• Haberler
  • Genel
  • 500 konteynır, Afyon’a geliyor – Kocatepe Gazetesi

500 konteynır, Afyon’a geliyor – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Belediyesi ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü işbirliğinde, doğal afetlere karşı önemli bir hazırlık yapılıyor. İşibirliği çerçevesinde, Van Depremi’nde kullanılan 500 konteynır Afyonkarahisar’a getirilecek. Fuar Alanı ve Devlet Parkı’nın arkasında konteynır kentler kurulması öngörülüyor Afyonkarahisar Belediyesi ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, kentte meydana gelebilecek bir doğal afet karşısında hazırlıklı olmak için [&hellip]

500 konteynır, Afyon'a geliyor

Afyonkarahisar Belediyesi ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü işbirliğinde, doğal afetlere karşı önemli bir hazırlık yapılıyor. İşibirliği çerçevesinde, Van Depremi’nde kullanılan 500 konteynır Afyonkarahisar’a getirilecek. Fuar Alanı ve Devlet Parkı’nın arkasında konteynır kentler kurulması öngörülüyor

Afyonkarahisar Belediyesi ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, kentte meydana gelebilecek bir doğal afet karşısında hazırlıklı olmak için düğmeye bastı. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nün girişimiyle, Van Depremi’nde kullanılan konteynırlardan 500’ü Afyonkarahisar’a getirilecek. Bu sayının 1000’e ulaşabileceği belirtiliyor.
OLASI AFETLERE
KARŞI HAZIRLIK
Afyonkarahisar’a getirilecek konteynırlarla ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, “Allah göstermesin bir afet durumunda, bir mahallemizde, sokağımızda ya da köyümüzde yıkım olduğunda insanlarımıza hemen yardım eli uzatmak istiyoruz. Böyle bir durum karşısında, Sayın Valimizle işbirliği yaparak, en az 500 konteynırlık belki de bin konteynırlık bir mahalle kurmayı arzu ediyoruz. Van Depremi için üretilen ve konutlar yapılınca boşa çıkan konteynırları istedik. İnşallah 500 ya da bin tanesinin ilimize gelme durumu var. Konteynırlar ilimize getirildikten sonra bakımını yaparak hazır halde bekletmek istiyoruz. Olası bir afete karşı ön hazırlık çalışması yapacağız. Tabii bunun alt yapısını İl Afet Acil Durum Müdürlüğü yapacak” dedi.
İKİ ALAN UYGUN GÖRÜLÜYOR
Fuar Alanı ve Konya yolundaki Devlet Parkı’nın arkasındaki alanın konteynır kent kurulması için uygun olduğu belirtilirken, her iki alanın farklı amaçlarla kullanılabileceği de kaydediliyor. Fuar Alanı’nda yer alacak konteynırların doğal afet dışındaki zamanlarda hobi bahçeleri olarak hizmet verebileceğinin altı çizildi. Devlet Parkı’nın arkasındaki alandaki konteynırların ise mültecileri yerleşim merkezi hâline dönüştürülmesi de ihtimaller arasında. (Kocatepe)

Kapalı durak yapılacak

Afyonkarahisar Belediye Meclisi’nde bazı bölgelere kapalı durak yapılması öngörüldü

Afyonkarahisar Belediye Meclisi’nde vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda verilen komisyon teklifleri incelendi.
Vatandaşların soğuk ve sıcak havalarda korunması amacıyla bazı bölgelere kapalı durak yapılması kararlaştırılırken, kapalı durak yapılacak bölgeler şöyle belirlendi: “Ankara Karayolu Şehitler Camii karşısı, Sahipata Mahallesi Kıymık Market önü, Şeyh Şamil Bulvarı 125. Y.Y. İlköğretim Okulu önü, Turgut Özal Bulvarı eski Dempaş önü ve karşısı, Yüksel Petrol önü ve karşısı, Genelioğlu Sitesi önü, Osmangazi Anadolu Lisesi önü ve karşısı, Süleyman Demirel Fen Lisesi önü ve karşısı, Osmangazi Mahallesi Çevik Kuvvet karşısı, Taşpınar Mahallesi Gelincik Sokak üzeri, Karşıyaka Mahallesi Hobi Evleri önü ve Osmangazi Mahallesi Milli Piyango Anadolu Lisesi karşısı.
Ayrıca, PTT Başmüdürlüğü binasının yan tarafında Gazlıgöl Caddesi üzerine 2. Dumlupınar Caddesi’nde yolun sol tarafında ve Ali Çetinkaya Bulvarı’nda Tapu Kadastro Müdürlüğü girişinin kapısının sağ tarafına “park yapılmaz” levhası dikilmesine karar verildi.
PLAKALARDA
ÖDEMELERE DİKKAT
Belediye Meclisi’nin oy birliğiyle aldığı karara göre, M plakalı şehiriçi minibüsleri Şubat ayı sonu, T plakı ticari taksiler Mart ayı sonu, N plakalı şehiriçi nakliye araçları Mart ayı sonu, Y plakalı ve D 4 yetki belgeli ilçe ve kasaba ve köylerden gelen araçlar Nisan ayı sonu ve S plakalı personel ve okul servislerinin Eylül ayı sonuna kadar ödemelerini yapması gerekecek.
KOMİSYON ÜYELERİ SEÇİLDİ
Komisyon üyeliklerinin de belirlendiği toplantıda, Denetim Komisyonu’na; Lokman Kurt, Mahmut Karcı, İsmail Özbay, Gayrimenkul Satış Komisyonu’na; Halil İbrahim Kaplan seçildi. Toplantı, bir sonraki toplantının 1 Şubat Cuma günü saat 19.00’da yapılmasının kararlaştırılmasıyla sona erdi. (Kocatepe)

Müze alanı ne olacak?

Afyonkarahisar Belediye Meclisi’nde, Kurtuluş Caddesi’ndeki Müze alanının ne olacağı da karara bağlandı. Yapılan protokol çerçevesinde Toplu Konut İdaresi’ne devredilen Müze alanında, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın talebi üzerine, sosyo-kültürel özelliği de muhafaza edilecek.

Bakmadan Geçme