󈬢 sene önce hayal bile edemezdik”

Uşak’ta yapılan Türkçe Olimpiyatları’na katılan Vali İrfan Balkanlıoğlu, bu olimpiyatın daha önce hayal bile edilemediğini söyledi Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından Uluslararası Dil ve Kültür Festivali kapsamında düzenlenen 11. Türkçe Olimpiyatları, bu sene “Evrensel Barışa Doğru” temasıyla Uşak'ta yapıldı. Uşak'ta düzenlenen 11.Türkçe Olimpiyatları Şölenine Vali İrfan Balkanlıoğlu'da katıldı. Geceye ev sahipliği yapan Uşak Valisi Mehmet [&hellip]

"50 sene önce hayal bile edemezdik"

Uşak’ta yapılan Türkçe Olimpiyatları’na katılan Vali İrfan Balkanlıoğlu, bu olimpiyatın daha önce hayal bile edilemediğini söyledi

Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından Uluslararası Dil ve Kültür Festivali kapsamında düzenlenen 11. Türkçe Olimpiyatları, bu sene “Evrensel Barışa Doğru” temasıyla Uşak’ta yapıldı. Uşak’ta düzenlenen 11.Türkçe Olimpiyatları Şölenine Vali İrfan Balkanlıoğlu’da katıldı. Geceye ev sahipliği yapan Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden ve Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nun yanı sıra Uşak Milletvekilleri, Uşak ili protokol üyeleri, daire müdürleri ve davetliler katıldı.
Programda söz alan Vali İrfan Balkanlıoğlu “Yapılan bu güzel organizasyonu, bundan 50 sene önce hayal bile edemezdik. Rüyamızda görsek inanamazdık. Evlatlarını çok güzel okullarda okutup, yetiştirip eğitimci olarak buralara gönderen fedakar anne ve babalara, onları helal kazançlarıyla destekleyen bütün müteşebbislerimize ve esnaflarımıza çok teşekkür ediyorum. Eserleri ortada, inanın onur ve gurur duyduk.’’dedi.
Gecede Moldovalı öğrencilerin Burdur yöresi halk oyunları, Tunuslu öğrencinin Harmandalı şarkısı eşliğinde oynayan Ugandalı efeler büyük beğeni topladı. Etkinlikte 20 ülkeden 67 öğrenci söyledikleri şarkılar, okudukları şiirler ve halk oyunları gösterileri ile herkesin gönlünü fethetti. Gecede stadyumu dolduran yaklaşık 20 bin kişi, şiirler, şarkılar ve halk oyunları gösterileriyle coştu. Binlerce kişi zaman zaman cep telefonlarının ışıklarını yakarak sahne alan dünya çocuklarına destek verdi.
Programın sonunda katkıda bulunanlara Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden, Vali İrfan Balkanlıoğlu ile diğer protokol üyeleri tarafından plaket takdim edildi. Gecenin sonunda 20 ülkeden 67 öğrenci sahnede protokol üyeleriyle birlikte “Yeni Bir Dünya” adlı şarkıyı seslendirdi. Gece havai fişek gösterisi ile sona erdi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme