• Haberler
  • Genel
  • 500’ü aşkın depremzedeye barınacak yer sağladılar

500’ü aşkın depremzedeye barınacak yer sağladılar

Afyon Kocatepe Üniversitesi Akademi Arama ve Kurtarma Kulübü, 19 Mayıs 2011’de Kütahya’nın Simav ilçesinde meydana gelen depremde etkin rol üstlendi. Kulüp üyeleri, Çadır Kent’te SBS ve LYS Çadırı’nın kurulmasına öncü oldular. Topluluk üyeleri, 1 buçuk günde 500’ü aşkın kişinin barınmasını sağlayacak kadar çadır kurdular Afyon Kocatepe Üniversitesi Akademi Arama ve Kurtarma Kulübü, Kütahya’nın Simav ilçesinde [&hellip]

500'ü aşkın depremzedeye barınacak yer sağladılar

Afyon Kocatepe Üniversitesi Akademi Arama ve Kurtarma Kulübü, 19 Mayıs 2011’de Kütahya’nın Simav ilçesinde meydana gelen depremde etkin rol üstlendi. Kulüp üyeleri, Çadır Kent’te SBS ve LYS Çadırı’nın kurulmasına öncü oldular. Topluluk üyeleri, 1 buçuk günde 500’ü aşkın kişinin barınmasını sağlayacak kadar çadır kurdular

Afyon Kocatepe Üniversitesi Akademi Arama ve Kurtarma Kulübü, Kütahya’nın Simav ilçesinde meydana gelen depremde, önemli başarılara imza attı. Kulüp üyeleri, 19 Mayıs’ta gerçekleşen depremin hemen ardından Afyonkarahisar Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ile irtibata geçerek ihtiyaç anında olay yerine intikal için hazır olduklarını belirtti. Simav’da Çadır Kent kurulması aşamasında ihtiyacın doğması üzerine 20 Mayıs’ta Simav’a intikal eden kulüp üyeleri, çadırların kurulmasında yardımcı oldu. UMKE’yle eşgüdümlü şe-kilde çalışan kulüp üyeleri, bir buçuk günde 500’ü aşkın kişinin barınmasını sağlayacak kadar çadır kurdu. Kulüp üyeleri, kemik erimesi hastalığı olan bir kadını daha sağlık bir çadıra intikal ettirirken, yine hasta olan bir vatandaşın da tedavi görmesini sağladı. Akademi Arama ve Kurtarma Kulübü üyeleri, Çadır Kent’te yemek dağıtımında da etkin rol üstlendi.
Dershane Çadırı kuruldu
Akademi Arama ve Kurtarma Kulübü’nün yeni üyelerinden Cenk Kaya’nın önerisi ve girişimi ile de SBS ve LYS Çadırı kuruldu. Çadır, ulusal basın kuruluşları tarafından da haberleştirildi.
Simav’daki depremzedelerin yanında yer alan Akademi Arama ve Kurtarma Kulübü, TRT Haber’in de gündemine geldi. Çadır Kent’te yayın yapan TRT Haber ekibi, Kulüp Başkanı Meryem Yılmaz ile röportaj yaptı.
4 yıldır faaliyette
2007’de kurulan ve 4 yıl içinde birçok tatbikata katkı sağlayan Akademi Arama ve Kurtarma Kulübü’nün Simav’a giden gönüllü kadrosu ise şu isimlerden oluştu:
Murad Tiryakioğlu (Arş. Grv) – Akademik Danışman, Meryem Yılmaz (Sağlık Kurumları Yöneticiliği) – Kulüp Başkanı, Burak Ayer (Malzeme Bilimi ve Mühendisliği) – Afet Destek Ekip Lideri ve Genel Sekreter, Duygu Değirmenciler (İşletme Bölümü), Hülya Çobanoğlu (Hemşirelik), Yeliz Uyanık (Doğal Taş Dekorasyonu), Melis Akyol (Sınıf Öğretmenliği), Şeyda Beşli (Sınıf Öğretmenliği), Cenk Kaya (Uluslararası Ticaret ve Finansman), Merve Beşkardeşler (Sosyoloji), Hakan Polat (Maliye), Samet Tokman (İşletme), Yiğit Ali Mercan (Uluslararası Ticaret ve Finansman) (Kocatepe)

Bakmadan Geçme