'50 litrelik benzine 169 lira vergi'

CHP İl Başkanı Kemal Demirkırkan haftalık basın toplantılarına devam ediyor. Başkan Demirkırkan bu haftaki basın toplantısında Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın 21 Mart Dünya Orman Günü'nde yanlış yaptığını, benzinin litre fiyatını ve emeklilerin sıkıntılarını anlattı.21 Mart Nevruz Bayramıkutlaması ile sözlerine başlayan Başkan Demirkırkan, 'Baharın habercisi olarak yüzyıllardan beri kutlanan Nevruz Bayramı'nın, bahar ile beraber birlik, [&hellip]

CHP İl Başkanı Kemal Demirkırkan haftalık basın toplantılarına devam ediyor. Başkan Demirkırkan bu haftaki basın toplantısında Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın 21 Mart Dünya Orman Günü’nde yanlış yaptığını, benzinin litre fiyatını ve emeklilerin sıkıntılarını anlattı.
21 Mart Nevruz Bayramıkutlaması ile sözlerine başlayan Başkan Demirkırkan, “Baharın habercisi olarak yüzyıllardan beri kutlanan Nevruz Bayramı’nın, bahar ile beraber birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızın da uyanması dileğiyle, tüm hemşerilerimin Nevruz Bayramı’nı kutluyorum” dedi.
“250 BİN TON AĞAÇ HEBA OLDU”
Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ağzından 23 milyon kişiye mektup gönderilmesi sonrasında 250 bin ton ağacın heba edildiğini vurgulayan Başkan Demirkırkan, halkın vergilerinin bu şekilde heba israf edilmesini doğru bulmadıklarını vurguladı. Başkan Demirkırkan, “Bugün aynı zamanda 21 Mart Dünya Orman Günü. Bugün nedeniyle ormanların önemi anlatılır. Erozyonla mücadelede, havamızın temizlenmesindeki önemi, ekonomik katkıları anlatılarak toplumda bilinç oluşturmaya çalışılır. Ağaçlandırma yapılır, yeni ormanların yetiştirilmesi için çalışmalar yapılır. Peki bizim bakanlığımız ne yapıyor. Ağaç dikmek yerine, kesiyor. Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu Dünya Ormancılık Günü’nde Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanının ağzından 23 milyon kişiye mektup yollayarak vatandaşlarımızın Orman Günü’nü kutluyor. Ağaçlandırma seferberliği kapsamında yollanacak mektuplar için tonlarca ağaç kesilecek. Akla ziyan bir uygulama. Bir yanda 23 milyon kâğıt, zarf, pul, broşür; öbür yanda Orman Bakanı. Ağaca, ormana, insan zekâsına hakaret. Sadece kâğıt 115 bin ton, zarfı, pulu, broşürleri ile ortalama 250 bin ton ağaç heba oldu. Çöpe atıldı. 23 milyon mektup için kesilen tonlarca ağaca yazık değil mi? Bu işlem e-devlet üzerinden ya da e posta ile yapılamaz mıydı? Halkın vergilerinin böyle israf edilmesini doğru bulmuyoruz” ifadesine yer verdi.
“DÜNYANIN EN PAHALI
BENZİNİNİ KULLUNIYORUZ”
AK Parti’nin öngörülerinin tutmadığını vurgulayan Başkan Demirkırkan, “AKP iktidarının hiçbir öngörüsü tutmuyor. Geleceğe dair hiçbir planları tutmuyor. AKP’nin 5 yıllık kalkınma planında 2018 için Dolar kuru 1.97 lira, 2017’de AKP’nin açıkladığı OVP’da Dolar kuru 2020 için 4.02 lira idi, Dolar bugün 4 liraya dayandı. Euro rekor kırarak 4,81 oldu. Türk Lirası eriyor, AKP seyrediyor. Bugün itibariyle benzine 15 kuruş zam yapıldı. Benzin fiyatı 6 liraya dayandı. Halen dünyanın en pahalı benzinini kullanıyoruz. Bugün 50 litrelik benzin alan Ankaralı tam 292,5 lira ödeyecek. Bunun da 169 lirası vergi. Yani aslında vatandaş 123,5 lira benzin alabilmek için 169 lira vergi ödemek zorunda.Dolaylı vergide de Türkiye Dünya şampiyonu. Vergide adalet istiyoruz. Az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınsın istiyoruz. Asgari ücret vergi dışı bırakılsın istiyoruz. İslam’ın güncellemesini öneren, İstiklal Marşımızın güncellenmesini öneren, Cumhuriyetin güncellenmesini öneren AKP önce kendisi güncellenmeli çöp sepetine atılmalıdır” şeklinde konuştu.
“ÇÖZÜM BEKLEYEN BİRÇOK SORUNU VAR”
Yaşlıların ve emeklilerin dertlerini gündeme taşıyan Başkan Demirkırkan, “İçinde bulunduğumuz günlerde yaşlılarımızın, emeklilerimiz çözüm bekleyen birçok sorunu var. Emeklilerin bilgisi olmadan ve sebebi de belirtilmeden maaşlarından yapılan kesintiler emeklilerin hayatını zorlaştırmakta, emekliler mağdur edilmektedir. ‘Muayene Ücreti’, ‘İlaç Katkı Payı’ ve ‘İlave Ücret’ adları altında sağlık hizmetlerinden kesinti yapılmaması, ücret ve katkı payı alınmaması nedeniyle emeklilerin maaşlarında kesinti miktarı aylık 250-300 lira bulmaktadır. Emeklilerin maaşlarındaki; zam oranı, maaş farkı, eczane ya da hastane katılım payı, Suriyelilere yardım kesintisi gibi maddelerden ne kadar kesinti yapıldığını görebilecekleri bir sistem mevcut değildir. İntibakla ilgili 2000 yılı öncesine göre 2000 yılı sonrasındaolanlar arasındaki bu mağduriyetin giderilmesi gerekiyor, bu adaletsizlik sonlandırılmalıdır. Yaş koşulu nedeniyle emekliliği hak ettiği hâlde emekli olamayan yaklaşık 3 milyon kişi ciddi anlamda mağdurdur. Yaşa takılan vatandaşların sigorta prim gün sayılarını tamamlamalarına rağmen emekli edilmemesinin ülkenin kanayan bir yarası haline gelmiştir. 65 yaş üzerinde 835 bin kişi çalışıyor ve bunların 420 bini emekli. Evinde dinlenmesi gereken emekli, maaşının yetersizliği nedeniyle çalışmak durumunda kalıyor. Halen 65 yaş üzerinde bulunan 18 bin kişide iş arıyor. Halen yaşlı nüfusun yüzde 52.6’sının, ikinci işinde çalışmaktadır. Emekli, dul ve yetimlere onurlu bir yaşam sadece parasal olanaklar yaratılması ile sağlanamaz; sosyal yardım ve hizmetler alanındaki destekleyici, yaşamı kolaylaştırıcı düzenlemelerin de Koruyucu Sosyal Refah Devleti çatısı altında uygulamaya konulması sağlanacaktır. İntibakla ilgili mutlaka düzenleme sağlanmalıdır. Emekliliği hak ettiği halde yaşa takılanlar ile ilgili yapılabilecek bir düzenlemeyle bu mağduriyet giderilebilir. Emekli ve Yaşlılarımızın sosyal devlet açısından birçok sıkıntıları vardır. Bu duruma acil çözüm bulmak çareler aramak gerekir. CHP iktidarında ilk aşamada emeklilerimize iki maaş ikramiye vererek onları rahatlatacağız. Sonraki aşamada ise emeklilerimizi ikinci bir iş aramak zorunda kalmamaları için onların refahını artırıcı, sosyal hayatını zenginleştirici kalıcı çareler üreteceğiz. Böylece, genç istihdamını da artırmış olacağız” diye konuştu.

Bakmadan Geçme