58 başkanımız var – Kocatepe Gazetesi

30 Nisan 2014 tarihinde yapılan yerel seçimlerde Afyonkarahisar’da toplam 58 belediye başkanı belirlendi Eskiden 108 Belediyesi olan Afyonkara-hisar’da artık 58 belediye bulunuyor.Nufüsü 2000’in altına düşen beldelerde belediyelerin kapatılması kararı öncesinde 108 Belediyesi ile Konya’nın ardından Türkiye’de en fazla belediyeye sahip il olan Afyonkarahisar’ın artık 58+1 belediyesi bulunuyor. GÖMÜ’YE ARA SEÇİMNüfusu 2 binin altında kalan 49 [&hellip]

58 başkanımız var

30 Nisan 2014 tarihinde yapılan yerel seçimlerde Afyonkarahisar’da toplam 58 belediye başkanı belirlendi

Eskiden 108 Belediyesi olan Afyonkara-hisar’da artık 58 belediye bulunuyor.
Nufüsü 2000’in altına düşen beldelerde belediyelerin kapatılması kararı öncesinde 108 Belediyesi ile Konya’nın ardından Türkiye’de en fazla belediyeye sahip il olan Afyonkarahisar’ın artık 58+1 belediyesi bulunuyor.
GÖMÜ’YE ARA SEÇİM
Nüfusu 2 binin altında kalan 49 belediyenin tüzel kişiliklerine son verildikten sonra Afyonkarahisar il sınırları içerisinde Merkez Belediyesi dahil olmak üzere toplam 58 Belediye kaldı. Kapatılmasına karar verilen belediyeler arasında olan Bayat’ın Gömü Beldesi ise nufüs varlığını yeniden 2 binin üzerine taşıyarak yasal yollardan kapanma kararına itirazda bulundu. Gömü Belediyesi’nin kapatılması kararı askıya alındı. Ancak Gömü’nün kapatılmasından vaz geçilmesi süreci yerel seçim takviminin başlangıcından sonra olduğu için Gömü’de Belediye Başkanlığı seçimine gidilemedi. Gömü Belediyesi’nin mevcut Başkanı Hakkı Tekin ise yeni dönemde İl Genel Meclisi üyesi olarak görev yapacak. Gömü’deki mevcut Belediye Meclisi üyeleri arasından Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu tarafından bir kişi Belediye Başkan vekili olarak atanacak ve Gömü Belediyesi’nin tüzel kişiliği böylece devam edecek. İleriki tarihlerde yapılacak olan bir ara seçimle Gömü’nen yeni Belediye Başkanı belirlenecek. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme