5 vekil olsun, 5 müjde olsun

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Karahisar Tv’de yayınlanan Yerel Gündem Programı’nın konuğu oldu. Eroğlu, “Yine 5 milletvekilimiz olsun, yine müjde verelim” dedi Afyonkarahisar’ın nabzını tutan ve Karahisar Tv Haber Müdürü Murat Emre’nin hazırlayıp sunduğu Yerel Gündem programına Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu konuk oldu. Eroğlu, Murat Emre’nin yanı sıra Lider Yayın Grubu Başkanı [&hellip]

5 vekil olsun, 5 müjde olsun

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Karahisar Tv’de yayınlanan Yerel Gündem Programı’nın konuğu oldu. Eroğlu, “Yine 5 milletvekilimiz olsun, yine müjde verelim” dedi

Afyonkarahisar’ın nabzını tutan ve Karahisar Tv Haber Müdürü Murat Emre’nin hazırlayıp sunduğu Yerel Gündem programına Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu konuk oldu. Eroğlu, Murat Emre’nin yanı sıra Lider Yayın Grubu Başkanı Halil İbrahim Kocaerkek, Odak Gazetesi Haber Müdürü Ahmet Sarlık, Türkeli Gazetesi köşe yazarı Atamer Büyükbudak, gazeteci Hüseyin Tutumlu ile gazeteci Mehmet Abdioğulları’nın sorularını yanıtladı.
Muhalefet vekilinin faydası olmaz
Afyonkarahisar siyaseti ile ilgili görüşlerini açıklayan Bakan Eroğlu, “5-0” beklentisini tekrarladı. Eroğlu, “AK Parti iktidarda. Alacağı oy oranı belli. Kaçıncı sırada olursa olsun muhalefet milletvekilinin Afyonkarahisar’a ya da ilçesine ne faydası olabilir ki? Sadece Sandıklı’ya yaptıklarımızı ben burada anlatsam yarım sayfa olur. Bunu iktidar gerçekleştirdi. Muhalefet milletvekillerinin bir katkısı oldu mu, olmadı? Şu anda 61 müjdenin büyük bir kısmını, 51 tanesini yapmış durumdayız. Bu 61 müjdeyi muhalefet milletvekili verebilir mi? Ben Afyonkarahisarlılardan şunu bekliyorum. Bu yatırımların, bu yükselişin sürmesi açısından gene 5 milletvekilimiz olsun. 2 dini, 2 milli bayramda gene müjde vermeye başlasın diyoruz. Afyonkarahisarlılar bu düşüncemi dikkate alırlar diye düşünüyorum. Afyonkarahisarlıların hizmetkarı olarak koşturuyoruz. Kalbimiz hizmet sevdasıyla dolu” dedi.
Beklenen sıralama
Afyonkarahisar’da AK Parti’nin milletvekili aday listesinde beklenen bir sıralama yaptığını kaydeden Eroğlu, “Afyonkarahisar’da AK Parti açısından beklenen bir sıralama oldu. Malum olduğu gibi temayül yoklaması, anket çalışmaları, vatandaşla olan diyaloglar, milletvekillerinin Meclis’teki çalışma durumları, verimliliği dikkate alınarak uygun bir seçim yapıldı. Hayırlı olmasını diliyoruz tabii. Eski arkadaşlarımız herhangi bir şekilde dışlanmış değil. Bieldiğiniz üzere AK Parti’de en fazla 3 dönem milletvekilliği yapılabiliyor. Önümüzdeki dönem pek çok milletvekili 3 dönemi tamamladığı için bir boşluk olmasın diye bazı milletvekillerimiz bu sefer Meclis dışında siyaset yapmaları hakkında husus benimsendi. Bana göre de çok isabetli oldu. Nasıl olsa AK Parti iktidarı yoluna devam ediyor” ifadelerini kullandı.
“Beraber çalışıyoruz”
AK Parti’de listeye giremeyen milletvekillerinin dargınlık ya da küskünlük içinde olmayacağının altını çizen Eroğlu, şöyle devam etti:
“Halil Aydoğan ve Zekeraya Aslan, bizim kardeşimiz. Oturduk, beraberce seçim çalışmalarına devam edeceğiz. Her şeyi birlikte hazırlıyoruz. Aramızda bir fark yok. Mühim olan ülke, Afyonkarahisar için, Türkiye için faydalı birtakı hususları gündeme getirerek onların Afyonkarahisar’da gerçekleşmesini sağlamak. Şu anda bütün ilçe başkanları, belde başkanları, il başkanlığımız, kadın kolları başkanlığımız, gençlik kolları başkanlığımız cansipe-rane bir şekilde çalışıyorlar.”
Önemli yatırımlar yapıldı
Afyonkarahisar’a çok önemli hizmetler yaptıklarının altını çizen Eroğlu, yapılan yatırımlardan da ayrıntılı biçimde bahsetti. Eroğlu, “17 adet gölet ve sulama tesisini tamamladık. 60 adet taşkın koruma, 5 adet taşkın rusubat kontrolü tesisini hizmete açtık. 2 adet müteferrik sulama tesisini ilimize kazandırdık. 468 bin 690 dekar alanda çalışma yaptık ve 11 milyondan fazla fidan diktik.124 km karayolunu ağaçlandırdık. 3 adet kent ormanı kurduk. Bin 148 aileye Süt Sığırcılığı, Süt Koyunculuğu, Güneş Enerjisi Su Isıtma Sistemi ve Besi Koyunculuğu konusunda 4 milyon 105 bin 154 TL ferdi proje kredisi verdik. Başkomutan Tarihi Milli Parkını ilan ettik. İl genelinde 8 adet otomatik meteorolojik gözlem istasyonu kurduk.” dedi.
Afyon’a önem veriliyor
AK Parti hükümetinin Afyonkarahisar’a büyük önem verdiğine dikkat çeken Eroğlu, diğer bakanlıkların yatırımlarını da şöyle özetledi:
“26 adet sağlık tesisini tamamlayarak halkımızın hizmetine sunduk. Çiftçimize 533,6 milyon TL tarımsal destek verdik. 826 adet dersliğin yapımını tamamladık. Okullarımıza 8306 adet bilgisayar gönderdik. 626 okula ADSL bağlantısı sağladık. 10 milyon adet ders kitabını ücretsiz dağıttık. Ulaştırma alanında 900 mil-yon TL’lik yatırım yaptık. 354 km bölünmüş yolu tamamladık. Zafer Bölgesel Havaalanının ihalesi yaparak çalışmalara başladık. 24 adet proje kapsamında 3.804 adet konut inşaatı çalışmasına başladık ve 7 projeyi tamamladık. KÖYDES ve BELDES projelerine 62 milyon TL ödenek sağladık.”
Yatırımlar Afyon’la sınırlı değil
Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, hizmetlerin Afyonkarahisar’ın tüm ilçelerine götürüldüğünü, ancak gelişmelerin Afyonkarahisar’la sınırlı olmadığını vurguladı. Eroğlu, hizmetler hakkında şu bilgileri verdi:
“2002 yılında yüzde 30’lar seviyesinde devraldığımız enflasyon rakamını yüzde 4’ler (3,99) seviyesine kadar çekip fiyat istikrarını sağlamayı başardık. Türk Lirası’ndan 6 sıfır atıldı. 79 senede 36 milyar dolar olan ihracat, hükümetimiz döneminde 132 milyar dolara çıkartıldı. Krize rağmen 2010 yılında 114 milyar dolar ihracat yapıldı. İnşallah 2023 yılında 500 milyar dolar ihracat hedefini yakalayacağız.
Görevi devraldığımız 2002’de 3 bin 311 dolar olan kişi başı milli geliri 10 bin dolara çıkardık. 2002 yılında IMF’ye 23,5 milyara dolar borcumuz varken bu rakamı 5,2 milyar dolara indirdik. Devletin vatandaşına borcu olmaz dedik ve yaklaşık 3 milyar TL KEY ödemesi yaptık.Zorunlu tasarruf fonu kapsamında 13,5 milyar TL ödeme yaptık. Dünyayı kasıp kavuran küresel krize rağmen, Dünyanın en büyük ülkeleri küçülürken, Türkiye ekonomisi 2010 yılında yüzde 8.9 oranında büyüyerek G20 ülkeleri arasında en hızlı büyüyen ülke olmuştur. Son kriz döneminde, iki yılda ABD’de 158 banka batarken ülkemizde bir tek banka bile batmadı. Hatta OECD ülkeleri içerisinde bankalara kaynak aktarmak mecburiyetinde kalmayan tek ülke Türkiye’dir. 2003 yılına kadar toplam 6 bin 101 km bölünmüş yol yapılmışken, biz 2003 yılından bugüne 13 bin 601 km bölünmüş yol yaparak, toplamda 19 bin 702 km’ye çıkarttık. Toplam bölünmüş yol uzunluğunu 2012 yılında 22.500 km’ye çıkartmayı hedefliyoruz. Demiryollarına son 50 yıldaki yapılan yatırımdan daha fazla kaynak ayıran Hükümetimiz, “Ankara-İstanbul, Ankara-Konya, Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı” Projesini başlattı. Çalışmalar hızla devam ediyor. Eğitimde 8 yılda 160 bin derslik açtık. 750 bin bilgisayarı okullara gönderdik, 80 yeni üniversite kurduk. Üniversitesi olmayan şehrimiz kalmadı.Sağlıkta büyük dönüşümü gerçekleştirdik. İktidarımız döneminde 1.807 sağlık tesisi, 263 hastane, 224 ek bina yaptık.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme