Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“50 bin seçmen adına soru soruyoruz, cevap vermelisiniz”

İYİ Parti İl Başkanı

İYİ Parti İl Başkanı Mehmet İnkaya, iktidar yetkililerine cevaplandırmaları için yönelttikleri sorulara cevap verilme saygısını beklediklerini söyledi

 

İYİ Parti İl Başkanı Mehmet İnkaya dün öğlen partide basın toplantısı düzenlendi. İnkaya’nın gündemi yorumlayıp iktidarı eleştirdiği toplantıda partililerde hazır bulundu.
“50 BİN SEÇMEN ADINA SORU SORMA HAKKIMIZ VAR”
Mehmet İnkaya, Türkiye’nin 17 yıldır iktidar olmaya alışmış AK Parti’nin muhalefet partisi İYİ Parti’nin sorularına cevap verme saygısını göstermediğinden yakındı. İnkaya, “Öyle bir ülke olduk ki 17 yıldır iktidar olmaya alışmış AKP, muhalefet partisi İYİ Parti’nin sorularına cevap verme saygısını bile göstermemektedir. Bu kendini beğenmişliği, kibiri 16 sene sizler verdiniz. Ta ki 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimlerine kadar. 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Afyonkarahisar’da İyi Parti ve CHP’den oluşan Millet İttifakı sağduyulu diğer partili vatandaşlarımızın da yardımıyla 50 bin, AKP 54 bin oy aldı. Herhalde 50 bin oy veren seçmenin adına İYİ Parti İl Başkanı olarak soru sorma, cevabını isteme hakkımız vardır.” dedi.
“VEKİLLER ANKARA’YA VARMADAN UNUTUYOR”
Mehmet İnkaya 2 haftadır; Yüksek Hızlı Tren, havaalanı, raylı taşıma sistemi, sabah 07.00-09.00 saatleri arasında şehir içi yolcu taşıma hatlarındaki bazı hatlarda insana yakışmayan sıkışık düzenin giderilmesi, eğitimde başarının arttırılması için yapılan çalışmalarla ilgili sorular sorduğunu belirtti. Bu sorulara cevap alamadığını ifade eden İnkaya, “Bu sorduğumuz sorulara bir cevap alamıyoruz. Tekrar ediyoruz; Sorduğumuz her soruyu 50 bin kişi adına soruyoruz. Hayat pahalılığı ve enflasyonla niye etkin mücadele edilmiyor? Ekonomik nedenlerle intihar edenler, vatandaşın moralini bozmaya devam ediyor. Küçük esnafımızın işleri iyi gitmiyor. Dert dinliyor gibi yapıyorsunuz, vekiller Ankara’ya varmadan unutuyor, çözüm üretmiyorsunuz.” diye konuştu.
“AŞURE DAĞITAN BELEDİYE ÖĞRETMENE NE YAPACAK?”
“Hayvan besicileri küçük ve aile işletmeleri yem fiyatlarından şikâyetçi, niçin destek olmuyorsunuz.” diye soran İnkaya, “Yoksa gene ne olduğu belirsiz yabancı kesim hayvan etine muhtaç mı olacağız? Şehir Merkezi niye güzelleştirilmiyor? Şehir Merkezinde geçen yıllarda hava kirliliği Türkiye de 2. sıralardaydı, Hava kirliliğiyle mücadelede ne gibi önlemler alındı. Zira Jeotermal konusuna hiç değinmiyorsunuz? Bu hafta sonu 24 Kasım Öğretmenler Günü. Bolca aşure dağıtan Afyonkarahisar Belediyesi, ilimizdeki öğretmenleri motive için etkinlikler yapacak mı?” şeklinde konuştu.
“BAKANIN MAAŞ YÜKSEKLİĞİ İMASI HAYRET VERİCİ”
Öğretmenlerin kadrolu öğretmen, sözleşmeli öğretmen, ücretli öğretmen gibi kategorilere ayrılmasının doğru olmadığını söyleyen İnkaya, “Sözleşmeli öğretmenlerin iş güvenliğinin pamuk ipliğine bağlı olması, ekonomik farklılıklar öğretmenlerde psikolojik sorunların yaşanmasına neden oluyor. Örnek; geçtiğimiz günlerde Gaziantep’te görev yapan Emirdağlı bayan hemşerimiz ve Diyarbakır da intihar eden masum öğretmenimizdir. Öğretmenler arasında ki ekonomik adaletsizlik ve kadro sorunları bitirilmelidir. Öğretmen maaşları sendikaların belirlediği yoksulluk sınırının altındadır. Sayın Milli Eğitim Bakanının öğretmen maaşlarının yüksekliğini ima etmesini hayretle karşılıyoruz. Öğretmenler mutlu ve huzurlu değil. Okulların yöneticileri partizanca ve sendikal ayrım yapılarak seçilmişti. Okullara idareci atananların büyük bir bölümü tek bir sendika üyesi öğretmenlerdendi.” ifadelerini kullandı.
“BAŞARIYI DÜŞÜREN NEDENLER BELLİ”
Bu yıl Milli Eğitim Bakanının talimatıyla idareci seçimlerinde adil olmaya çalışılmasına rağmen, adaletin yeterince sağlanamadığını iddia eden İnkaya, “Eğitim bir sendikaya, bir partiye bırakılamayacak kadar önemlidir. Tüm toplumu kucaklamalıdır. Eğitim çalışanları arasındaki adalet sağlanamadı. Sonuç olarak; LGS’de 2013 yılında 15. sırada olan ilimiz bu yıl 60. sıradadır. Bu durumun sorumlusu, başta iktidarın seçip atadığı Milli Eğitim Müdürü ve bu duruma çözüm aramayan siyasi erktedir. Öğretmenlerin okul değiştirme ve tayin sorunları vardır. Önceden öğretmenler Bakanlığa hizmet puanına göre tayin döneminde talepte bulunur, bu talepleri bir dahaki tayin dönemine kadar sıraları geçerli olurdu. Şimdi bu durum uygulanmıyor. En güzide okullara mesleğe yeni başlayan öğretmenler bile atanabiliyor. Bu durum eğitimde başarının düşmesine sebep oluyor.” dedi.
“TEMEL TALEPLER SÖZDE KALMASIN”
Sınıflarda ki öğrenci sayısının yüksekliğine değinen İnkaya şunları söyledi:
“Sınıflardaki öğrenci sayıları Anadolu Liseleri ve ünlü ilkokullarda çok yüksektir. Sınıflardaki öğrenci sayı yüksekliğinin gerekçesi her velinin çocuğuna daha iyi eğitim ve öğretim yaptırmak için servislerle çocuklarını ünlü okullara taşımalarıdır. Her bakan değişikliğinde sistem değişiyor. Mevzuat her bakan değişiminde değişiyor. Öğretmen hangi düzenlemeye uyacağını bilemez hale geldi. Bu yıl uyguladığınız yöntemleri gelecek yıl uygulayamıyorlar. Öğretmenlerin can güvenliği kalmadı. Zaman zaman öğretmen ve eğitim çalışanları şiddete maruz kalıyorlar. Bu konuda AKP iktidarına tavsiyemizdir; kamu görevlilerine uygulanan Şiddeti Önleme Yasası çıkarılmalıdır. Öğretmenlere ve bazı kamu çalışanlarına yıllardır verilmesi düşünülen maaşlarında ve emekliliklerinde biraz olsun rahatlamalarını sağlayacak 3600 ek göstergenin biran önce verilmesini talep ediyoruz. İYİ Parti’nin öğretmenler için istediği temel taleplerimizin diğer talepler gibi sözde kalmamasını diliyoruz. Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum diyebilen bir kültürün büyükleri olarak kıymetli öğretmen ve eğitim çalışanlarının Öğretmenler Gününü kutlarım.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi