6 ayda 266 bin poliklinik işlem yapıldı

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nde, 6 ayda 266 bin 485 poliklinik işlem yapıldı. Hastane’de 13 bini aşkın kişiye cerrahi müdahalede bulunuldu 2012 yılının Şubat ayında hizmete giren Uydukent’teki Afyonkarahisar Devlet Hastanesi, 6 ayda başarılı bir performans grafiği çizdi. Devlet hastanesinden çok özel hastane atmosferini taşıyan Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nde halen 132 uzman hekim, 23 pratisyen hekim olmak üzere [&hellip]

6 ayda 266 bin poliklinik işlem yapıldı

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nde, 6 ayda 266 bin 485 poliklinik işlem yapıldı. Hastane’de 13 bini aşkın kişiye cerrahi müdahalede bulunuldu

2012 yılının Şubat ayında hizmete giren Uydukent’teki Afyonkarahisar Devlet Hastanesi, 6 ayda başarılı bir performans grafiği çizdi. Devlet hastanesinden çok özel hastane atmosferini taşıyan Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nde halen 132 uzman hekim, 23 pratisyen hekim olmak üzere toplam 155 hekim çalışıyor. 33 branşta teşhis ve tedavi hizmetleri yürütülen hastanede 76 poliklinikte aktif olarak görev yapan hekimleri, tam gün zamanlı olarak hizmet veriyor. 6 ay süre içinde uzman hekimlerin yapmış oldukları poliklinik işlem sayısı 266 bin 485’i buldu.
HASTANE, YÜZ GÜLDÜRÜYOR
Hastane’deki cerrahi müdahale birimi de ayrı bir yer tutuyor. Bu önemli sağlık kurumunda 6 ayda 13 bin 793 kişiye cerrahi müdahalede bulunuldu, 12 bin 194 kişi hastanede yatarak tedavi gördü.
Hastane ile ilgili bilgi veren Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Duran, “Bakanlığımızın Sağlıkta Dönüşüm Programı çerçevesinde ülke genelinde yapılan iyileştirmeler ve yenilikler ilimizde de yüz güldürmeye devam ediyor. 2012 yılının Şubat ayından itibaren yeni yerinde modern ve çağdaş koşullar altında halkımıza kaliteli ve insana yakışır bir sağlık hizmeti sunulan Devlet Hastanesi’nde gerek yönetim anlayışı gerekse fiziki koşullar eskiyle kıyaslanamayacak oranda iyileştirilmiştir. Çalışanın insanca koşullarda görevini yaparken, hastanın da insana yakışır koşullarda sunulan hizmeti alması hedeflenmiştir” dedi.
HIZLI VE KONFORLU HİZMET
Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nin hastalar için konforlu bir hizmet sunduğunu belirten Duran, “Hasta merkezli bir sistemle yönetilen hastanemizin fiziki koşulları itibariyle tercih edilir hale getirmiştir. Bununla birlikte, muayene olabilmek için beklenilen süre, laboratuar ve diğer tıbbi hizmetlerden kolayca yararlanma ve kayıt işlemlerinin kolay ve hızlı gerçekleşmesi açısından iyileştirici önlemlerin alınması da kaliteyi arttırmıştır” diye konuştu.
HASTANE ODASI MI, OTEL ODASI MI?
Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nde 87 süit oda, 245 iki yataklı olmak üzere toplam 600 yatak kapasitesi olduğuna dikkat çeken Duran, “Odalarımızın tamamında televizyon, buzdolabı, lavabo, tuvalet, banyo standart olarak bulunmaktadır. Servislerimiz modern olarak dizayn edilerek halkımızın hizmetine sunulmuştur. Otelcilik hizmetleri anlamında gerek hastaların gerekse hasta yakınlarının her türlü konforu düşünülmüş ve donanım ve planlama bu yönde yapılmıştır” ifadelerini kullandı.
15 AMELİYAT SALONU VAR
Eski Devlet Hastanesi ile bir kıyaslama yapan Duran, şöyle devam etti:
“Eski Devlet Hastanesi’nde 7 ameliyathane varken yeni kurumumuzda full donanımlı toplam 15ameliyat salonu ile hizmet verilmektedir. Tüm salonlarımızda, 0,3 mikrona kadar partikülleri yüzde 85 ve üzeri oranlarda havadan arındırabilen hepa filtreler mevcuttur. Diğer taraftan, 6 ameliyathanede laminer akım mevcuttur. Cerrahi hastalarımızın ameliyat sonrası doğrudan yataklarına götürülmeden önce bir süre daha takip edilmeleri, anestezinin etkisinden tamamen çıkması için bekletilen içinde 6 yatak bulunan postop odası bulunmaktadır. Yeni Devlet Hastanesi ile birlikte ilimizde aktif olarak kullanılan tıbbi tüm olanaklara sahip; cerrahi, nöroloji ve kardiyoloji olmak üzere 3 ayrı yogim bakım ünitesi faal durumdadır. Cerrahi yoğun bakımda 17, nöroloji yoğun bakımda 6, kardiyolojide ise 7 yatak olmak üzere toplam 30 kapasitesine sahiptir. Yoğun bakım odalarının 4’ü izole durumdadır. 6 ay süresince yoğun bakım doluluk oranımız yüzde 71’dir.”
KANSERLE MÜCADELE EDİLİYOR
Kanserle mücadele konusunda da önemli çalışmalara imza attıklarını belirten Duran, “Sağlık Bakanlığı Kanserle Savaş Dairesi Başkanlığı’nın ilimizdeki birimi olan KETEM hastanemiz bünyesinde yer almaktadır. Ketem’e ait ayrı bir bölümde çalışmalarını sergileyen Ketem çalışanları farklı bölgelerde halka yönelik saha çalışması da yapmaya devam ediyorlar. Özellikle meme, rahim ağzı, barsak ve prostat kanserlerine yönelik çalışmalar yapan KETEM; Mamografi 424, Meme Ultrasonu bilateral 226, Konsültasyon (Genel Cerrahi, radyoloji, patoloji, üroloji) bin 529, Gaitada gizli kan (Kolon kanserleri için) 336, Semear (Rahim ağzı Kanserleri), bin 84, Psa Prostat spesifik antijen (Prostat Kanserleri) 126, Sigara Bıraktırma Tedavisi ve Danışmanlık Hizmetleri 224 kişiye ulaşmıştır. Ketem bin 888 kişiye poliklinik hizmeti vermiştir. Bu kişilerden 22 kişi kanser yönünden şüpheli görülerek tedavi için ilgili birimlere yönlendirilmiştir. 889 kişide de enfeksiyon tespit edilerek tedavileri yapılmıştır” dedi.
TAŞ KIRMA ÜNİTESİ AÇILDI
Devlet Hastanesi’nin yeni binasında Taş Kırma Ünitesi’nin de bulunduğuna dikkat çeken Başhekim Mehmet Duran, “Taş kırma ünitesi Nisan ayında tam olarak faaliyete girmiştir. Ünitedeki cihaz hastanemize ait olup herhangi bir hizmet satın alma yoluyla temin edilmemiştir. Bugüne kadar 300 hastaya 535 seans yapılmıştır” ifadelerini kullandı. (Kocatepe)

Memnuniyet oranı yüksek

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Duran, hastaların Hastane’den
oldukça memnun kaldıklarını belirtti

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Duran, hasta memnuniyeti konusunda çok duyarlı olduklarını kaydetti. Duran, hastalara yönelik “memnuniyet” anketi yaptıklarını belirterek “Hastalarımıza yönelttiğimiz sorular objektif olarak bu konuda eğitim almış personellerimiz tarafından değerlendirilmektedir. Hastanemizin temizliğinden, personelin ilgisine, muayene ve tedavi sürecinde bekleme aralıklarına kadar tüm aşamaların sorulduğu anketlerde acil, poliklinik ve servislere kadar tüm birimler değerlendirilmektedir. Tespit edilen olumsuzluklar takip edilerek hastane yönetimimiz tarafından en kısa sürede telafi edilmeye çalışılmaktadır. Hastalarımızın yeni binamızda verdiğimiz hizmetlerden memnuniyet oranları yüzde 98 olarak tespit edilmiştir” dedi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme