'500 Bin Misafir Hedefliyoruz'

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, bu yıl 7'ncisi yapılacak MXGP Dünya Motokros Şampiyonası Seremonisi'nde konuştu

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, yaptığı konuşmada protokolü, sporcuları ve katılımcıları selamladıktan sonra yapılan organizasyonda 500 bin misafir hedeflediğini belirtti. Köksal "Afyonkarahisar'ımız; köklü tarihi, zengin kültürel mirasıyla birlikte bugün bu mirası sporun birleştirici ve güçlendirici etkisiyle taçlandırıyor, ilimizin adını tüm dünyaya bir kez daha duyuruyoruz. Bu organizasyon sadece bir yarış değil Afyonkarahisar'ımızın uluslararası arenadaki yerini pekiştiren, şehrimize dinamizm kazandıran ve geleceğe dair büyük umutlar taşıyan bir buluşmadır. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, valiliğimiz, belediyemiz ve Türkiye Motosiklet Federasyonu koordinasyonunda gerçekleştirilen bu organizasyonun Afyonkarahisar'ımızın uluslararası bir marka haline gelmesinde büyük katkı sağlayacağından inancım tamdır. Cumhuriyet değerlerine bağlı, sosyal adalet ve eşitlik ilkelerini benimsemiş bir yönetim olarak, sporu ve sportif etkinlikleri toplumun her kesimine yaymayı önemsiyoruz. Bu organizasyon gençlerimize ilham vermek, toplumumuzu bir araya getirmek ve sporun dostluk, kardeşlik ve barış mesajını yaymak adına büyük bir fırsattır. Bugün, burada; dünyanın dört bir yanından gelen sporcuları, izleyicileri ve sporseverleri ağırlamak bizler için büyük bir şanstır. Her biri bu topraklarda tarihe tanıklık edecek ve bu anıların uzun yıllar boyunca hatırlayacak. Bu organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen herkesi, sponsorlarımızı, gönüllülerimizi ve sporcularımızı yürekten kutluyorum." dedi.

365 GÜN AFYON

Köksal, Afyonkarahisar'ın gastronomi şehri olduğunu belirterek şunları söyledi: "Kıymetli misafirlerimiz, Afyonkarahisar'ımız UNESCO'nun yaratıcı şehirler arasında gastronomi dalında ülkemizi temsil eden 3 ilinden biri. 600'ü aşkın yöresel gıda ürünümüz şehrimizin misafirperverliği ile buluşuyor. Tüm misafirlerimizi birbirinden leziz yöresel gıdalarımızın da tadına bakmasını diliyorum. Sadece 5 gün değil, Afyonkarahisar her gün yaşanacak şehirdir. Bundan sonra da festivallerle kültürün ve sanatın buluştuğu bir şehir olacaktır. Bunu gözlerinizle görmenizi istiyorum. Bu duygu ve düşüncelerle Dünya Motokros Şampiyonası MXGP Türkiye etabında tüm katılımcılara başarılar diliyor, bu büyük heyecana ortak olan herkese çok teşekkür ediyorum."

'500 Bin Misafir Hedefliyoruz'

Bakmadan Geçme