50 ilden bomba uzmanı geldi

Afyonkarahisar'daki Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası askeri mühimmat deposunda 5 Eylül 2012 tarihinde meydana gelen patlama sırasında mühimmat deposu etrafına birçok askeri mühimmat dağılmıştı. Bölgede patlamış veya patlamamış mühimmatlar, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı'ndan gelen kriminal ekipler ile yaklaşık 50 ilden gelen bomba uzmanları tarafından titiz bir çalışma ile aranmıştı. Afyonkarahisar'ın Ataköy [&hellip]

50 ilden bomba uzmanı geldi

Afyonkarahisar’daki Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası askeri mühimmat deposunda 5 Eylül 2012 tarihinde meydana gelen patlama sırasında mühimmat deposu etrafına birçok askeri mühimmat dağılmıştı.

Bölgede patlamış veya patlamamış mühimmatlar, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı’ndan gelen kriminal ekipler ile yaklaşık 50 ilden gelen bomba uzmanları tarafından titiz bir çalışma ile aranmıştı.

Afyonkarahisar’ın Ataköy ile Kışlacık Köyü muhtarları ve halkı tarafından halen mühimmat parçalarının olabileceği endişeleri nedeniyle, Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun talebi üzerine, olay yerinde arama yapmak üzere Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı’na bağlı kriminal ekipler Afyonkarahisar’a geldi. 6 günlük arama çalışmasının ardından durumu değerlendirmek üzere Olay Yeri İnceleme Müdürü Mustafa Yüksel, Emniyet Genel Müdürlüğü’nden Ekip Amiri Haydar Özdemir ve Bomba Uzmanı Mustafa Karaman tarafından Vali İrfan Balkanlıoğlu’na bir ziyaret gerçekleştirildi.
CANLARINI ORTAYA KOYDULAR
Karşılıklı bilgi alış verişinin yapıldığı ziyaret sırasında konuşan Vali Balkanlıoğlu; “Canlarını ortaya koyarak, bölgede tek bir mühimmat kalmamacasına, sürekli dikkatli bir şekilde arama yapan ekiplere, canı gönülden teşekkür ediyorum” dedi. Hava şartları nedeniyle aramanın 6 gün yapılabildiğini belirten Vali Balkanlıoğlu; “Patlama olayından sonra etrafa birçok mühimmat dağılmıştı. Mühimmat deposunun yakınında yerleşim yerleri ve okullar var. Bunun için her kaybolan bomba bizim için çok önemli. Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı’na bağlı kriminal ekipler ve diğer illerden gelen bomba imha uzmanları tarafından, yaklaşık 13 bin’e yakın mühimmat bulundu. Tabi etrafa dağılan mühimmatların bir kısmı ağaç ve bitki diplerine, toprak altlarına dağıldı. İlk etapta bulunamayan bu mühimmatların, şüpheler üzerine tekrar aranması söz konusu oldu. 6 gün boyunca çalışan ekipler 156 adet daha mühimmat buldular. Hava şartları nedeniyle çalışmalara ara veren ekipler, hummalı bir çalışma içerisinde canlarını ortaya koyarak mühimmat arama çalışmaları yaptılar. Her türlü taktire şayan bu çalışmalardan dolayı Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı’na bağlı tüm personele teşekkür ediyorum’’ diye konuştu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme