birleşti.
AYRINTILAR YARIN
GAZETENİZ KOCATEPE’DE

Bakmadan Geçme